Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 9η Γιορτή Μελιού & Τοπικών Προϊόντων 2025

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εντυπωσίασε με τη συμμετοχή της στη «9η Γιορτή Μελιού & Τοπικών Προϊόντων 2025» στο Ζάππειο, προβάλλοντας τα ποιοτικά προϊόντα και τη γαστρονομική ταυτότητα των νησιών της.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη “9η Γιορτή Μελιού & Τοπικών Προϊόντων 2025”, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Η διοργάνωση της ATLAS EXPO εξελίχθηκε σε ένα ζωντανό γαστρονομικό πανηγύρι, στο οποίο η Περιφέρεια προσέφερε ένα αυθεντικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων από τα νησιά της, παρουσιάζοντας ποτά, οίνους, λικέρ, χυμούς και τους χαρακτηριστικούς ουζομεζέδες του Βορείου Αιγαίου.

Η συμμετοχή είχε στόχο την προβολή των μελισσοκομικών και διατροφικών προϊόντων των νησιών, την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Η Περιφέρεια συμμετείχε δωρεάν, ύστερα από τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών, οργανώνοντας μια άρτια παρουσίαση των αλκοολούχων και μη ποτών των νησιών σε συνδυασμό με γευσιγνωσίες.

Το περίπτερο της Π.Β.Α. προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που γνώρισαν τα ποιοτικά προϊόντα και τα σήματα-αναφοράς των νησιών του Αιγαίου, όπως το ούζο Πλωμαρίου, τα κρασιά Σάμου και Λήμνου, τα λικέρ της Χίου και πολλά ακόμη.

Στον συντονισμό συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Δημήτρης Καλλίας (Λέσβου–Λήμνου), Νίκος Νύκτας (Χίου) και Άννη Ανδρεάδου (Σάμου–Ικαρίας), ενώ την οργάνωση είχε ο Πάνος Πίτσιος, στέλεχος marketing της Περιφέρειας.

Η παρουσία εθελοντριών από τα νησιά συνέβαλε στην επιτυχία της δράσης, με δοκιμές προϊόντων, ενημέρωση των επισκεπτών και διάδοση του γαστρονομικού πολιτισμού του Βορείου Αιγαίου.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής ήταν ο όμιλος ATTICA GROUP (Blue Star Ferries & Hellenic Seaways), που συνδέει καθημερινά τα νησιά με την Αττική.

Οι 35 συμμετέχουσες επιχειρήσεις από Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία παρουσίασαν εκλεκτά προϊόντα — από ποτοποιίες και οινοποιεία έως γυναικείους συνεταιρισμούς και βιοτεχνίες τοπικών εδεσμάτων.

Όπως δήλωσαν οι Αντιπεριφερειάρχες μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης:

«Η συμμετοχή μας στη Γιορτή Μελιού, λίγο μετά την παρουσία μας στην κορυφαία διεθνή έκθεση ANUGA 2025, αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία να προωθήσουμε τη γαστρονομία και τον τουρισμό των νησιών μας στο ευρύ κοινό της Αθήνας και στους ξένους επισκέπτες. Τα προϊόντα του Βορείου Αιγαίου για ακόμη μια φορά εντυπωσίασαν και απέδειξαν ότι η ποιότητα είναι η καλύτερη διαφήμιση.»

Οι 35 διατροφικές επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που με τα εκλεκτά τους προϊόντα πλαισίωσαν το περίπτερο της Π.Β.Α., ήταν:

  1. “ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”:  ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
  2. “ΑΚΡΗΤΟΣ ΟΙΝΟΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
  3. “ΑΡΤΟΣΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΙΟΥ”: ΑΡΤΟΝΟΣΤΙΜΙΕΣ XIOY, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΜΑΖΟΥ
  4. “ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ Β. ΥΙΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε.”: ΧΑΛΒΑΔΕΣ & ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
  5. “VAKAKIS WINES”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΣΑΜΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΒΑΚΑΚΗ
  6. “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
  7. “BIOMERAKI”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΞΥΠΤΕΡΑ
  8. “ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΚΑΡΑΛΗ
  9. “CHIONY”: ΦΥΣΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΧΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ
  10. “GARALIS LIMNOS WINERY”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΚΑΡΑΛΗ
  11. “GIA …. GIAMAS” ΑΦΟΙ ΑΓΑΔΑΚΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
  12. “ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΟΥ
  13. “ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΣΑΜΟΥ
  14. “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΑ “ΜΙΝΙ”, “ΦΗΜΗ” & “LESVOS”
  15. “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΥΖΑ “PLOMARI”, “ΑΔΟΛΟ” & “ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ”
  16. “ΚΑΚΙΤΣΗΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΟ “ΑΝΤΡΙΚΙΟ” & ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ
  17. “ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.”: ΟΙΝΟΙ & ΤΣΙΠΟΥΡΟ “ΕΞΑΣΤΕΡΟ” ΛΗΜΝΟΥ
  18. “ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
  19. “ΛΕΒΑ Α.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ & ΟΥΖΟ “SMYRNIO” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
  20. “MASTIC SNAILS”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΧΙΟΥ, ΓΑΡΥΦΑΛΟΥ ΣΙΝΑΓΚΗ
  21. “ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ, ΕΛΙΕΣ & ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΣΑΜΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
  22. “ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ”: ΟΥΖΟ “MATIS”, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
  23. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ – ΨΑΡΑ”: ΜΕΛΙ ΨΑΡΩΝ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ
  24. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΗΝΟΥ
  25. “ΜΕΛΙΣΣOΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΧΙΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΧΙΟΥ
  26. “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗμελι
  27. “PAPAYIANNIDES LESVOS FLAVORS”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ  ΛΕΣΒΟΥ
  28. “ΠΥΡΓΟΥΣΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΧΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΥΡΓΟΥΣΗ
  29. “SALAMOUSAS AGRIFOOD”: ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΣΙΤΗΡΑ & ΑΛΕΥΡΑ ΛΗΜΝΟΥ
  30. “ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ  Α.Β.Ε.Ε.”: ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ “ΣΑΜΑΡΑ”
  31. “ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ Α.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΑ, ΛΙΚΕΡ, ΤΣΑΪ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ, ΝΕΡΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
  32. “Τ’ ΑΓΙΟΡΓΟΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ, ΝΙΚΟΥ ΚΥΛΗ
  33. “TSANTIRIS WINES”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΝΤΙΡΗ
  34. “ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ”: ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ & ΣΑΛΤΣΕΣ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ
  35. “ΨΥΧΗΣ – ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ”: ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
Best Cleaning Service in Dubai