Δύο ακόμη χωματόδρομοι αποτελούν πλέον παρελθόν, καθώς ασφαλτοστρώθηκαν και παραδόθηκαν σε κυκλοφορία, συνολικού μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου. Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πλησιάζει στην ολοκλήρωση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο δίκτυο έργων οδοποιίας σε όλη τη δυτική πλευρά του νησιού.
Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία οι δρόμοι Ταξιάρχης–Λαγκάδα, Ποταμιάς–Ανεμώτιας, Λιώτας–Λάψαρνα, καθώς και σειρά έργων στο Λεκανοπέδιο της Καλλονής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του δρόμου Ταβάρι–Χρούσος.
Πρόκειται για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας, που περιλαμβάνει συνολικά πάνω από 30 χιλιόμετρα νέων ή ανακατασκευασμένων δρόμων, οι οποίοι υλοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις δύο ετών.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, «οι δρόμοι αυτοί αλλάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων, ενισχύουν την ασφάλεια και την πρόσβαση στις τοπικές κοινότητες και αποδεικνύουν στην πράξη πώς αξιοποιούνται σωστά οι διαθέσιμοι πόροι».
Με το πρόγραμμα να βρίσκεται πλέον στην τελική του φάση, ο Δήμος σχεδιάζει ήδη τα επόμενα έργα οδοποιίας, συνεχίζοντας τη σταθερή προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών σε κάθε γωνιά της Δυτικής Λέσβου.
