Εύη Γρηγορίου: «Η νέα γενιά ζητάει από την Ελλάδα να δώσει έμφαση στην νεανική πρωτοβουλία»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Είναι κόρη της εκδότριας των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Φιλίτσας Γκιγκιλίνη. Η Εύη Γρηγορίου, όπως πολλά άλλα παιδιά της ηλικίας της, κέρδισαν επάξια και με το μυαλό τους τη θέση τους στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Πως όμως σκέφτεται ο νέος του σήμερα όταν όλο το εκπαιδευτικό σύστημα παραπαίει; Όταν χιλιάδες νέοι με απίστευτα βιογραφικά φεύγουν για το εξωτερικό για μια «θέση στον ήλιο»; Σήμερα η Εύη μας μιλάει εκ μέρους της γενιάς της λέγοντας αλήθειες που θέλουμε να αποκτήσουν συνέχεια.
Σε όλα τα παιδιά που τα κατάφεραν, η εφημερίδα στέλνει τα θερμά της συγχαρητήρια ευελπιστώντας ότι αυτό το δυναμικό θα παραμείνει στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα
«Μετά την θητεία των 12 χρόνων στα ελληνικά σχολεία είμαι σίγουρη θα ήθελα να παραμείνω στην Ελλάδα, να εργαστώ, να συμβάλλω στην πρόοδο και αναβάθμιση της. Όχι μόνο γιατί πιστεύω ότι η χώρα μας έχει τις προδιαγραφές για ανάπτυξη μαζί με πολυάριθμα θετικά στοιχεία, αλλά κυρίως γιατί η ίδια η Ελλάδα βοήθησε εμάς τους νέους. Μας μόρφωσε στα δωρεάν σχολεία και θα μας βοηθήσει να ενταχθούμε στην αγορά μέσω της δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Είναι σημαντικό κι εμείς να την βοηθήσουμε να ανακάμψει παραμένοντας εδώ, στην Ελλάδα και προσφέροντας την εργασία μας, την δημιουργικότητα που φύσει ως νέους, μας χαρακτηρίζει. Βέβαια η νέα γενιά ζητάει από την Ελλάδα, να δώσει έμφαση στην νεανική πρωτοβουλία ,την επιχειρηματικότητα,να βοηθάει κάθε πτυχιούχο ή μη να εργαστεί, να ξεκινήσει κάτι δικό του. Σίγουρα, περιμένουμε από την Ελλάδα αρκετά περισσότερα.
Περιμένουμε να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω, να απαλλαγεί από την γραφειοκρατία, να καταπολεμήσει τις ανεπάρκειες στο εκπαιδευτικό σύστημα πως ως μαθητές τόσα χρόνια γνωρίσαμε και βιώσαμε. Εν γενεί, ζητούμε μια χώρα πρωτοποριακή που αγαπά τους πολίτες της, διευκολύνει την ζωή τους, μια χώρα που προασπίζεται ακόμα το περιβάλλον και τη φύση, η οποία σήμερα καταστρέφεται από τους ίδιους τους ανθρώπους .Ομολογουμένως, απαιτείται και ανάλογη στάση από εμάς τους νέους για να πάμε ένα βήμα μπροστά”. 
Προηγουμενο αρθρο

Ο “Πασχάλης” της Ερμού συγκίνησε το πανελλήνιο…

Επομενο αρθρο

Χ. Αθανασίου: “Δεν θα σας απογοητεύσουμε”