Διήμερη, δωρεάν βιωματική δράση από την OM ERESSOS σε συνεργασία με τη «Νέα Γουινέα», υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου – 25 θέσεις, δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως.
Η φύση στην Ερεσό γίνεται ξανά δασκάλα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, ο πειραματικός αγρός της OM ERESSOS μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό εργαστήριο μάθησης, συνεργασίας και έμπνευσης, μέσα από το διήμερο σεμινάριο “Εισαγωγή στον σχεδιασμό περμακουλτούρας”.
Η δράση, που πραγματοποιείται το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ OM ERESSOS σε συνεργασία με τη «Νέα Γουινέα», υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Sublime – SDGs “Unite Border Communities”, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλους, με στόχο να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στη γη και να τους μυήσει σε πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας, αυτάρκειας και συνεργασίας. Με βιωματικές δράσεις στον αγρό, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές αρχές της περμακουλτούρας, θα γνωρίσουν πρακτικά εργαλεία οικολογικού σχεδιασμού και θα ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους η φύση μπορεί να αποτελέσει οδηγό για μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα.
«Η αλλαγή ξεκινά από εμάς – από τον τρόπο που φροντίζουμε τη γη και ο ένας τον άλλον», αναφέρουν οι διοργανωτές, τονίζοντας πως η περμακουλτούρα δεν είναι θεωρία, αλλά βίωμα και στάση ζωής.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (25 συμμετέχοντες), ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω e-mail: om.eressos@gmail.com.
Πού: Πειραματικός αγρός OM ERESSOS, Σκάλα Ερεσού
Πότε: 1 & 2 Νοεμβρίου
Συμμετοχή: Δωρεάν
Ένα Σαββατοκύριακο στη φύση που υπόσχεται να μας θυμίσει κάτι ουσιαστικό:
ότι η ευημερία του ανθρώπου ξεκινά από την ευημερία της γης.







