Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων δικηγόρων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

“Οι δολοφονικές σφαίρες των εκτελεστών του συναδέλφου-συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χτες το βράδυ μέσα στο γραφείο του, μάλιστα σε ώρα εργασίας και αφού οι εκτελεστές παρουσιάστηκαν ως (η ακόμα και ήταν) πελάτες του, είναι σφαίρες δολοφονικές, για την δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας”, σημειώνουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της της “Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων για την απώλεια του συναδέλφου τους που ήταν εξαιρετικά αγαπητός στον χώρο αλλά και στο νησί που επισκεπτόταν για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι στενοί του φίλοι στη Μυτιλήνη από όπου κρατά η καταγωγή της συζύγου του Βικτώριας Γριμάνη- Ζαφειροπούλου θρηνούν τον άδικο χαμό του.

Η ανακοίνωση 

“Οι μάχιμοι ποινικολόγοι, υπερασπιζόμαστε (συνήθως) τους πολίτες που έχουν τελέσει εγκλήματα κατά το Ποινικό Δίκαιο, προκειμένου να τύχουν της καλύτερης και ορθότερης αντιμετωπίσεως από την πολιτεία που τους διώκει και επιδιώκει την τιμωρία τους, προκειμένου να έχουν τον καλύτερο και ορθότερο σωφρονισμό τους μέσα στα καταστήματα κράτησης, εάν καταδικαστούν.

Ο συνήγορος και ειδικά ο μαχόμενος ποινικολόγος, που εκπροσωπεί και υπερασπίζεται και δολοφόνους, είναι αδιανόητο, αντιφατικό και ανεπίτρεπτο να παραμένει εκτεθειμένος και απροστάτευτος από τις εγκληματικές πράξεις πελατών του, η πληρωμένων δολοφόνων αντιδίκων.

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων (σύσσωμο όλο του Διοικητικό της Συμβούλιο που συνήλθε εκτάκτως), αισθάνεται αποτροπιασμό, θλίψη, οργή και αγανάκτησή για την μαφιόζικη δολοφονία του εξαίρετου και αγαπητού συναδέλφου και μάχιμου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκφράζει την οδύνη του και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους και συνεργάτες του.

Περαιτέρω όμως απαιτεί και μια αντίδραση. Αφενός από πλευράς πολιτείας που πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δολοφόνους, αλλά και να προστατέψει τους συνηγόρους γενικότερα. Αφετέρου από το ίδιο το δικηγορικό σώμα, που πέραν της αποχής (με την οποία συμφωνούμε ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και αντίδρασης) θα πρέπει να απαιτήσει την θεσμική προστασία που του αρμόζει, αλλά και να αυτοπροστατευτεί το ίδιο από τυχόν αντίστοιχες στο μέλλον συμπεριφορές, με τρόπους που πρέπει στο άμεσο μέλλον να συναποφασίσουν η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και οι λοιπές Δικηγορικές Ενώσεις.

Τέλος η Ένωση μας ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα συνάδελφο μας, αφιερώνει το συνέδριο-ημερίδα, που συνδιοργανώνει με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το Σάββατο 21.9.2017 στην αίθουσα του Δ.Σ.Α (με θέμα την ενδοοικογενειακή βία-κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά) στη μνήμη του αξέχαστου συναδέλφου.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Ο Πρόεδρος, Βασίλης Ταουξής, Ο Αντιπρόεδρος, Θόδωρος Μαντάς, Ο Γεν.Γραμματέας, Στυλιανός Παπαγεωργίου-Γονατάς, Ο Εκτελ.Γραμματέας: Βαγγέλης Γκιγκιλινης, Ο Ταμίας: Δημήτρης Γκαβέλας, Τα μέλη: Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Ευτύχης Αλυγιζάκης, Γιάννης Γλύκας, Χρήστος Μαυρομάτης, Αντωνης Βουλγαράκης, Παναγιώτα Τσίχλα, Γιάννης Καλογριδάκης, Παναγιώτης Νέλλας, Εβελυν Μουτεβελή, Ιωάννα Καλομ

Προηγουμενο αρθρο

Trash to Treasure: Η πράσινη πρόταση από τη Λέσβο που ταξίδεψε στο Cern

Επομενο αρθρο

Ο Πέτρος Μάλαμας στο “Πανελλήνιον” της Μυτιλήνης