Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου 2025 η εκδήλωση του Συλλόγου Πελοποννησίων Λέσβου «Ο Μωριάς» στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, τιμώντας την ιστορική μνήμη και προβάλλοντας τη διαχρονική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Θεολογίας του ΑΠΘ, κ. Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας, ο οποίος με τον εμπνευσμένο λόγο του καθήλωσε το κοινό και μετέφερε με γλαφυρότητα τη δύναμη της ιστορικής παρακαταθήκης του Μοριά.

Ακολούθησε μουσική παρέμβαση από την Παιδική Χορωδία Animato, υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Λαγκαδινού και της Στρατονίκης Καρδακάρη. Στο πιάνο συνόδευσε ο Πάνος Τσάγαλος, προσδίδοντας στην εκδήλωση έναν ιδιαίτερα συγκινητικό και εορταστικό χαρακτήρα.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ήρωα στο πάρκο Καραπαναγιώτη, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού.
Ο Σύλλογος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας, για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Μουσείου.
Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τον κ. Τσαγκάρη Βασίλειο, Πρόεδρο της ΑΔΕΛ, τον κ. Μανώλη Λαδάκη, εκπρόσωπο της «Φλόγας», τον Σύλλογο Ηπειρωτών Λέσβου, την Αδελφότητα Κρητών Λέσβου και τα μέλη του Δραστήριου ΚΑΠΗ Μυτιλήνης του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για την παρουσία και τη στήριξή τους.