Ένας νέος χώρος πολιτισμού στο Μεσότοπο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ολοκληρώθηκε  και παραδόθηκε στην τοπική κοινότητα του Μεσοτόπου το  Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, η μελέτη του οποίου είχε εκπονηθεί στα μέσα της προηγούμενη δεκαετίας, αλλά  λόγω προβλημάτων είχε καθυστερήσει η υλοποίηση του. Συγκεκριμένα, ο προτεινόμενος, τότε, εξοπλισμός θεωρήθηκε, σήμερα,  ξεπερασμένος, ενώ το ίδιο το κτήριο αντιμετώπιζε και  προβλήματα στεγανότητας.

Το έργο προϋπολογισμού 515.713€  είχε   δημοπρατηθεί,  το 2013, αλλά η υλοποίησή του ήταν προβληματική. Με  εντολή, όμως, του Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, διατέθηκε  επιπλέον ποσό  50.000€ για  την εξασφάλιση της στεγανότητας του κτηρίου, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία υπό την εποπτεία του  αντιδημάρχου της, Στρατή Τζιμή, συμπλήρωσε  σε αρκετά σημεία τη μελέτη με τη σύμφωνη γνώμη των  εποπτευόντων θεσμικών οργάνων (Τεχνικού Συμβουλίου,  Διαχειριστικής Αρχής ως έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και του Δημοτικού Συμβουλίου).

Ο μηχανικός  Κώστας Τζιτζίνας και η αρχιτέκτων Μαρία Σαρόγλου επέβλεψαν την υλοποίηση του έργου, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία στα συστήματα  ασφάλειας του κτηρίου αλλά και των θεατών.  Φρόντισαν, επίσης,  να  καλυφθούν  όλες οι νέες ανάγκες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου  πολιτιστικού κέντρου, για να ανταποκρίνεται στις  πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, όπως θέατρο, μουσικές συναυλίες, επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις.

 

 

Προηγουμενο αρθρο

H “Πράσινη” Ska Keller ξανά στα νησιά μας για το προσφυγικό…

Επομενο αρθρο

Τέσσερα χρόνια Kοινωνικό Παντοπωλείο Λέσβου