Η ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025, από τις 08:30 έως τις 14:30, λόγω αναγκαίων εργασιών συντήρησης στο ηλεκτρικό δίκτυο της γραμμής Ρ-22 Πιλαρρίων, από τον ΑΣΠ Λέσβου μέχρι τον Παππάδο.
Περιοχές που επηρεάζονται από τη διακοπή ρεύματος
Η διακοπή αφορά περιοχές και υποσταθμούς που τροφοδοτούνται από τη γραμμή Ρ-22. Ενδεικτικά επηρεάζονται οι εξής περιοχές:
- Αλυφαντά
- Μόρια
- Συκούντα
- Παλαιόκηπος
Οι γραμμές Ρ-23 (Άγιος Ισίδωρος) και Ρ-24 (Γέρας) δεν επηρεάζονται από τη διακοπή και οι σχετικοί υποσταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.
Συστάσεις προς το κοινό
Η ΔΕΔΔΗΕ τονίζει ότι εάν οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η επανηλεκτροδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση.
Για το λόγο αυτό:
- Συνιστάται προσοχή σε αγωγούς ή εγκαταστάσεις στο έδαφος.
- Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν κάθε επαφή με δίκτυα που μπορεί να βρίσκονται υπό τάση.
- Οι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που επηρεάζονται, καλό είναι να προγραμματίσουν ανάλογα τις εργασίες τους.
Η διακοπή ρεύματος είναι απαραίτητη για την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του δικτύου, και η συνεργασία των πολιτών είναι κρίσιμη.