Search

Άρωμα γυναίκας και σε αυτές τις εκλογές

Οι σταυροί προτίμησης στις γυναίκες υποψήφιες του Νομού Λέσβου

Μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης και κατόπιν της παρουσίασης, στο προηγούμενο φύλλο, των υποψηφίων γυναικών του νομού μας που συμμετείχαν στις εθνικές εκλογές του 2015, η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ φιλοξενεί και πάλι όλες τις κυρίες, δημοσιεύοντας παράλληλα τους σταυρούς προτίμησης που πήραν από τους ψηφοφόρους του νομού Λέσβου.

 

Χρυσούλα Ζωγράφου(ΣΥΡΙΖΑ)  ψήφοι 2.501

Από το 1991 είναι παιδίατρος στην Καλλονή Λέσβου και από το 2001 στο Κέντρο Υγείας Καλλονής. Το 2006 ήταν υποψήφια της «Δημιουργικής Δημοτικής Κίνησης» στον τότε δήμο Καλλονής. Ακόμη διετέλεσε τοπική σύμβουλος Παλαιοχωρίου.

Κομνηνάκα Μαρία(ΚΚΕ) ψήφοι 1.302

Είναι δικηγόρος, μέλος της Τοπικής Επιτροπής Πάλης Λέσβου του ΚΚΕ. Στη Μυτιλήνη εργάζεται ως δικηγόρος από το 2013. Στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη δημοτική ενότητα Αγίας Παρασκευής.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΟΧΛΑΚΑ (ΠΑΣΟΚ) ψήφοι 786

 

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και από το 1999 έως το 2003 ως συμβασιούχος υπάλληλος στην Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος  το 2002. Από το 2007 έως και το 2009 ασκούσε καθήκοντα στη θέση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού στο Δήμο Μυτιλήνης.

 

Κοκκινέλη Άννα (Το Ποτάμι) ψήφοι 604

 

Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Μarketing και παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων με αντικείμενο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εξειδικευμένη στις θωρακίσεις οχημάτων – αεροσκαφών και γενικότερα στις αλεξίσφαιρες κατασκευές,  έλαβε  μέρος σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς διαγωνισμούς με επιτυχία.

 

Πνακά Ταξιαρχούλα (ΑΝΕΛ) ψήφοι 347

Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο του τουρισμού. Από το 1998 εκλέγεται στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέχρι και σήμερα που είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λέσβου.

Πουλή Γεωργία (Τελεία) ψήφοι 336

Οικιακά

Τριανταφυλλίδου Παρασκευή (Χρυσή Αυγή) ψήφοι 291

Οικιακά

Καβαλέρου Στέλλα (ΑΝΕΛ) ψήφοι 241

Η Στέλλα Καβαλέρου είναι Μηχανολόγος εργαλειομηχανών βιομηχανικής παραγωγής, απόφοιτος  του ΤΕΛ Μούδρου. Εργάστηκε ως ξενοδοχοϋπάλληλος στην μονάδα KAVEIRIA PALACE, ως υπάλληλος φαρμακείου, ως φύλακας αρχαιολογικού χώρου και ως εργάτρια γενικών καθηκόντων στο Δήμο Μούδρου. Τους τελευταίους 14 μήνες είναι άνεργη.

 

Ελένη – Ευαγγελία  Πελεκάνου (ΝΔ) ψήφοι 199

Είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας- τμήμα Χρηματοοικονομικών και Ελεγκτικών. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, αλλά και ως υπάλληλος σε διαφημιστικά γραφεία.

Ελίζα – Όλγα Γούτου (ΝΔ) ψήφοι 194

Ελεύθερη επαγγελματίας, Γραμματέας στη ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ. Συμμετείχε επίσης και στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γεωργέλλη Ανδρονίκη (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) ψήφοι 119

Η Ανδρονίκη Γεωργέλλη είναι εκπαιδευτικός Πολιτικών Μηχανικών – Δομικών Έργων. Εργάζεται στην εκπαίδευση και έχει οργανική θέση στο Α΄ ΕΠΑΛ Μυτιλήνης. Έχει διδάξει το μάθημα του αρχιτεκτονικού σχεδίου σε όλα τα ΓΕΛ Μυτιλήνης και έχει εργαστεί επίσης στα Γυμνάσια Πλωμαρίου και Γέρας.

Παπανικολάου Αγγελική (Ένωση Κεντρώων) ψήφοι 103

Σαϊτάκη Νάσια – Μυρτώ (ΠΑΣΟΚ) ψήφοι 79

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ειρήνη Βελούτσου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ) ψήφοι 60

Άνεργη καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης εποχιακά εργαζόμενη στον επισιτισμό.

Νίκη Λογγίου (ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΑΡ) ψήφοι 46

Η Νίκη Λογγίου είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πατρών με ειδικότητα στον τουρισμό. Εργάστηκε στο «Επίκεντρο» του Επιμελητηρίου Λέσβου και στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Λέσβου.

Λουκία Κρασσά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ ψήφοι 37

Φιλόλογος από τη Λήμνο,  εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος.

Γιώτα Μιχαλέλλη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ ψήφοι 25

Λαϊκή τραγουδίστρια από το Πλωμάρι.

Ερημάκη Αναστασία (ΟΚΔΕ) ψήφοι 9

Η Αναστασία Ερημάκη έχει καταγωγή από το Κοντοπούλι της Λήμνου και εργάζεται στον επισιτισμό.