Search

Εξηγήσεις για την “γυναικεία απιστία” που έγινε viral…

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανδρολογικού Ινστιτούρου σημείωσε ότι μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι απατούν περισσότερο οι άνδρες, πιθανώς επειδή ζούμε σε μία ανδροκρατική κοινωνία, είναι νομιμοποιημένη η απιστία στον άνδρα εδώ και αιώνες, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η γυναίκα απιστούσε, αλλά δεν νομιμοποιείτο να το πει… ίσως ακόμη και σήμερα. Μπαίνει μπροστά της αυτό το «Π», ενώ στον άνδρα το «Α».
Τα φύλα απιστούν, δεν υπάρχει φυσική τάξη πραγμάτων πίστης … είναι νομοτέλεια, γενετικό χάρισμα της Φύσης. Η επιστήμη ψάχνει και το βιολογικό δεδομένο, την αιτία και όχι την ψυχολογική ή ψυχιατρική εξήγηση.
Πειράματα σε ζευγάρια έδειξαν ότι όταν ξεκινάει μία σχέση, ανεβαίνουν τα ανδρογόνα και στα δύο φύλα, που δίνουν επιθυμία, αγριότητα, «ανθρωποφαγία».
Μετά από έξι ως οκτώ μήνες, όταν γίνεται μόνιμη η σχέση, πέφτουν τα ανδρογόνα, επίσης και στα δύο φύλα, σταματάει δηλαδή η επιθυμία, γίνεται φιλία, αλλάζει μία ορμόνη και από τα ανδρογόνα περνάμε στην ωκυτοκίνη, την ορμόνη της θαλπωρής, του χαϊδέματος.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την σεξουαλική επιθυμία, που είναι άγρια, είναι πρωτόγονη, δεν είναι αγάπη.

Από την άλλη πλευρά, η απιστία δεν έχει σχέση πάντα με το σεξ, πολλές φορές φεύγουμε για άλλους λόγους. Απλώς το σεξουαλικό μέρος «πονάει» περισσότερο, είναι το «αποτύπωμά» μας, είναι το πιο πρωτόγονο και αυτό καταδικάζεται.

Οταν χαθεί το μυστήριο του έρωτα … και βγει η γκρίζα πραγματικότητα, ο άλλος απομυθοποιείται, βλέπεις τις λεπτομέρειες. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τις ώρες που θα συναντηθούμε με κάποιον και όχι στο σπίτι, το σπίτι είναι ο θάνατος της επιθυμίας.

Αναφερόμενος στην ομάδα ανδρών που καταφεύγουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία, ο κ.Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι αφορά περισσότερο την ηλικιακή ομάδα 45-55. Και νεότεροι θα ήθελαν να τα αγοράσουν, αλλά είναι ακριβά και δεν συνταγογραφούνται, όπως είπε.

Τόσο οι άνδρες όσο και πολύ περισσότερο οι γυναίκες δεν παραδέχονται εύκολα το πρόβλημα, καθώς η παραδοχή αφαιρεί κρίσιμα στοιχεία από την ταυτότητα.

Ο άνδρας χάνει την αρρενωπότητα, καταργείται ο ναρκισσισμός του, είναι φυσική άμυνα.

Η γυναίκα δεν μπορεί να πει «είμαι ανοργασμική», δεν είναι θηλυκό, δεν μπορεί να πει «γέρασα».

Τιμωρείται ο άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει έρωτα, δεν μπορεί να εκπληρώσει το ρόλο του το βιολογικό και κατ’ επέκταση τον ιδεολογικό, τον πνευματικό.

gynaikes-gia-apistia-660x330

Ο άνδρας είναι «αναγκασμένος» να αντιμετωπίσει την αδυναμία του που είναι ορατή, ενώ η γυναίκα ακόμη και στις φίλες της δεν θα το πει … η γυναίκα που δεν έχει οργασμό είναι γερασμένη γυναίκα, «έχει μπει στο ράφι», φαίνεται ως η χήρα, ή η χωρίς σύντροφο, ή που δεν την θέλει κανείς, κατέληξε ο κ.Κωνσταντινίδης.

