Search

Έντονη και δημιουργική κινητικότητα από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου (video)

Έντονη και δημιουργική κινητικότητα παρατηρούμε στο βόρειο τμήμα του νησιού, με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου όχι μόνο να συνεχίζει και φέτος τη διοργάνωση πετυχημένων εκδηλώσεων, άλλα να προχωρά και στο ξεκίνημα νέων δράσεων.

Οι δράσεις αυτές καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος κοινού και δραστηριοτήτων: Από τους ποδηλατικούς αγώνες Molyvos Urban MTB, που θα πραγματοποιηθούν για 4η χρονιά το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου 2017, στην 6η Θερινή Ακαδημία ΑΡΙΩΝ στο διάστημα από 2 έως 8 Αυγούστου 2017, μεσολαβεί το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας! Στόχος του νέου φεστιβάλ είναι αφενός να αναδείξει την γαστρονομία του τόπο μας και αφετέρου να επικοινωνήσει την έννοια της συλλογικότητας. Μάλιστα, θα υπάρξει ανοιχτή συζήτηση με σκοπό την τελική επεξεργασία της πρότασης και την σύσταση οργανωτικής επιτροπής. Η συνάντηση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 8:00μμ αμέσως μετά την Συνέλευση του Συλλόγου Αιμοδοτών και είναι ανοιχτή σε όλους να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Δρομολόγηση πλοίου που συνδέει την Πέτρα με τα παράλια της Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης της Τετάρτης 5 Απριλίου, ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Μόλβαλης Νίκος μαζί με το μέλος τουριστική πράκτορα Βάγια Τζιζλάκη ανακοίνωσαν στο σώμα την ουσιαστική ενεργοποίηση της Πύλης της Πέτρας από φέτος με τα απέναντι παράλια. Το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει την γραμμή Kουτσούκουγιου – Πέτρα, που θα αναλάβει το πρακτορείο Lesvorama και θα ξεκινήσει την δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.

Ο Φορέας με την σημαντική παρέμβασή του στο άνοιγμα της πύλης συνεχίζει και συνεργάζεται για την ουσιαστική πλέον ενεργοποίησή της, είναι ανοιχτός σε συνεργασίες που είναι ωφέλιμες για την ανάπτυξη της περιοχής και κάλεσε τα μέλη να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες που είναι προς το συμφέρον όλων. Ακόμη απ΄όλους τους αρμοδίους που εμπλέκονται με την σωστή λειτουργία της Πύλης ζητάει να βοηθήσουν ώστε το αίτημα της περιοχής για την σύνδεση με τα απέναντι παράλια να γίνει πραγματικότητα.

Απολογισμός δράσεων

Της ανακοίνωσης της σύνδεσης Πέτρας-Kουτσούκουγιου, προηγήθηκε η παρουσίαση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και έγινε  ανοιχτή συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στην μελλοντική πορεία του. Ειδικά ως προς τον διοικητικό προϋπολογισμό, έγινε αναφορά:

  • Στην οργάνωση και την δημιουργία ομάδων έργων, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παρέμβασης, Προβολής, Υλοποίησης Προγραμμάτων, Κοινωνικής Προσφοράς, Συντονιστικό Γεωγραφικών Φορέων που συνέβαλλαν σημαντικά στην προώθηση του έργου του Φορέα.
  • Στην δημιουργία ενός οργανωμένου γραφείου πλέον με τον απαραίτητο εξοπλισμό, υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες που παράγει καθημερινά σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής.
  • Στην προβολή της περιοχής με την αναβάθμιση του site και την ανάπτυξη νέων θεματικών ιστοσελίδων, νέων σημάτων των κάθετων αγορών και περιοχών της Λέσβου, στην χρήση των social media, στην εφαρμογή του brand Lesvos the other Αegean σε προϊόντα και επιχ/σεις, στην μαζική αποστολή newsletter με στοχευόμενες ενέργειες για την προβολή, στην συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, στην έκδοση και διανομή φυλλαδίων, χαρτών, free press κλπ, στην φιλοξενία δημοσιογράφων, καναλιών, blockers, αφιερωμάτων σε περιοδικά, στην φιλοξενία εκπομπών, στην συμμετοχή του Φορέα σε ημερίδες εκτός Λέσβου, στην δημιουργία και υλοποίηση του στρατηγικού branding για την ανάπτυξη της περιοχής, στην συνεργασία με την παγκόσμια πλατφόρμα online ζωντανών καμερών ( skyline web camera) και τοποθέτηση αυτής στο λιμάνι του Μολύβου, κλπ.
  • Στην Πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής, με την δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής, τον θεσμό της Θερινής Ακαδημίας Κλασικής Κιθάρας «Αρίων» όπου για έξι συνεχόμενα χρόνια αναδεικνύεται με ποιοτικές συμμετοχές η θέση της κιθάρας στο ευρύτερο μουσικό γίγνεσθαι στην πατρίδα του Αρίωνα του Κιθαρωδού, στην διοργάνωση εδώ και τέσσερα χρόνια των ποδηλατικών αγώνων (Molyvos Urban MTB), στην συνδιοργάνωση του Lesvos Trail σε συνεργασία με άλλους φορείς, στην διοργάνωση του κυνηγιού του κρυμμένου θησαυρού, στην διοργάνωση των ποδηλατικών αγώνων ( brevet), στην συνδιοργάνωση με άλλους φορείς της έκθεσης της Τζέλης Χατζηδημητρίου στην Κωνσταντινούπολη, στην υποστήριξη και την συνεργασία με το Διεθνούς Φεστιβάλ Μολύβου, στην μεγάλη συμβολή και στήριξη του Φορέα στην επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Μήθυμνας το 2014, στην συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών χορών σε μία σειρά δράσεων και φεστιβάλ (Κλήδονας φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, βραδιά καντάδας κλπ), στην παρουσίαση βιβλίων, διαλέξεων, εκθέσεων, κλπ.
  • Με υποστήριξη διάφορων παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την επιτροπή παρέμβασης του Φορέα, όπως η υιοθέτηση και υποστήριξη της δημιουργίας της πύλης εισόδου τουριστών στην Πέτρα, την διακόσμηση της ( Baner, Φωτογραφικό υλικό κλπ) με δαπάνες του Φορέα και με ενέργειες για την ουσιαστική ενεργοποίησή της, στις παρεμβάσεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή στους φορείς αυτοδιοίκησης, στις παρεμβάσεις και στην δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, στην δημιουργία συναντήσεων και θεματικών διαλόγων (Με ένα καφέ… μπορούμε κλπ) στην δημιουργία ημερίδων επιμόρφωσης πάνω σε θέματα τουρισμού και στην ανακοίνωση δημιουργίας του 1ου σχολείου Επιμόρφωσης Τουρισμού Μολύβου.
  • Mε την συνεργασία και την συμμετοχή του Φορέα σε διάφορες συσκέψεις και επιτροπές που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής όπως, στην τουριστικές επιτροπές του νησιού, στην Αγροδιατροφική σύμπραξη, στην συμμετοχή σε συνέδριο για τον Βιοτουρισμό, στην συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων, στην συνεργασία με την ΕΤΑΛ, σε συσκέψεις με την Περιφέρεια και τον Δήμο, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μέσω κοινών δράσεων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην συμμετοχή σε συσκέψεις για το αεροδρόμιο, στην εγγραφή του Φορέα στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ( ΣΕΤΕ),κλπ.
  • Στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μέσα από τις δράσεις της Ομάδας Περιβάλλοντος όπως η ανάδειξη, ο καθαρισμός και η σήμανση των περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών της περιοχής, δενδροφυτεύσεις, συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece, στην διοργάνωση περιβαλλοντικών ημερίδων και εκδηλώσεων, στους καθαρισμούς βυθών και μία σειρά δράσεων σε συνεργασία με εθελοντές το Lesvos Scuba και την Δημοτική κοινότητα Μήθυμνας κλπ.
  • Στην κοινωνική προσφορά του Φορέα μέσα από τις δράσεις την αντίστοιχης ομάδας κοινωνικής προσφοράς όπως, εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τα παιδιά (κυνήγι πασχαλινών αυγών κλπ) και την τοπική κοινωνία, με την αντικατάσταση κουφωμάτων και παροχή βοήθειας στο δημοτικό σχολείο Μήθυμνας και στο 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας, με την παροχή βοήθειας και υλικού στην τοπική κοινωνία και στο κέντρο προσφύγων στο Καρά Τεπέ, κλπ.

Μέρος των δράσεων, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου συνοψίζονται στο παρακάτω βίντεο:

 

Στο τέλος έγινε η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, οι οποίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου.

[photo via]