Διημερίδα Επιμόρφωσης Τουρισμού από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Διημερίδα Επιμόρφωσης διοργάνώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας (Μολύβου), την ερχόμενη Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθεί ένα μεγάλο εύρος θεματικών, που άπτονται του χώρου του Τουρισμού, με στόχο την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, εν μέσω της οικονομικής, τουριστικής και κοινωνικής κρίσης, που βιώνει το νησί, άλλα και την συνδιαμόρφωση προτάσεων, που αφορούν την περιοχή.

Οι θεματικές ενότητες, που θα αναπτυχθούν είναι:

  • Τοπική Ανάπτυξη – Πόροι Ανάπτυξης και ευκαιρίες
  • Περιβαλλοντικά δίκτυα – πρόβλεψη & πρόληψη πυρκαγιάς
  • Δίκτυο Περιηγητικών και Ποδηλατικών Διαδρομών Λέσβου
  • Εθελοντισμός και αθλητικές διοργανώσεις
  • Η πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου και η βιώσιμη προσέγγιση του τουρισμού.
  • Πρότυπα και κοσμοθεωρήσεις των Ελλήνων πολιτών στην σύγχρονη εποχή.
  • Η σημασία της δικτύωσης στην τουριστική ανάπτυξη
  • Η σημασία των Social Media στον τουρισμό και το Destination branding
  • Η τοποθέτηση της Λέσβου στις τουριστικές αγορές Στρατηγική – Προκλήσεις – Επόμενα βήματα

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, θα υπάρξουν εισηγήσεις από τον Πυραγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Παπανικολάου, από τους διοργανωτές αθλητικών δραστηριοτήτων του Lesvos Ride Τίτο Χατζέλη και Ιουλία Αγιαμαρνιώτη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας Μανούσο Μαραγκουδάκη, τον Καθηγητή Οικολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέα Τρούμπη, τον διευθυντή της Ε.Τ.Α.Λ.  Αναστάσιο Περιμένη, την Κοινωνική Ανθρωπολόγο και Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Αγγελική Πολιτάκη, τον Διευθυντή της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Βλαδίμηρο Πέτσα, τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη, τον σύμβουλο web και social media Ανέστη Χατζηδιάκο και τον Επίκουρο Καθηγητή του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Ηρακλή Μουσιάδη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας (είσοδος ελεύθερη):

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Διημερίδα Επιμόρφωσης Τουρισμού αποτελεί συνέχεια του κύκλου διαλόγου και συζητήσεων με τον τίτλο «Με έναν καφέ… πολλά μπορούμε», που είχε ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες στην περιοχή με πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Προηγουμενο αρθρο

“We all fall down like toy soldiers…”

Επομενο αρθρο

Η Λέσβος συμμετέχει στις διαμαρτυρίες ενάντια στη Συμφωνία της ντροπής