Εσύ πως θα ένιωθες αν σκότωναν τον σκύλο σου;

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Πριν λίγες ημέρες σας ενημερώσαμε για το περιστατικό πυροβολισμού ενός ιδιόκτητου σκυλάκου στην Ερεσό Λέσβου, του «Ρίκο». Ο πυροβολισμός είχε προκαλέσει παράλυση στα πίσω πόδια του ζώου και σχεδιαζόταν η μεταφορά του στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για να υποβληθεί σε ειδική επέμβαση.
Δυστυχώς ο σκυλάκος δεν χρειάζεται πλέον να ταξιδέψει… τις τελευταίες μέρες παρουσίασε επιπλοκές με βαριά ουρολοίμωξη και εχθές (16/7/2019) κατέληξε.
Ο «Ρίκο» προστέθηκε στη μακρά σειρά ανυπεράσπιστων ζώων που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να ταυτοποιηθούν οι δολοφόνοι του ώστε να λογοδοτήσουν και να μάθουν ότι τα εγκλήματα τιμωρούνται. Το ζώο πυροβολήθηκε σε μια μικρή γειτονιά λίγων σπιτιών, και είναι προφανές ότι κάποιος/κάποιοι άκουσαν ή είδαν κάτι. Η Ελληνική Αστυνομία στη Λέσβο έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ΚΑΙ θέλει ΚΑΙ μπορεί να εντοπίσει τέτοιους άνανδρους εγκληματίες: περιμένουμε λοιπόν να πράξει ίδιο και σε αυτή την περίπτωση.
Η συγκινητική ανάρτηση της Βασιλείας-Άννας.

“Το Ρικάκι μου υπέκυψε στα τραύματα του αλλά είναι ζωντανό στην καρδιά μου ! Κάνω έκκληση σε όσους αγαπούν το Ρικο , σε όσους είχαν μια καθημερινότητα μαζί του και ακόμη πιο πολύ σε όσους αντιλήφθηκαν ότι έγινε δολοφονία αύριο 7 το απόγευμα να συγκεντρωθούμε στην πλατεία στο δημαρχείο να κάνουμε μια μικρή πορεία στο σημείο που εκτέλεσαν το Ρικακι μου να αφήσουμε ένα λουλούδι ! Θα μπορούσε ο δράστης να είχε σκοτώσει το παιδί σου και τώρα να το πενθούσες! Δεν θέλω να γίνεται ένα με τον πόνο μου, θέλω όμως να δράσουμε κατά του εγκλήματος γιατί η φιλοζωία δεν εκφράζεται από συναισθήματα λύπης αλλά από την δράση προς αυτά!

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι πέρα από την αποτρόπαια πράξη που έγινε, ο εγκληματίας “σκότωσε” δυο ηλικιωμένος τον παππού μου και την γιαγιά μου που φρόντιζαν το Ρικάκι με τόση αγάπη, πλήγωσες δυο ανθρώπους που σε αυτό τον τόπο εξακολουθούν να προσφέρουν!


Ο Ρίκο μπήκε στις ζωές μας έκανε όλους να τους αγαπήσουμε έγινε τόσο άδικα και για την αξιοπρέπεια που έδειξε στο κατώφλι του θανάτου θα πρέπει αύριο με αξιοπρέπεια να τον χαιρετίσουμε !
Ρικούλη μου , παλικάρι μου δεν πίστευα ποτέ μου την πρώτη μέρα που σε αγκάλιασα , ότι την τελευταία θα σε είχαν σκοτωμένο !
Όσοι φορείς της Ερεσού μέσα από της ηλεκτρονικές τους σελίδες μπορούν να το κοινοποιήσουν να το κάνουν Άμεσα !
!

 

Προηγουμενο αρθρο

Lesvos Ride MTB Grand Prix με τρεις αγώνες σε Πολιχνίτο, Σκαλοχώρι και Ερεσό.

Επομενο αρθρο

Τρέχοντας στην καλδέρα του Ηφαιστείου της Ανεμώτιας