Search

Ξέρω ποιος θα βγει πρώτος την Κυριακή 18 Μαΐου!!

Δεν ξέρω ποιος θα βγει την 2η Κυριακή για δήμαρχος

Η φιλοσοφία και τα μαθηματικά στην κορυφή πλησιάζουν, ενώνονται και βγάζουν ένα κάποιο αποτέλεσμα. Σύνολο ενδείξεων αποτελεί και απόδειξη. Όλα αυτά και άλλα μαζί που βγαίνουν από τη μελέτη και ανάλυση των αντιδράσεων της κοινής γνώμης, μας κάνουν να πιστεύουμε με μαθηματική και φιλοσοφική ακρίβεια ποιος θα βγει πρώτος την 1η Κυριακή στις δημοτικές αυτές εκλογές. Εκείνο που μας προβληματίζει είναι ποιος θα βγει τελικά δήμαρχος την 2η Κυριακή, γιατί σε αυτή την περίπτωση, της τελικής αναμέτρησης, δεν ισχύουν οι θεωρίες της φιλοσοφίας και των μαθηματικών, ούτε και το σύνολο που αποτελεί απόδειξη, γιατί γίνονται ανατροπές επειδή στην πολιτική υπάρχει διαπλοκή και επειδή οι έχοντες και κατέχοντες τα έδρανα της εξουσίας ή καλύτερα τα πόστα της διαχείρισης βρίσκουν τρόπους, βρίσκουν μοχλούς κινήσεως για να βγουν στην επιφάνεια, να κερδίσουν, να αναλάβουν τη διαχείριση της χώρας μια και το θέμα είναι καθαρά οικονομικό, αδιαφορώντας για τη δόξα ή την ιστορία. Είναι θέμα πολιτικής ανατροπής.

Θα μας πει όμως ένας αναγνώστης και  φίλος: «αφού μας κάνεις τον έξυπνο ή τον μάγκα και λες ότι ξέρεις περισσότερα από ότι ξέρουμε εμείς, οι απλοί πολίτες και οι  κοινοί θνητοί, γιατί δεν πληροφορείς  και εμάς  για να ξέρουμε που βαδίζουμε, να κάνουμε τις εκτιμήσεις και να πάμε να ψηφίσουμε όχι μόνο κατά συνείδηση αλλά και με βάση την ενημέρωση  που θα κάνεις εσύ, ο άλλος, ο οποιοσδήποτε, που ασχολείται με τα ΜΜΕ και την πληροφόρηση»;

Η απάντηση είναι απλή. Απλή και σύντομη. Και πιστεύω να την δεχθούν όσοι έχουν καλή διάθεση και όσοι καταλαβαίνουν, εννοώ οι νοήμονες, πέραν του  μετρίου. Γιατί αν πω εγώ ή κάποιος άλλος που ασχολείται με την πληροφόρηση ή και την μόρφωση  του λαού ποιος θα βγει την πρώτη Κυριακή, τότε οι κακοθελητές, οι κομματισμένοι, οι φανατισμένοι, οι διαπλεκόμενοι, οι ρουσφετολόγοι, οι κομπιναδόροι και όλοι οι άλλοι που ασχολούνται με την προπαγάνδα θα πουν ότι το όλο σκηνικό είναι στημένο για να μη βγει ο άλφα και να βγει ο βήτα ή και ακόμα και αυτοί  που πιστεύουν ότι μια κάποια αλήθεια υπάρχει  στο όλο θέμα δεν θα την παραδεχθούν, γιατί πάλι όλοι αυτοί οι φρουροί του διαπλεκόμενου συστήματος (πράσινοι, κόκκινοι ή γαλάζιοι) δεν θα δουν την αλήθεια αλλά θα πάει ο νους τους στη διαπλοκή και θα διαδώσουν ότι το άρθρο, το σχόλιο και η πληροφόρηση που κάνουμε είναι στημένη, είναι καλά δουλεμένη, είναι πληρωμένη από τους αντιπάλους, που θέλουν με αυτό τον τρόπο να ανεβούν στον αφρό και να αποδείξουν ότι επιπλέουν χωρίς να είναι φελλοί  του συστήματος.

