Search

“Ήρθε η ώρα να διεκδικήσει η Λέσβος εκείνα που της αναλογούν”

Σπύρος Γαληνός Δήμαρχος Λέσβου

Μπορεί να ανέλαβε τα καθήκοντα του μόλις πριν από λίγο διάστημα όμως  η εικόνα της πόλης άλλαξε άρδην χωρίς ακόμα να έχει οργανωθεί  η μορφή διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής. Τα πρώτα δείγματα γραφής, όπως όλα δείχνουν,  είναι ελπιδοφόρα και ο νέος Δήμαρχος Λέσβου κος Σπύρος Γαληνός, αν και λιτός στα λόγια,  θέλει πρώτα να μιλήσει με έργα, αφού ο λεσβιακός λαός δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη σ’ εκείνους που ενίοτε ασχολούνται με την  αυτοδιοίκηση.

Η καθημερινότητα του πολίτη είναι στις προτεραιότητες  του κου Γαληνού και  η στάση που κρατάει με εκείνους που τον στήριξαν αλλά και με εκείνους που ήταν στα αντίπαλα στρατόπεδα δεν διαφέρει καθόλου.

Δεν μένει στο παρελθόν, πιστεύει στη συνεργασία και σχεδιάζει ένα λαμπρό μέλλον για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Ο ίδιος έχει επικεντρωθεί σε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπτυξης του νησιού θεωρώντας ότι θα καταφέρει να τα βάλει με το τέρας της Καλλικρατικής αυτοδιοίκησης. Μιλώντας σήμερα στα «Πολιτικά» αναλύει τις θέσεις του, ξεκαθαρίζει τους στόχους και τη στάση που θα κρατήσει και μας επισημαίνει ότι προτεραιότητά του δεν είναι τα λόγια αλλά τα έργα.

Χαρακτηριστικά ο κος Γαληνός μας είπε τα εξής:

 

 

 

«Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος Λέσβου έχω επιλέξει να μην λέω πολλά λόγια, αλλά να επικεντρωθώ με σύνεση και σοβαρότητα στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου και των πολιτών της Λέσβου.

Εμείς δεν ασχολούμαστε με το χτες, ούτε εμμένουμε στο να ανακυκλώνουμε συνεχώς το παρελθόν. Ασφαλώς υπάρχουν  πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν, αλλά υπάρχουν και άλλα που έγιναν. Προσωπικά αντιμετωπίζω με σεβασμό την προηγούμενη δημοτική αρχή και προσπαθώ να προχωρήσω στο έργο που μου ανέθεσε ο Λεσβιακός λαός με αποτελεσματικότητα και ευσυνειδησία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το σήμερα και το αύριο και η συγκεκριμένη στάση που ακολουθώ, δηλαδή να μην λέω πολλά λόγια, θα ακολουθηθεί μέχρι και το τέλος της πενταετίας. Αναγνωρίζω φυσικά ότι έχουμε την υποχρέωση να ενημερώνουμε τους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ το ρόλο των ΜΜΕ, αλλά ειδικά στη δεδομένη χρονική περίοδο εκείνο που επιδιώκουμε είναι να μην λέμε πολλά παρά να πράττουμε πολλά περισσότερα.

Ο Δήμος αλλάζει και ως προς την οργάνωση και ως προς τη διοίκηση και αυτήν τη στιγμή οι διεργασίες και οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως έλεγα ήδη από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, στόχος μου ήταν και είναι η οργάνωση του δήμου βασιζόμενη στο πλαίσιο της αποκέντρωσης και γι’ αυτόν το λόγο έχουμε παραχωρήσει πλήθος αρμοδιοτήτων τόσο στους Αντιδημάρχους όσο και στους εντεταλμένους Συμβούλους. Δημιουργούμε ένα νέο οργανόγραμμα και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους που συμβάλουν και δραστηριοποιούνται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, συνεπικουρούμενοι βέβαια και από τους πολίτες. Έχει πραγματικά δημιουργηθεί ένα ρεύμα εθελοντών, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της κοινωνίας μας.

Η Λέσβος αλλάζει μέρα με την ημέρα και έφτασε πλέον η ώρα να πάρουμε ως Λέσβιοι πολίτες όλα όσα δικαιούμαστε. Φυσικά υπάρχουν ακόμη δυσλειτουργίες και είναι λογικό να υπάρχουν στη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Δήμος βρίσκεται στην παρούσα φάση σε διαδικασίες οργάνωσης. Χτίζουμε μια νέα μορφή διοίκησης και ότι επισημαίνεται θα διορθώνεται. Το «τέρας» που λέγεται Καλλικράτης δεν είναι ανίκητο. Εμείς απ’ την πλευρά μας έχουμε αποφασίσει να παλέψουμε για να το νικήσουμε και θα το νικήσουμε».