Εφταλού.  Την έπληξε η φύση, την αγνοούν οι αρχές

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 “Χωρίς υποδομές και δίχως μέριμνα, τουριστική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται. Απλώς αναλωνόμαστε σε αόριστες, άκαρπες φιλολογικές συζητήσεις που καταντούν βαρετές έως και γραφικές, αν δεν αναλάβουμε δράση κι αν δεν γίνουν χειροπιαστά έργα.»

 Σε άσχημη κατάσταση  ήταν και παραμένει  ο παραλιακός δρόμος Μολύβου – Εφταλούς, αν και η τουριστική περίοδος έχει ήδη αρχίσει. Τα κύματα, ένα χρόνο και πλέον πριν, είχαν γκρεμίσει το μισό δρόμο, αφήνοντας μόνον μια στενή λωρίδα προς την εσωτερική πλευρά για να περνούν, ένα ένα, με προσοχή τα μικρά αυτοκίνητα και με μεγάλο κίνδυνο τα πούλμαν.

 Αυτή η κατάσταση γινόταν και γίνεται περισσότερο επικίνδυνη τις νυχτερινές ώρες και ακόμη περισσότερο με τα ενοικιαζόμενα Ι. Χ αυτοκίνητα που οδηγούν ξένοι τουρίστες οι οποίοι δεν γνωρίζουν τους δρόμους και πολύ περισσότερο τους κινδύνους που εγκυμονούν. Για των λόγων  το αληθές οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται μαρτυρούν την όλη κατάσταση  και δείχνουν ολοφάνερα τον υπάρχοντα  κίνδυνο ή καλλίτερα το υπάρχον εκεί αίσχος.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμιά κίνηση και δεν έχει γίνει κανενός είδους παρέμβαση από τους αρμόδιους φορείς, ώστε  έστω και μερικώς να ληφθεί κάποια μέριμνα για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση.  Μάλιστα μετά την φετινή κακοκαιρία το πρόβλημα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μιας και οι δυνάμεις της φύσης συντέλεσαν στην ολοκλήρωση του έργου της καταστροφής του δρόμου και της παραλίας της Εφταλούς.image2

Το καλοκαίρι πλησιάζει ολοταχώς και οι ξένοι τουρίστες που έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και που αγωνιωδώς προσπαθούμε να έχουν σαν τουριστικό προορισμό τους το νησί μας, ελπίζουν ότι πηγαίνουν σε ένα ωραίο φιλόξενο κα ασφαλές μέρος για να περάσουν τις διακοπές τους . Αλλά απ’ ότι φαίνεται, η λέξη «ασφαλές» πρέπει να αφαιρεθεί , γιατί με δρόμους σε τέτοια κατάσταση η ασφάλεια είναι εκ των πραγμάτων απούσα.

Αν όπως όλοι υποστηρίζουμε, ο τουρισμός είναι το κομμάτι εκείνο στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε βαρύτητα για να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί το νησί, τότε θα πρέπει να δούμε το θέμα σοβαρά και να δράσουμε αναλόγως. Χωρίς υποδομές και δίχως μέριμνα, τουριστική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται. Απλώς αναλωνόμαστε σε αόριστες, άκαρπες φιλολογικές συζητήσεις που καταντούν βαρετές έως και γραφικές αν δεν αναλάβουμε δράση κι αν δεν γίνουν χειροπιαστά έργα. Και το θέμα των δρόμων για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις παραλίες είναι όχι μόνο επιτακτικό αλλά και αυτονόητο.

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι

Επομενο αρθρο

Έναλος