Από κανέναν δεν περνάει από το μυαλό του  ότι η αλήθεια είναι σαν το λάδι  και επιπλέει πάντα. Και αν υπάρχει μια μειονότητα ηλικιωμένων, έμπειρων ή ανθρώπων που η πείρα και η ηλικία τους έχει διδάξει ότι πρέπει να ψάχνουν για την αλήθεια, αυτή είναι η μειοψηφία και όχι η πλειοψηφία, η οποία ούτε εξυπηρετεί, ούτε ενημερώνει, ούτε μορφώνει, μια και το σύστημα είναι σάπιο, το πολίτευμα διεφθαρμένο, τα κόμματα βρίσκονται  στο τούνελ της διαπλοκής και οι πολίτες στο σκότος της ενημέρωσης ή της παραπληροφόρησης. Αλλά αυτό που κάνουμε εμείς  θα μπορούσε να το κάνει  και ο οποιοσδήποτε έχει καλή θέληση, δημοκρατική συνείδηση και διάθεση έρευνας και ενημέρωσης των υπολοίπων φίλων, συγγενών και ιδεολόγων μιας κάποιας παράταξης. Παίρνεις το συνδυασμό του κάθε υποψηφίου,  τον βάζεις κάτω, διαβάζεις με προσοχή τα πρόσωπα της παράταξης, η κοινωνία είναι μικρή και γνωστή, οι περισσότεροι γνωρίζουν τους άλλους, ξέρεις τον πρότερο έντιμο βίο των υποψηφίων, γνωρίζεις την ικανότητα, τη δυνατότητα, τον κομματικό εναγκαλισμό ή τον συνδικαλιστικό προβληματισμό και βγάζεις ένα κάποιο συμπέρασμα.

Όσον αφορά τη 2η Κυριακή, επαναλαμβάνω, η εικόνα δεν είναι καθαρή γιατί κανείς δεν ξέρει τι ανατροπές θα γίνουν. Αυτοί δηλαδή που θα πάρουν την 3η,  4η  ή  άλλη θέση στην εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου, τη 2η Κυριακή λογικά και φυσικά θα πάνε με τον πρώτο ή τον δεύτερο και όχι όλοι. Θα υπάρξει  και η αποχή, θα υπάρξει και η  διαπλοκή και οπωσδήποτε θα υπάρξει και μια κάποια συναλλαγή που όλα αυτά μαζί είναι μέσα στο παιχνίδι της διαφθοράς, του κοινοβουλευτισμού και της αυτοδιοίκησης. Επομένως κανείς δεν ξέρει, όσο ικανός και αν είναι, όσο έμπειρος αναλυτής ή μελετητής, το τι θα προκύψει την τελευταία εβδομάδα. Και το κυριότερο αν ο πρώτος της 1ης Κυριακής  παραμείνει εκεί και δεν ανεβεί ο δεύτερος στη δεύτερη αναμέτρηση. Εάν λοιπόν εγώ,  ο γράφων, με βάσει τα στοιχεία που διαθέτω, την πείρα, την ηλικία και το σύνολο των ενδείξεων που αποτελεί απόδειξη  γνωρίζω ακόμη και σήμερα ποιος θα είναι πρώτος την 1η Κυριακή, δεν μπορώ να μαντέψω και δεν μπορώ να ρισκάρω και λογικά και μαθηματικά δεν  μπορώ να γράψω και να πω ποιος θα κερδίσει τις εκλογές την 2η Κυριακή.

Με βάση λοιπόν όλα αυτά και με στόχο και σκοπό την πλήρη και σαφή ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα  των αναγνωστών της εφημερίδας αυτής, ενημερώνουμε, μορφώνουμε και αφήνουμε ελεύθερο το πεδίο στον κάθε ψηφοφόρο να ψηφίσει κατά συνείδηση και να είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την ψήφο του. Και θα πρέπει να γνωρίζει αυτός ο ψηφοφόρος του νησιού ότι είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την κίνηση που κάνει και για την ψήφο που ρίχνει στην κάλπη.

Επιπλέον  για να γίνουμε ξεκάθαροι και να μας καταλαβαίνει ο κοσμάκης χωρίς να λέμε τα γνωστά επιχειρήματα των πολιτικών και των αυτοδιοικητικών, η  κυβέρνηση που βγαίνει, ο δήμαρχος μιας πόλης, ο περιφερειάρχης μιας κάποιας περιοχής  τελικά είναι ο  καθρέφτης που δείχνει την εικόνα των πολιτών. Όπως δεις τον καθρέφτη έτσι σε βλέπει. Όταν λοιπόν η πλειοψηφία με τη διαπλοκή ή χωρίς αυτή, όταν η ολιγαρχία του συστήματος με το κομματισμό και τον φανατισμό ή και χωρίς αυτά και όταν οι πολίτες ψηφίζουν  επειδή έτσι πιστεύουν και έτσι θέλουν,  τότε με  τον βουλευτή που βγάζουν, τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη  ή και τον ευρωβουλευτή ακόμα,  δείχνουν  τον καθρέφτη του συστήματος. Που σημαίνει αν είναι άξιος ότι η εικόνα είναι καλή και οι πολίτες έμπειροι και αξιόλογοι, αν είναι ανάξιος  τότε οι πολίτες δεν έχουν ούτε καλή πληροφόρηση, ούτε αντικειμενική ενημέρωση για τα θέματα και προβλήματα του τόπου και  δεν ψηφίζουν κατά συνείδηση αλλά παρασύρονται από τους διαπλεκόμενους, τους κομματισμένους και φανατισμένους του διεφθαρμένου συστήματος.

Ε. Ε. Γ.