Φυσάει αέρας αλλαγής: Επανεκκίνηση για τον Νίκο Γιαννάκα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

ΝΑΙ, αυτό είναι ακόμα ένα μήνυμα για τις εκλογές που έρχονται. Όσους δεν τους ενδιαφέρει το νησί της Λέσβου δεν χρειάζεται να το διαβάσουν.
Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννάκας, είμαι 35 ετών και την τελευταία δεκαετία είμαι επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και ψυχαγωγίας στη Μυτιλήνη. Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ Δήμου Μυτιλήνης” και το παρόν κείμενο αποσκοπεί στην ενημέρωση των ψηφοφόρων σχετικά με τις ιδέες, τις απόψεις και τους στόχους μου.
Καταρχάς, είναι δεδομένο ότι πρώτο μέλημα όσων ζούμε και δημιουργούμε στη Μυτιλήνη είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία με στόχο, ανεξαρτήτως νικητή, ιδεολογίας, ή παραταξιακής υποστήριξης, να συμβάλουμε όλοι στην επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων που θα αναλάβουν το ρόλο της εκπροσώπησης των συμφερόντων των κατοίκων του δήμου και, γενικότερα της Λέσβου.
Το μικρό ποσοστό συμμετοχής των κατοίκων του νησιού στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών (40% αποχή!) δείχνει την πεποίθηση του κόσμου ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση και την πρόοδο του τόπου μας και αυτό πρέπει να σταματήσει αρχής γενομένης από τις επερχόμενες εκλογές.
Ανασκοπώντας τις επιλογές που έκανα τα τελευταία χρόνια έφτασα στο συμπέρασμα ότι, ζώντας και δουλεύοντας εκτός Λέσβου, η επιστροφή μου στο νησί δεν ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα. Αντιμέτωπη με αυτό το ΔΙΛΗΜΜΑ βρέθηκε η βαθιά αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα και ανατράφηκα και η επιθυμία να δημιουργήσω στην πατρίδα μου, και αυτά ήταν οι κινητήριοι μοχλοί που με έπεισαν να επιστρέψω. Έχοντας πλέον επιστρέψει στη Μυτιλήνη, όχι μόνο επιχείρησα για βιοποριστικούς λόγους στο χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας, αλλά άρχισα να ενδιαφέρομαι και για τα συμβαίνοντα στην πόλη, έχοντας ενεργό και πολύχρονη ενασχόληση με τον Σύλλογο Επάνω Σκάλας αλλά και με τον Σύλλογο Εστίασης Μυτιλήνης, στον οποίο προεδρεύω. Η διαβίωσή μου στην πόλη, σε συνδυασμό με τις παραπάνω δράσεις, με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία διαιωνίζονται και αποτελούν τροχοπέδη, όχι μόνο σε όσους επιχειρούν, αλλά γενικότερα σε όλους τους κατοίκους και την καθημερινότητα όλων μας. Προβλήματα τα οποία επιθυμώ να καταπολεμήσω με την συμμετοχή μου στα κοινά.
Συνοψίζοντας, το μήνυμά μου για όλους τους ψηφοφόρους είναι, πρώτα από όλα να αξιοποιήσετε τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ σας κάνοντας μία πρώτη επανεκκίνηση, και κατά δεύτερον να πιστέψετε ότι, με την συμμετοχή σας και την υποστήριξή σας, θα βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι ώστε η νέα γενιά να μην έχει το ΔΙΛΗΜΜΑ να μείνει ή να εγκαταλείψει τον τόπο της, αλλά να τον αγαπήσει και να θέλει να δημιουργήσει σε αυτόν…

Προηγουμενο αρθρο

Make Lesvos Great Again! – Οι Γαλιές κατεβαίνουν στις εκλογές

Επομενο αρθρο

Θολό τοπίο για τους νεοσύστατους Δήμους: Σειρά επαφών και διαβουλεύσεων για τη μετά διάσπασης εποχή…