Ένα σχόλιο από “απέναντι” για την βία κατά των γυναικών

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Υπήρξαν  γυναίκες που δέχτηκαν την επίθεση της αστυνομίας στις 25 Νοεμβρίου. Στη  διάρκεια των εκδηλώσεων «25η Νοέμβρη – Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης κατά της Βίας των Γυναικών».

Τα μέλη της «Ένωση Γυναικών Άγκυρας»  και ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δραστηριοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. Σκοπός ήταν να διαμαρτυρηθούν κατά της βίας ενάντιων των γυναικών.  Η συγκέντρωση των  μελών της ένωσης  ήταν γεμάτη από ενδιαφέροντα πανό. Κάποια  έγραφαν: «Δεν είμαστε σιωπηλοί. Δεν φοβόμαστε. Δεν θα υπακούσουμε», «Στην κουζίνα. Στο γραφείο. Στο πανεπιστήμιο. Επαναστατούμε όλοι μαζί» και «Αυτό το σώμα. Αυτή η πατρίδα. Αυτή η ζωή είναι και δική μας» .

Η αστυνομία δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η πορεία που είχε προγραμματιστεί μετά την συγκέντρωση. Προέβαλε τον λόγο πως  η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς «Έκτακτης Ανάγκης».  Ανέφερε και κάποιους άλλους λόγους δευτερευούσης σημασίας. Διεμήνυσε επίσης πως όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Kizilay ήταν μπλοκαρισμένοι από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Υπήρξαν γυναίκες που δεν συμμορφώθηκαν στην παραπάνω εντολή.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης με την Αστυνομία έγινε, από μεριάς της,  χρήση σπρέι πιπεριού. Και πολλά όργανα της τάξης  χρησιμοποίησαν βία για να απωθήσουν τις διαμαρτυρόμενες γυναίκες. Έντεκα από αυτές συνελήφθησαν.

Καμία έκπληξη, μα καμία έκπληξη. Η αστυνομία «παρεξήγησε» το νόημα της συγκέντρωσης. Το σύνθημα της ήταν:  «Καταπολεμήστε τη βία εναντίων των Γυναικών». Επιτέθηκε σε ένα πλήθος από αυτές  ξεχνώντας από την παραπάνω φράση την λέξη «Καταπολεμήστε την….». Η «Βία εναντίων των Γυναικών» ασκήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο.

Πηγή:

Προηγουμενο αρθρο

Δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.Δείτε τα στοιχεία σε real time

Επομενο αρθρο

“Ρεμπέτης”: Ολόφρεσκα ψάρια και κρεατικά!