Εβδομάδα Κινηματογράφου για παιδιά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

 

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου από 6/6 έως 10/6, θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά μια “Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας” ύστερα από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και με την συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

 

Οι δράσεις κινηματογραφικής παιδείας περιλαμβάνουν:

  • Δύο πενθήμερα κινηματογραφικά εργαστήρια δημιουργίας μικρού μήκους ταινιών ντοκιμαντέρ από μαθητές του 3ου Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών κινηματογραφιστών.
  • Πέντε προβολές και αναλύσεις βραβευμένων ταινιών από τη μοναδική του είδους της στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου με εξειδικευμένους συνεργάτες, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, σε μαθητές Δημοτικού σχολείου (κυρίως) και εκπαιδευτικούς σχολείων της περιοχής του Πλωμαρίου καθώς και όλη την οικογένεια. Οι ταινίες θα παρουσιαστούν σε οργανωμένες θερινές προβολές στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού σχολείου Πλωμαρίου στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΤΡΙΤΗ 6/6 : Spaceboy
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/6 : Μικρού μήκους ταινίες animation από το Φεστιβάλ Ολυμπίας
ΠΕΜΠΤΗ 8/6 : Ντελφίν
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/6 : Ο Μάρτιν και το μαγικό δάσος
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/6: Μικρού μήκους ταινίες από την Camera Zizanio

 

Σύντομη περιγραφή ταινιών:

 

  1. Spaceboy του Olivier Pairoux, Μυθοπλασία 100΄, Βέλγιο, 2020.

Έχοντας μόλις μετακομίσει σε μια καινούργια πόλη, ο Jim, ένα χαρισματικό 11χρονο αγόρι, παίρνει μέρος σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό μαζί με τη συμμαθήτριά του την Emma, την οποία πείθει να φτιάξουν ένα πραγματικό αερόστατο. Στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρο του πατέρα του για ένα ταξίδι στο διάστημα, ο Jim θα παρασύρει την Emma σε μια περιπέτεια που θα τους φέρει πολύ κοντά.

 

  1. 7 Επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους animation από το Φεστιβάλ Ολυμπίας Animation 60΄, 2020-2022.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους επιλέγει να προβάλει στο Πλωμάρι επτά (7) ταινίες μικρού μήκους animation φτιαγμένες από επαγγελματίες κινηματογραφιστές, οι οποίες είναι κατάλληλες για παιδιά και για όλη την οικογένεια.

 

  1.  Ντελφίν του Gaspar Scheuer, Mυθοπλασία 87΄, Αργεντινή, 2019

Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Και σίγουρα δεν είναι εύκολη για τον Ντελφίν, ένα 11χρονο αγόρι, που ζει μόνο με τον πατέρα του στα χέρσα και λασπωμένα περίχωρα μιας μικρής πόλης στην επαρχία του Μπουένος Άιρες. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας, ο Ντελφίν ξυπνάει νωρίς κάθε πρωί για να πάει στη δουλειά, αποκοιμιέται στην τάξη, πάει να μαζέψει βατράχια με τους φίλους του, κατασκοπεύει μια νεαρή δασκάλα για την οποία νιώθει μια απροσδιόριστη έλξη που δεν μπορεί να κατανοήσει και εν τη απουσία του πατέρα του αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ξανά και ξανά τον χρεοσυλλέκτη που απειλεί με έξωση. Μα πάνω απ’ όλα ο Ντελφίν θέλει να συμμετάσχει στην παιδική ορχήστρα που σχηματίζεται στο γειτονικό χωριό. Ο ηλικιωμένος μουσικοδιδάσκαλός του τού έχει μάθει να παίζει γαλλικό κόρνο και ο Ντελφίν θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εμφανιστεί στην ακρόαση. Αυτό θα σημάνει μια περιπέτεια τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πατέρα του.

 

  1. Ο Μάρτιν και το Μαγικό Δάσος του Petr Oukropec 80′, Τσεχία, Σλοβακία, Γερμανία, 2021,

Ο Μάρτιν, ένα νεαρό αγόρι από την πόλη, πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του και να περάσει δύο εβδομάδες σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση χωρίς την άνεση της τεχνολογίας. Εκεί θα κληθεί να βοηθήσει τα πλάσματα του δάσους να σώσουν το σπίτι τους που απειλείται από την απληστία των εργολάβων.

 

  1. 7 Επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από την Camera Zizanio, Μυθοπλασία & Animation 54΄, 2020-2022.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους επιλέγει να προβάλει στο Πλωμάρι επτά (7) ταινίες μικρού μήκους animation φτιαγμένες από παιδιά, οι οποίες είναι κατάλληλες για παιδιά και για όλη την οικογένεια.

 

Προηγουμενο αρθρο

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης κατά την δεκαετία του 70

Επομενο αρθρο

Αγωνιστικός τουρισμός. Γιατί όχι και στη Λέσβο;