Διήμερο εκδηλώσεων από τον Σύλλογο «Ο Μωριάς» για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Με κέντρο τη θρησκευτική ευλάβεια και την πολιτιστική κληρονομιά, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου “Ο Μωριάς” διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 5 και 6 Αυγούστου 2025, προς τιμήν της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο Κάτω Τρίτος, προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες σε μια αυθεντική νησιώτικη εμπειρία.

Πρόγραμμα Τρίτης 5 Αυγούστου

Πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία

Η πρώτη ημέρα ξεκινά στις 19:30 με τον πανηγυρικό εσπερινό και την αρτοκλασία, σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και συμμετοχής.

Παραδοσιακοί χοροί και πολιτιστικές συμμετοχές

Στις 20:30 ακολουθεί παρουσίαση παραδοσιακών χορών από:

  • Το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων
  • Τον Σύλλογο Πελοποννησίων Λέσβου “Ο Μωριάς”
  • Τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος” από το Τυχερό Έβρου

Ευλογημένο φαγητό & παραδοσιακό γλέντι

Μετά τα χορευτικά, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ευλογημένο φαγητό και θα συνεχίσουν σε ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα “Παντός καιρού” του Στρατή Βύρα.

Πρόγραμμα Τετάρτης 6 Αυγούστου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Η δεύτερη ημέρα ξεκινά στις 08:00 το πρωί με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Καθαγιασμός των πρώτων καρπών

Θα ακολουθήσει ο καθαγιασμός των πρώτων καρπών της γης – με επίκεντρο τα σταφύλια – σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθιμο.

Κέρασμα στους παρευρισκόμενους

Μετά τη λειτουργία, θα προσφερθούν κεράσματα, δίνοντας τη σφραγίδα φιλοξενίας της λεσβιακής παράδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