Search

Εκκένωση ΠΙΚΠΑ με αστυνομία και στρατό: Το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης ενάντια στην πραγματικότητα

Από το ΠΙΚΠΑ… στη Δημοτική Δομή του Καρά Τεπέ επιχειρεί να μεταφέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης τους 75 ευάλωτους αιτούντες άσυλο του ΠΙΚΠΑ, από το πρωί και ‘ γι αυτόν τον λόγο έχει φέρει μάλιστα δύο διμοιρίες της αστυνομίας, κλούβες και ένα όχημα steyr του ελληνικού στρατού.

Χωρίς να έχει συζητηθεί κάποια ουσιαστική λύση παρότι οι άνθρωποι του ΠΙΚΠΑ έχουν ζητήσει αναβολή ώστε η μεταφορά να γίνει με καθώς πρέπει όρους για τις οικογένειες που φιλοξενούνται εκεί και οι οποίες έχουν μεταφερθεί εκεί με αποφάσεις του …ίδιου του Υπουργείου και της Ύπατης Αρμοστείας έχει ξεκινήσει από το πρωί ένα επικοινωνιακό σόου που στόχο έχει να στρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης στην καλή δουλίτσα που κάνει η κυβέρνηση ενάντια στην “ανομία” την ίδια στιγμή που στο πεδίο βολής γίνεται πάρτυ παράνομων ενεργειών.

Περίπου 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή στη δομή για να διαμαρτυρηθούν καθώς δεν υπήρξε καμία έγγραφη ειδοποίηση ενώ εκκρεμούν τα ασφαλιστικά μέτρα και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Να σημειώσουμε επίσης ότι ανάμεσα στους 75 πρόσφυγες τα 30 τουλάχιστον είναι μωρά παιδιά ηλικίας πέντε ως δέκα ετών τα περισσότερα, με τις οικογένειές τους καθώς τα ασυνόδευτα ανήλικα έχουν ήδη μεταφερθεί..

Ωστόσο οι θεατές του θεάτρου του παραλόγου που αγνοούν ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι εκεί εξαιτίας διαδικασιών του ίδιου του Υπουργείου Μετανάστευσης φαίνεται να τσιμπάνε στο “Νόμος και Τάξη” και το νοικοκύρεμα των… 75 ατόμων τη στιγμή που 7.500 άλλοι κοιμούνται στις λάσπες με τον covid να εξαπλώνεται. Έτσι όπως κάποιος τον φτύνουν και νομίζει ότι βρέχει έτσι κι αυτοί  χαιρετίζουν το κλείσιμο μιας αξιοπρεπούς δομής που δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν, χειροκροτώντας την λαϊκίστικη πολιτική της Τ.Α και της κυβέρνησης ενάντια στις κακές ΜΚΟ. Της κυβέρνησης που σε συνθήκες πανδημίας αντί να αραιώνει τις δομές στοιβάζει κι άλλο κόσμο, της κυβέρνησης που με δώρο ένα λουκέτο ενός χώρου (που ποτέ δεν ξεπερνούσε τα 150 άτομα) θα χτίσει άνετα μια δομή -φυλακή χιλιάδων ανθρώπων. Α…ναι και με την σύμπραξη των “κακών” ΜΚΟ φυσικά.

Συγχαρητήρια.

Με ασφάλεια η μεταφορά και εντός χρονοδιαγράμματος

Η απάντηση του Υπουργείου

Με ασφάλεια θα μεταφερθούν στην αναγνωρισμένη δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ για ευάλωτα άτομα, η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι τελευταίοι 74 διαμένοντες στην άτυπη δομή φιλοξενίας του ΠΙΚΠΑ Λέσβου. Σημειώνεται ότι η δημοτική δομή φιλοξενίας έχει σήμερα 524 κενές θέσεις. Επισημαίνεται ότι στη δομή του ΠΙΚΠΑ Λέσβου διέμεναν επίσης 21 ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε ειδικές δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής επέδωσε σήμερα την σχετική απόφαση μετακίνησης. Αναμένουμε από την ΜΚΟ που διαχειρίζεται την έκταση να συνεργαστεί για την ασφαλή μεταφορά των επωφελούμενων. Ο χώρος του ΠΙΚΠΑ αποτελεί δημόσια έκταση που παρέμεινε, τα τελευταία χρόνια, υπό κατάληψη, με την άτυπη δομή να λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.

Η ολοκλήρωση της μετακίνησης των 74 διαμενόντων θα έχει ως αποτέλεσμα και την απόδοση της έκτασης στο Δημόσιο, για να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.