Μια ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης και συμμετοχής διοργανώνεται την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026, στις 11:00 το πρωί, στο Πάρκο Βασιλειάδη στην Καλλονή, με τίτλο «Μια Διαδρομή για τον Αυτισμό».
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, όπως ποδηλασία, παιχνίδια, μουσική και δράσεις ψυχαγωγίας, με στόχο την ενημέρωση και την ενίσχυση της αποδοχής γύρω από τον αυτισμό.
Τη διοργάνωση υπογράφουν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Η Παρέμβαση» σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, ενώ την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και πλήθος τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.
Μέσα από αυτή τη δράση, οι διοργανωτές στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης, συμπερίληψης και στήριξης των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού και των οικογενειών τους, καλώντας την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει ενεργά.






