Ένας πύργος… πολλές ιστορίες: Δράση του “Open Lesvos” στη Θερμή

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το πυργόσπιτο Αλαμανέλλη στους Πύργους Θερμής άνοιξε τις πόρτες του στους μαθητές του δημοτικού σχολείου της περιοχής που στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής παρακολούθησαν ένα βιωματικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε από εθελοντές του “Open Lesvos”. Οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων, προσκλήθηκαν από την κα. Ρένα Αλαμανέλλη ιδιοκτήτρια του πύργου, να ανακαλύψουν την ιστορία του…

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και αφού εξερεύνησαν το εσωτερικό του πυργόσπιτου και τον αύλιο χώρο, συνέγραψαν τρεις ξεχωριστές εκδοχές της ιστορία του και τις εικονογράφησαν. Επίσης, οι μικροί μαθητές έμαθαν από την υπεύθυνη της δράσης Φερενίκη Τσαμπαρλή, τα μυστικά της προέλευσης και παρασκευής χαρτοπολτού, τα οποία και εφάρμοσαν κατασκευάζοντας και φιλοτεχνώντας τις προσωπικές τους ροζέτες.

“Η δράση αποσκοπούσε στο να μυηθούν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τη ζωγραφική, στον αρχιτεκτονικό πολιτισμό του νησιού μας.Σημειωτέον ότι το εν λόγω Δημοτικό Σχολείο συμμετέχει και σε άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις όπως η έκδοση της εφημερίδας «το Θήτα της Θερμής» στην οποία αρθρογραφούν επίσης οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Ρένα Αλαμανέλλη για τη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία.Τέλος να ευχαριστήσουμε το φούρνο Σουσαμλή και τα γαλακτοκομικά Μυστακέλλη”, σημειώνει η ομάδα επικοινωνίας του Open Lesvos.

 

Προηγουμενο αρθρο

Visit Greece: Έρχεται ο ψηφιακός ΕΟΤ για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο

Επομενο αρθρο

Τα Μουσεία της Λέσβου… δικτυώνονται-Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ανοιχτές εκδηλώσεις