ΕΡΕΣΟΣ: Περίπτωση… “Aντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού” στο δήμο Δυτικής Λέσβου;

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Από τη μία ο δήμαρχος, κ. Ταξιάρχης Βέρρος δηλώνει ρητά στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης -2-2022 ότι η παραλία της Ερεσού θα μείνει αδόμητη και από την άλλη, η Θεοδώρα Ζαφειρίου-Βέρρου, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του δήμου Δυτικής Λέσβου και της Υ.ΔΟΜ. δηλώνει ότι ορθά εξεδόθη η πράξη προέγκρισης οικοδομικής άδειας για το Αφεντέλλι της παραλίας Ερεσού.

Από τη μία οι ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τον επανακαθορισμό των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού και από την άλλη, ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του δήμου Δυτικής Λέσβου και συνεργάτης μηχανικός του κ. δημάρχου, κ. Αλέξης Τριχώνας αιτείται την έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας στο σημείο της παραλίας της Ερεσού που ζητεί να γίνει ο επανακαθορισμός των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού.

Από τη μία η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Δυτικής Λέσβου ορίζει τον δικηγόρο κ. Παπουτσή για να γνωμοδοτήσει για την ανάκληση και τη νομιμότητα της πράξης προέγκρισης οικοδομικής άδειας της Σταυρούλας Καραγιάννη στη θέση Αφεντέλλι από την άλλη όταν ο δικηγόρος του δήμου Δυτικής Λέσβου γνωμοδοτεί ότι η πράξη προέγκρισης θα πρέπει να ανακληθεί από την Υ.ΔΟΜ. του δήμου Δυτικής Λέσβου, η Υ.ΔΟΜ. γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη γνωμοδότηση του δικηγόρου του δήμου και τα χρήματα των δημοτών του δήμου της Δυτικής Λέσβου που τη χρηματοδότησαν.

Επειδή η προστασία της παραλίας της Ερεσού, η διατήρηση και η ανάδειξή της ως τοπίου διεθνούς αξίας και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του δήμου Δυτικής Λέσβου και επιβάλλεται από την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των συμφερόντων των δημοτών της Δυτικής Λέσβου. Επειδή η Πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας Ερεσού τοποθετήθηκε ευθύς εξαρχής με ξεκάθαρο και συγκροτημένο λόγο για την ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης της παραλίας Ερεσού ως τοπίου διεθνούς αξίας και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Επειδή τα ήξεις αφήξεις, οι διάλογοι πίσω από κλειστές πόρτες και οι καμαρίλες αλλά και η πλήρης περιφρόνηση των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων έχουν ήδη δοκιμάσει την υπομονή μας και δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητα.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της προέγκρισης της πράξης οικοδομικής άδειας για την περιοχή Αφεντέλλι και την προστασία, την διατήρηση και την ανάδειξή της παραλίας της Ερεσού, ως τοπίου διεθνούς αξίας και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Προμελετημένο έγκλημα στην παραλία Ερεσού

Επομενο αρθρο

Έτρεξαν για τους νεκρούς της Μόριας και του Αιγαίου