Σοβαρές ανησυχίες για την επάρκεια προϊόντων στο νησί της Λέσβου εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη και εκπροσώπων της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Μεταφορών Δ.Χ. Ν. Λέσβου, Αγροτικών Συνεταιρισμών και κτηνοτρόφων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ευστράτιος Κυρατζής, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αριστόβουλος Ελευθερίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς.
Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα των επαγγελματιών, καθώς από τον Νοέμβριο του 2024 έως και σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί οχηματαγωγό RO-RO για τη μεταφορά φορτηγών, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές δυσκολίες στη διακίνηση προϊόντων από και προς τη Λέσβο.
Ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια και εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος.
Μάλιστα, για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Στέφανο Γκίκα, ο οποίος θα βρίσκεται στο νησί, παρουσία των επαγγελματιών, ώστε να αναζητηθεί λύση για την επαναδρομολόγηση οχηματαγωγού πλοίου RO-RO που θα εξυπηρετεί τις μεταφορικές ανάγκες της Λέσβου.