Search

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Λίμπυ Τατά Αρσέλ

Την Δευτέρα 11/2/2019 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο της αγαπημένης μας Λίμπυς (Ελευθερίας). Όλοι εμείς οι δικοί της άνθρωποι, στενοί συγγενείς, φίλοι και φίλες, συνεργάτες και συνεργάτριες, θα τιμήσουμε τη μνήμη της στο Μορφωτικό Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα (Χαιρεφώντος 14, Πλάκα, τηλ. 210 3244644), έναν χώρο που η Λίμπυ αγαπούσε πολύ.

Σ’ αυτή την εκδήλωση μνήμης και τιμής που θα συντονίσει η ανιψιά της, Χριστίνα Παπαδοπούλου-Τατά, θα μιλήσουν για την Λίμπυ μας:

• Η Λένα Διβάνη, συγγραφέας και Ιστορικός, Καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

• Η Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας και Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

• Ο Σολούπ (Αντώνης Νικολόπουλος), πολιτικός γελοιογράφος και δημιουργός κόμικς.

• Η Νάστια Αρσέλ, κόρη της Λίμπυς, ηθοποιός, και ο Νίκολαϊ Αρσέλ, γιος της Λίμπυς, σκηνοθέτης.

• Η Τζέλη Χατζηδημητρίου, φωτογράφος και κινηματογραφίστρια, θα ετοιμάσει ειδικά για την εκδήλωση αυτή, οπτικό υλικό από συνέντευξη που η ίδια είχε κάνει με την Λίμπυ, μαζί με υλικό και από άλλες συνεντεύξεις και φωτογραφίες της.

“Την Δευτέρα 11/2/2019 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο της αγαπημένης μας Λίμπυς (Ελευθερίας). Όλοι εμείς οι δικοί της άνθρωποι, στενοί συγγενείς, φίλοι και φίλες, συνεργάτες και συνεργάτριες, θα τιμήσουμε τη μνήμη της στο Μορφωτικό Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα (Χαιρεφώντος 14, Πλάκα, τηλ. 210 3244644), έναν χώρο που η Λίμπυ αγαπούσε πολύ.”

Η Λίμπυ Τατά Αρσέλ ήταν καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης. Συμμετείχε ως επιστημονικό μέλος στην Εξεταστική Επιτροπή της ΕΕ «Warburton Mission» για τους βιασμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία την περίοδο 1991-1992. Διετέλεσε διευθύντρια ψυχοκοινωνικών προγραμμάτων για την περίθαλψη προσφύγων στην πρώην Γιουγκοσλαβία (1992-1995). Θεμελίωσε και διηύθυνε δύο Κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης θυμάτων πολέμου και βασανιστηρίων στο Ζάγκρεμπ και στο Σεράγεβο (1996-2002), και χρημάτισε σύμβουλος επί επτά χρόνια στο Τμήμα Προστασίας Προσφύγων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY). Τέλος, συνεργάστηκε με τα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και διετέλεσε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) στην Ελλάδα. Έχει πλούσιο επιστημονικό συγγραφικό έργο.