Στο κέντρο της πόλης, στη Λέοντος Σοφού, το ιστορικό πλακόστρωτο αρχίζει να παρουσιάζει έντονες φθορές, προκαλώντας ανησυχία τόσο στους κατοίκους όσο και στους διερχόμενους οδηγούς. Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες, η μεγαλύτερη λακκούβα που έχει δημιουργηθεί στο σημείο πριν τη στροφή, δυσκολεύει ιδιαίτερα την κίνηση των αυτοκινήτων – είτε κινούνται προς την άνοδο είτε προς την κάθοδο του δρόμου. Ο κίνδυνος μάλιστα αναμένεται να ενταθεί με την έναρξη των βροχών, καθιστώντας το σημείο ακόμη πιο απροσπέλαστο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικά χρόνια είχε γίνει επιδιόρθωση του δρόμου, με τις παλιές πέτρες να επανατοποθετούνται, ώστε να διατηρηθεί η ιστορικότητα και η ιδιαίτερη αισθητική του πλακόστρωτου. Ωστόσο, σήμερα οι συχνές φθορές αποδίδονται και στο γεγονός ότι οι παλιοί τεχνίτες που γνώριζαν τις παραδοσιακές μεθόδους τοποθέτησης και συντήρησης των πλακών λιγοστεύουν. Έτσι, οι επιδιορθώσεις που γίνονται συχνά δεν έχουν την ίδια αντοχή στον χρόνο.
Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για πιο συχνή και ουσιαστική συντήρηση, προκειμένου να διατηρηθεί όχι μόνο η λειτουργικότητα αλλά και ο ιστορικός χαρακτήρας του δρόμου, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας της πόλης.