Ακολουθεί αναλυτικά όλοκληρη η έρευνα για την απιστία:

Οκτώ στις δέκα Ελληνίδες απατούν το σύντροφό τους
Τα ευρήματα  της μεγάλης έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 2.000 ζευγάρια που…σόκαραν το πανελλήνιο…
Τους λόγους που τις «έσπρωξαν» να αναζητήσουν ξένες αγκαλιές  εξομολογήθηκαν άπιστες Ελληνίδες σε πανελλαδική επιστημονική έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Το εντυπωσιακό είναι ότι, αντίθετα από την κοινή πεποίθηση ότι οι άνδρες  ξενοκοιτάνε περισσότερο, οι γυναίκες αναδεικνύονται σε εξίσου «άτακτες». Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το ποσοστό των «μοιχαλίδων», που αγγίζει το 78% (8 στις 10 δηλαδή), έναντι του 84% των ανδρών που απιστεί επίσης…
«Η άπιστη γυναίκα είναι μια Μαντάμ Μποβαρύ στη ρομαντική αλήθεια της, όταν η βιολογική αλήθεια της είναι πως γεννιέται άπιστη, για να φέρει στον κόσμο υγιείς απογόνους» εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (andrologia.gr). «Η γυναίκα, δηλαδή, γεννιέται άπιστη, ενώ ο άνδρας γίνεται, για να υπερασπίσει τον εύθραυστο ανδρισμό του… Άρα η γυναίκα έχει πολύ περισσότερο το «χάρισμα» της απιστίας, σαν φυσική κληρονομιά τρόπον τινά, ενώ ο άνδρας το αποκτά για κοινωνικούς κυρίως λόγους, για να… φανεί άνδρας, αλλά και να το αποδεικνύει συνεχώς έχοντας «χαρέμι». Η φύση έχει προβλέψει η γυναίκα να επιλέγει τον πατέρα – εραστή για την οικογένεια που θέλει να κάνει».
Στην προηγούμενη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου παρουσιάστηκαν οι δέκα λόγοι που απιστεί ο άνδρας, βιολογικοί, κοινωνικοί και ψυχολογικοί.  Στη νέα έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με το γυναικολόγο Στ. Χανδακά, τους  χειρουργούς ουρολόγους   Π. Δρέττα και Χ. Φλιάτουρα και την καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Χρ. Αντωνοπούλου, οι ειδικοί προσπάθησαν να εμβαθύνουν στα αίτια της γυναικείας απιστίας. Στην έρευνα, που διήρκεσε δυο χρόνια,  συμμετείχαν 2.000 ζευγάρια, αποτυπώνοντας τη σεξουαλική ισότητα των δύο φύλων.
 ereuna-i-anatomia-gunaikeias-apistias
10 σημεία – κλειδιά για τη γυναικεία απιστία – (Σύμφωνα με την έρευνα )
1. Παρά την επικρατούσα άποψη ότι ο άνδρας είναι ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα, συνήθως γίνεται το αντίθετο. Η γυναίκα επιλέγει ποιον θα βάλει στο κρεβάτι της, γιατί ελέγχει τόσο τη δική της επιθυμία, όσο και την επιθυμία του άνδρα, με απίστευτη ευκολία. «Ας ξαναδούν οι άνδρες κυνηγοί πότε τους αποδέχτηκε η γυναίκα που κυνηγούσαν και θα καταλάβουν» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.
«Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι πρωτόγονος συγκριτικά με τον γυναικείο. Τα περί… καραβιών που σέρνονται πίσω από κάτι δεν είναι μόνο ανέκδοτο, γιατί ο  πόθος του άνδρα είναι ανεξέλεγκτος, ενώ της γυναίκας σχεδόν πάντα ελεγχόμενος. Tα ανδρογόνα στον άνδρα τρελαίνουν τον εγκέφαλο ενώ στις γυναίκες ισορροπούν με τα οιστρογόνα που είναι σαφώς πιο λογικές ορμόνες γιατί  έχουν κυρίως σχέση με την αναπαραγωγή και την θαλπωρή  ενώ τα ανδρογόνα μόνο με τη σεξουαλική πράξη και την βία…”.
