Search

Εάν θέλουν μπορούν…

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε κατωτέρω ανήκουν σε αυτούς που κατά το παρελθόν  ανέλαβαν και διοίκησαν το δήμο Μυτιλήνης και το Δήμο Λέσβου την τελευταία τετραετία και όχι μόνο, αλλά και σε αυτούς που σαν  δημοτικοί σύμβουλοι προσέφεραν υπηρεσίες στις παρατάξεις  τους ή σαν αντιδήμαρχοι ή σε  άλλα πόστα εξουσίας ή σαν υποψήφιοι δήμαρχοι όπως ο κος Πατερέλλης, που όλοι μαζί διαθέτουν γνώσεις, εμπειρίες και έχουν πολλά να γράψουν και πολλά να πουν αν κανείς τους προκαλέσει ή αν οι ίδιοι αποφασίσουν να τα γράψουν στα απομνημονεύματά τους.

Όλοι αυτοί, μηδενός  εξαιρουμένου, δεν είχαν ανάμειξη  στις τελευταίες εκλογές του Δήμου τέρας   του Κακοκράτη για λόγους ιδεολογικούς, προσωπικούς ή οποιουσδήποτε άλλους, δεν έλαβαν θέσεις και δεν υποστήριξαν -εμφανώς τουλάχιστον- τις παρατάξεις  των υποψηφίων δημάρχων που έλαβαν μέρος σε αυτές τις εκλογές.Γιακαλής

Τώρα γιατί δεν ανέλαβαν ή γιατί δεν υποστήριξαν είναι  δικό τους θέμα, δεν το αναλύουμε. Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε για το καλό της πόλης και για την εξυπηρέτηση των δημοτών όλου του νησιού  είναι ότι μπορεί να συμβάλουν αποφασιστικά, με παρεμβάσεις, επεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις  ακόμα και να βοηθήσουν τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και με μοναδικό στόχο και σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών,  γιατί για να αποκτήσει κανείς πείρα και εμπειρίες από τη διοίκηση της δημοτικής αρχής χρειάζεται χρόνια πολλά, χρειάζονται πειραματισμοί και ένας νέος δήμαρχος χρειάζεται και οπωσδήποτε  πρέπει να θέλει την ηθική τουλάχιστον  συμπαράσταση των προηγούμενων που διαθέτουν αυτή τη γνώση για τη διοίκηση και τη διαχείριση του Δήμου.

Πατερέλλης Όπως π.χ.  σε θέματα  καθαριότητας,  σε θέματα οικονομίας,  σε θέματα τοπικών συμβουλίων και αντιπροσωπειών και γενικότερα σε όλα τα προβλήματα που είναι υπαρκτά και μεγάλα και χρειάζεται να λυθούν, να διορθωθούν για να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των πολιτών οι οποίοι είναι δημότες ενός χώρου και δεν πρέπει  να τους βλέπουμε σαν ανθρώπους παραταξιακών οργανώσεων και κομματικών οργανισμών.

Βουνάτσος

Ο Δήμος ανήκει σε όλους. Και ο δήμαρχος από την ημέρα που εκλέγεται και αναλαμβάνει την εξουσία, ανήκει σε όλους τους δημότες. Οι πολίτες δεν πρέπει να διαχωρίζονται μεταξύ των δικών μας και των άλλων της άλλης παράταξης. Δείτε το παράδειγμα των ΗΠΑ που οι πρόεδροι όταν εκλεγούν αλλά και οι παλιοί,  όταν δεν επανεκλεγούν ή αποσυρθούν, προσφέρουν θετικές υπηρεσίες  στο έθνος, σε διάφορα πόστα εξουσίας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αν ο πρόεδρος είναι δικός τους ή μιας άλλης  κομματικής παράταξης.

Και ο κος Βουνάτσος έχει μεγάλη πείρα που διοίκησε τον Δήμο τέρας της Λέσβου επί 3,5 χρόνια και δεν αναμείχθηκε σε αυτές τις εκλογές.

Χατζηκομνηνός

Και ο κος Χατζηκομνηνός κατά το παρελθόν υπήρξε δήμαρχος Μυτιλήνης επί Καποδίστρια και γνωρίζει αρκετά καλά και πρόσωπα και πράγματα και προβλήματα του Δήμου.

Και ο κος Γιακαλής και ο κος Βογιατζής που λόγω της θέσεως τους  δεν έλαβαν μέρος στις εκλογές (ο ένας σαν νυν περιφερειάρχης και ο άλλος σαν νυν βουλευτής) διαθέτουν γνώσεις  και εμπειρία από την αυτοδιοίκηση επειδή και  κος Γιακαλής υπηρέτησε επί σειρά ετών τον Δήμο Μυτιλήνης επί Καποδίστρια και ο κος  Βογιατζής σαν δήμαρχος Γέρας κατά το παρελθόν αλλά και σαν Νομάρχης  έχει κι αυτός τις εμπειρίες του και μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να προτείνει.patestos_1

Οι κ.κ. Παντελής  Πατερέλλης και Απόστολος Πατέστος  είναι άνθρωποι που έδωσαν εξετάσεις  και γνωρίζουν πολύ καλά τα  θέματα της αυτοδιοίκησης γιατί στα πόστα εξουσίας που είχαν,  ο ένας σαν αντιδήμαρχος και ο άλλος  επί των οικονομικών, δεν άφησαν κενά εξουσίας και νομίζω κατά την ταπεινή μου άποψη ότι η συμβολή τους και οι προτάσεις τους θα είναι θετικές και εποικοδομητικές  για το δήμο.

 

bogiatzhs

Αυτά βλέπουμε εμείς με τη δική μας οπτική γωνία, τα οποία τα καταγράφουμε, τα φωτογραφίζουμε και εσείς οι πολίτες αυτού του τόπου, όσοι διαβάζετε το έντυπο αυτό και όσοι μετέχετε στα κοινά και έχετε  γνώμη και άποψη, μπορείτε να μελετήσετε αυστηρά το κείμενο, να κάνετε αυστηρά ή διακριτικά  την παρουσία σας με άλλο κείμενο διορθωτικό ή οτιδήποτε άλλο και να στηρίξετε την παρούσα δημοτική αρχή ακόμα με τον καλόπιστο έλεγχο, αν θέλετε, όπως  πρέπει να κάνει και η αντιπολίτευση ώστε οι αποφάσεις που θα βγαίνουν από τα δημοτικά συμβούλια να μην είναι ρηχές, περιθωριακές και γραφειοκρατικές, αλλά ουσιαστικές και αποφασιστικές, γιατί θα λύνουν τα προβλήματα του κόσμου και του κοσμάκη ο οποίος έχει ανάγκη της σωστής διοίκησης και διαχείρισης από όλους αυτούς που εξελέγησαν και πιστεύουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες για το καλό του τόπου.