Διαγωνισμός φωτογραφίας τοπίου από την Ένωση Γεωγράφων Ελλάδος

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Η Ένωση Γεωγράφων Ελλάδος (Ε.Γεω.), αναγνωρίζοντας τη σημασία και το ρόλο του τοπίου για την επιστήμη της Γεωγραφίας αλλά και προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό γύρω από την έννοια και τις αξίες των τοπίων προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας Τοπίου,
ως επί μέρους δράση της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της στις 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στην Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η βράβευση.

Ο διαγωνισμός, επιπλέον, πραγματοποιείται ως πρακτική προώθησης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το Τοπίο (Ν. 3827/30/2010): https://rm.coe.int/CoERMPublicCommo…/DisplayDCTMContent…

👉🏻Τρόπος Συμμετοχής:
Μια (1) δική σας φωτογραφία τοπίου με το συνοδευτικό της κείμενο/ λεζάντα και το ονοματεπώνυμό σας. Κάθε συμμετοχή στον διαγωνισμό έχει δικαίωμα υποβολής μιας (1) μόνον φωτογραφίας.
Τρόπος Διεξαγωγής και Επιλογή:
Μέσω αποστολής φωτογραφιών στο info@geographers.gr με τίτλο «Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας Τοπίου» (συμπεριλαμβανομένου του ονοματεπωνύμου του/της δημιουργού), όπου η επιλογή του/της νικητή/-τριας θα γίνει με απόφαση της κριτικής επιτροπής.
Κριτική Επιτροπή:
🔹 Νάγια Βακλατζή, Φωτογράφος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, Πρόεδρος Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης
🔹 Αικατερίνη Κλωνάρη, Ομότιμη Καθηγήτρια στη Διδακτική της Γεωγραφίας, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
🔹 Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
🔹 Ευάγγελος Παυλής, Μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, μόνιμος εκπαιδευτικός Γεωγραφίας (ΠΕ04.05) και Γενικός Γραμματέας Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας
🔹 Θεανώ Σ. Τερκενλή, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
❗️ Τρόπος Αξιολόγησης
α) γενικότερο μήνυμα της φωτογραφίας (σε σχέση με το τοπίο)
β) ποιότητα της φωτογραφίας (από φωτογραφικής και εικαστικής πλευράς)
γ) συνοδευτική λεζάντα (μικρό επεξηγηματικό κείμενο)
🗓 Έναρξη διαγωνισμού: 20 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχής: 02 Δεκεμβρίου 2022 (μέχρι 23.59)
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 07 Δεκεμβρίου 2022
Έκθεση και τελετή απονομής βραβείων: 09 Δεκεμβρίου 2022
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας και θα αποσταλούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των διαγωνιζομένων.
❗️Όροι Συμμετοχής:
1. Στον διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ερασιτέχνης φωτογράφος ή σπουδαστής σχολής, μέλος ή όχι φωτογραφικών ομάδων.
2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μια (1) έγχρωμη ή ασπρόμαυρη φωτογραφία.
3. Η κάθε υποβαλλόμενη φωτογραφία θα πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία και να μην έχει υποστεί επεξεργασία είτε ηλεκτρονική είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο που παραποιεί την πραγματικότητα.
4. Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2362 pixels και η μεγάλη ελάχιστη διάσταση 3543 pixels (ελάχιστη διάσταση 20X30 εκατοστά στα 300dpi). Πάνω στη φωτογραφία δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή του λογότυπο του φωτογράφου.
5. Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
6. Ο/η δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων.
7. Η Ε.Γεω. ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων, για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικά ο/η δημιουργός.
8. H συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την αποδοχή όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης από μέρους των διαγωνιζομένων και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (διαστάσεις έργων, αναγραφή στοιχείων, κλπ.) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας (Ε.ΓΕΩ.)

Βουλγαροκτόνου 30, 11472, Αθήνα

 

210-2207595 / 699 52 53 817

info@geographers.gr www.geographers.gr

————————————————————

Προηγουμενο αρθρο

ΦΕΜ: Τριήμερο τριήμερο σεμινάριο δημιουργικής φωτογραφίας με τον Λάμπρο Παπανικολάτο

Επομενο αρθρο

Vintage stories: “Ποδοσφαιράκια η αλλιώς μπαλάκια και ο …χάνων στήνει”