Search

Δρ. Αθανάσιος Γιάννης: Η δωρεά στο Βοστάνειο και το “μερίδιο στο φως”.

Ένα holter με το λογισμικό του, αξίας 7.000 ευρώ δώρισε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο Δρ. Αθανάσιος Γιάννης ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο νησί προκειμένου να ολοκληρώσει αυτήν του την αποστολή μαζί με τη σύζυγό του. Πρόκειται στην ουσία για συνεχή 24-ωρη καταγραφή ηλεκτροκαρδογραφήματος στον εξεταζόμενο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ανεύρεσης πιθανών παροδικών διαταραχών του καρδιακού ρυθμού.

Ο γνωστός γιατρός, που έχει τιμηθεί τόσο για το εθελοντικό του έργο αλλά και για την έρευνα του σε ό, τι αφορά τα φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, ήρθε στο νησί μας για να καταγράψει τις ανάγκες μας σε ιατρικό εξοπλισμό αλλά και σε άλλα επίπεδα, προκειμένου ο ίδιος με την ομάδα του να διαθέσει χρηματικά ποσά αλλά και ό,τι άλλο χρειάζεται το νησί που δέχτηκε την ιστορική μετακίνησης πληθυσμών αλλά και επλήγη από τους πρόσφατους σεισμούς.

Πίσω από αυτή τη γνωριμία αλλά και τη διοργάνωση της δράσης αυτής βρίσκεται για ακόμη μια φορά η βιοπαθολόγος Φεβρωνία Κανταρτζή η οποία δραστηριοποιείται τόσο στο χαμόγελο του παιδιού,στην ομάδα βοήθειας «GriechenlandHilfe» καθώς και σε άλλες εθελοντικές ομάδες που στόχο έχουν να βοηθήσουν ευπαθείς ομάδες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Γνωρίζοντας η ίδια σε ένα ταξίδι της,το Δρ Αθανάσιο Γιάννη που μένει μόνιμα στη Λειψία, του πρότεινε να έρθει στη Λέσβο για να δει από κοντά τόσο τις ομορφιές του νησιού αλλά και να καταθέσει τη βοήθειά του την οποία δίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και κυρίως στα Νοσοκομεία.

Έτσι όταν ενημερώθηκε για την έλλειψη του holter στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης ήρθε σε επαφή με φίλους του γιατρούς και κατόρθωσε σε πολύ σύντομο διάστημα να το προμηθευτεί και να το παραδώσει ως ευγενική χορηγία στους γιατρούς του Βοστάνειου.
Σε μια συνάντηση που είχαμε μαζί του μας εξήγησε του λόγους που τον ώθησαν να ξεκινήσει αυτή τη δράση με άλλους φίλους του όπως τον γνωστό KEN JEBSTEN ο οποίος μάλιστα κάνει και ιντερνετικές εκπομπές στο δικό του κανάλι (Ken FM) προκειμένου να βρίσκουν από κοινού χορηγίες για να μπορούν να προμηθεύουν ιατρικό εξοπλισμό σε κάθε φορέα που πάσχει να τον αγοράσει.

Ο γιατρός έχει βραβευθεί για τη δράση του και από το «Χαμόγελο του παιδιού», όπου μια αίθουσα φέρει το όνομά του. Μαζί με τη σύζυγό του αλλά και τα πέντε τους παιδιά -που όλα έχουν ελληνικά ονόματα- δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία σε ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα και τα παιδιά.

«Είμαστε Έλληνες: έχουμε την ικανότητα να οραματιζόμαστε…» μας είπε όταν ξεκινήσαμε να συζητάμε για τη τελευταία του δράση που τον έφερε στο νησί. «Θεωρώ ότι σαν άνθρωπος διαθέτω αυτά που χρειάζομαι για να ζω μια άνετη ζωή και στόχος μου είναι, αφού μπορώ,να βοηθάω εκείνους που το έχουν ανάγκη»
Με μια βαθειά αγάπη για την Ελλάδα και την ηθική που προκύπτει από τη Φιλοσοφία τις Τέχνες, τις Επιστήμες, τη Δημοκρατία, την Ανθρωπιά , ο γνωστός ερευνητής και γιατρός τριγυρνάει σε κάθε σημείο που χρειάζεται για να δώσει βοήθεια.Όπως μπορεί.
Ακόμη και αν ζει πολλά χρόνια στη Γερμανία έχει κατορθώσει να συνδυάσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και των από τις δύο κουλτούρες. Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού μπορούν να το απολαμβάνουν και να το λαμβάνουν όσοι το χρειάζονται πραγματικά.


«Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά, οργανωμένα, με επιμονή και υπομονή, όχι ατομικά, να φύγουμε από το «εγώ» και να πάμε στο «εμείς». Μόνο αυτοί που πολεμούν σήμερα το σκοτάδι θα έχουν αύριο μερίδιο στο φως!» , σημειώνει ο συμπαθής γιατρός που κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί με βοηθό πάντα τη συντοπίτισσα μας βιοπαθολόγο- Φεβρωνία Κανταρτζή γύρισε όλα τα τουριστικά μέρη και απόλαυσε τις νοστιμιές του νησιού.
Σχετικά με την έρευνά του για το πολυπόθητο φάρμακο κατά του καρκίνου αυτό που μας δήλωσε ήταν ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να προσέξουμε, είναι η διατροφή μας. Ο Δρ Αθανάσιος Γιάννης πρόκειται να έρθει πάλι σύντομα για να προσφέρει τόσο τις γνώσεις του όσο και τη βοήθειά του όπου και όπως καταγραφεί …