2. Προσέξτε τη γυναίκα σας στην ωορρηξία. Είναι βιολογικά έτοιμη για απιστία, γιατί σε κείνη τη φάση το σεξ και η αναπαραγωγή συνδυάζονται – θέλει, δηλαδή, να είναι και ερωμένη και μητέρα. Αν δεν είστε εσείς ο σύντροφος που ψάχνει, τότε είναι σίγουρο ότι θα ξενοκοιτάξει  με την «ευλογία» της φυσικής της ορμής.
3. Η γυναίκα δεν απιστεί, απλά φεύγει και δεν ξαναγυρνά, γιατί το προετοιμάζει καιρό. Ενώ ο άνδρας είναι πάντα έτοιμος να γυρίσει στην ασφάλεια της μαμάς – ερωμένης – συντρόφου, ειδικά στις μέρες μας που οι γυναίκες αποδεικνύονται περισσότερο χρήσιμες και παίρνουν σωστές αποφάσεις . «Δείτε πόσες γυναίκες σήμερα συντηρούν τις οικογένειές τους, ενώ οι άνδρες τους κλαίνε στα καφενεία με τους φίλους για τις αδικίες της ζωής και την άδικη κοινωνία, που δεν αναγνώρισε την αξία τους» λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.
4. Η γυναικεία απιστία δεν είναι ποτέ επιπόλαιη, ακόμη κι όταν γίνεται για λάθος λόγους. Είναι μια σοφή απιστία, γιατί είναι μελετημένη στρατηγικά. Η γυναίκα σκέφτεται μόνο με το κεφάλι της, γι’αυτό οι άνδρες καταρρακώνονται, μόλις μάθουν ότι η γυναίκα τους έκανε σεξ με κάποιον άλλον και θέλουν να τη σκοτώσουν, σαν Οθέλλοι, όταν οι γυναίκες, στην αντίστοιχη περίπτωση, απλά γυρίζουν την πλάτη κι εγκαταλείπουν.
5. Οι άνδρες ευνουχίζονται με την απιστία της γυναίκας, γιατί τη θεωρούν σοβαρή υπόθεση, όχι σαν τη δική τους απιστία, που θεωρείται αθώα και μηχανιστική. Ξέρουν πως η γυναίκα που έφυγε δεν πήγε με το καλύτερο αρσενικό, αλλά έφυγε γιατί είδε στους ίδιους μια αναπηρία της ανδρικής τους ιδιότητας.
6. Η απιστία στη γυναίκα είναι μια τιμωρία στον επιπόλαιο εραστή, που αμφισβήτησε τη θεϊκή της φύση. Η Μήδεια δεν ήταν απλά μια κερατωμένη γυναίκα, αλλά μια θεϊκή μορφή, που τιμωρεί τον άπληστο Θησέα, που την άφησε, όταν του χάρισε το χρυσόμαλλο δέρας, την εξουσία, τα παιδιά και όλα τα καλά…
7. Η απιστία της γυναίκας είναι μια πράξη με διπλό μήνυμα. Σε τιμωρώ γιατί ήσουν κακό παιδί, αλλά γύρνα πίσω γιατί είσαι χρήσιμος σε άλλα, πιο απλά πράγματα.
8. Η  απιστία στη γυναίκα έχει «μητέρα» τη σεξουαλική της ευφυΐα και «πατέρα» τον ερωτισμό, ενώ στον άνδρα είναι μια “ορφανή” απιστία με πολλούς  δήθεν  “γονείς”,  που είναι οι αντίζηλοι του αρσενικού στις επιδόσεις  που αρέσκονται να συζητάνε στις ανδρικές παρέες …όπως οι ψαράδες και οι  κυνηγοί…
9. Η γυναικεία απιστία είναι συνήθως παθιασμένη και αδιαμεσολάβητη, ενώ στον άνδρα είναι ένα φτωχό αντίγραφο της ματαιόδοξης φύσης του ανδρισμού του – μια διαμεσολαβημένη από την σεξουαλική ζήλεια για τα άλλα αρσενικά.
10. Αν η απιστία  των φύλων είχε βαθμολογία επιδόσεων, η γυναίκα θα έπαιρνε άριστα, ενώ ο άνδρας θα έμενε μετεξεταστέος. Γιατί ο άνδρας, όσες φορές και να την κάνει την απιστία, πάντα θα συλλαμβάνεται επ΄αυτοφώρω, ενώ η γυναίκα μόνο αν το πει η ίδια επειδή απλά το θέλει ή για να τον τιμωρήσει, με την προσφιλή φράση «Υπάρχουν και καλύτεροι από σένα».
Πηγή: Στο Κόκκινο