Search

Η δράση «Πακέτο Βρίσα» μπαίνει στην τελική της ευθεία

Σιγά-σιγά τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνονται από την σεισμόπληκτη Βρίσα και την ευρύτερη περιοχή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού σταματούν να υφίστανται. Γι’ αυτόν τον λόγο μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, προχώρησε στην οργάνωση της δράσης «Πακέτο Βρίσα», που έχει σαν στόχο, όχι να λύσει το οικονομικό πρόβλημα των σεισμόπληκτων παιδιών, άλλα να δώσει λίγη χαρά στους μαθητές της περιοχής.

Στο πλαίσιο της δράσης, προχωρήσαμε στην καταγραφή των σωματομετρικών του σεισμόπληκτου ανήλικου πληθυσμού της Βρίσας αλλά και της ευρύτερης σεισμόπληκτης περιοχής. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση ατομικών πακέτων, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ηλικιακές και σωματομετρικές ανάγκες κάθε μαθητή, τα οποία περιλαμβάνουν ενδύματα, υποδήματα, εσώρουχα (όλα ελληνικής κατασκευής) και σχολικά είδη.

Η δράση δεν διαχωρίζει τα παιδιά σε γόνους άπορων ή ευκατάστατων οικογενειών, ή οικογενειών που το σπίτι τους κατέρρευσε ή έμεινε όρθιο. Όλα τα παιδιά θα είναι αποδέκτες των ίδιων ειδών, ενώ μέριμνά μας είναι η διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας των ειδών που θα τοποθετηθούν στα πακέτα, σεβόμενοι την αξιοπρέπεια των παραληπτών.

Οι παραλήπτες των πακέτων

Από το ξεκίνημα της δράσης έχουν καταγραφεί 125 σεισμόπληκτα παιδιά, κάτοικοι των χωριών της Βρίσας, Λισβορίου και Σταυρού, τα οποία επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

Ήδη ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βρίσας, μετά από πολυήμερη συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου Πολιχνίτου και Λυκείου Πολιχνίτου, εξασφάλισε την αναδοχή για τα 52 πακέτα των μαθητών ευθύνης του. Υπολείπονται 73 ακόμα πακέτα, τα οποία αναζητούν αναδόχους.

Με δεδομένο το προφίλ των παιδιών, που θα λάβουν αυτά τα πακέτα, άλλα και του τρόπου προμήθειας των προϊόντων (απευθείας από παραγωγικές και εισαγωγικές εταιρείες ή μέσω επαγγελματιών του νησιού, οι οποίοι δεν θα κομίσουν κέρδος) το ποσό των 150 €/πακέτο επαρκεί να καλύψει το κόστος αγοράς εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αναδόχων, είναι μεγαλύτερος του αριθμού των μαθητών, τότε γιατί όχι… και ένα δεύτερο πακέτο τα Χριστούγεννα!

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Οι ανάδοχοι που επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια, καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα vrisa.lesvos.live.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνεισφέρει στη δράση οποιοδήποτε ποσό επιθυμεί.

Όλα τα παραστατικά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα, μετά την ολοκλήρωση της δράσης.

Η δράση «Πακέτο Βρίσα» ξεκίνησε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου και υλοποιείται από εθελοντές με την υποστήριξη της ομάδας ΙΔΕΑ.

Συντελεστές δράσης: Σύλλογος Γονέων των Μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πολιχνίτου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πολιχνίτου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Πολιχνίτου

Χορηγοί/Υποστηρικτές δράσης: Lweb (κατασκευή ιστοσελίδας), Digapictures (δημιουργία βίντεο), K44 Design Studio (δημιουργία λογοτύπου), Μεταφορική Καλλονής, ΕΦΑΜ, Μεταφορική Μαργαρίτης, Δικηγορική Εταιρεία ΣΥΝ ΔΙΚΑΙΩ

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα Πολιτικά, Εφημερίδα Δημοκράτης

Ευχαριστούμε επίσης τον καλλιτέχνη Χρήστο Θηβαίο για την υποστήριξή του!

Στις φωτογραφίες, μαθητές της Μυτιλήνης ετοιμάζουν τα πακέτα για τους συνομήλικούς τους από την Βρίσα και την ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφίες: Ιγνάτης Τσικνής | Βίντεο δράσης: Digapictures