Δεύτερη στάση της Οικογιορτής Λέσβου, στο πάρκο Αγίου Αναργύρων Ασωμάτου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Δεύτερη στάση της Οικογιορτής Λέσβου, στο πάρκο Αγίου Αναργύρων Ασωμάτου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη εκδήλωση της ΟΙΚΟ-γιορτής Λέσβου,  η Γιορτή του Σιταριού, που πραγματοποιήθηκε στο Νερόμυλο του πάρκου των Αγίων Αναργύρων Ασωμάτου την Κυριακή 26 Ιουνίου. Με τη συμμετοχή πολλών παιδιών αλλά και μεγαλύτερων, η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην αναβίωση της καλλιέργειας σκληρού σιταριού (σκληρό Λήμνου Αγιάζ μπουστάνι), και περιλάμβανε ζύμωμα με τα παιδιά, εργαστήρι κεραλοιφής με την Μαίρη Αλμαζίδου, ανάγνωση του Παραμυθιού του Σιταριού με τον Γιώργο Καΐρη καθώς και την κατασκευή σκαμπό / καθισμάτων από παλιούς τενεκέδες λαδιού & τυριού με την βοήθεια της την Γιούλα Κουτσουμπού.

Το επόμενο ραντεβού της ΟΙΚΟ-γιορτής Λέσβου θα είναι στον Μανταμάδο, κέντρο αναφοράς για την κεραμική τέχνη σε πανελλαδικό επίπεδο,  όπου το τριήμερο 8-10 Ιουλίου το Humade Crafts Workshop σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» οργανώνει ένα συλλογικό εργαστήρι ψηφιδωτού στο χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης Μανταμάδου. Με τα σπασμένα κεραμικά των ντόπιων αγγειοπλαστών θα δημιουργηθεί συλλογικά ένα παραδοσιακό σχέδιο αγγείου το οποίο θα τοποθετηθεί στην πλατεία του χωριού.

Η ΟIKO-γιορτή Λέσβου είναι μία σειρά από δράσεις που φιλοξενούνται σε διαφορετικά μέρη σε όλο το νησί της Λέσβου. Κεντρικό θέμα όλων των δράσεων είναι η προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών και η γνωριμία με διάφορες τέχνες και τεχνικές, με αρχές όπως η προστασία της φύσης μέσω φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί, και αξίζουν να γίνουν γνωστές σε όλους/ες.

Ραντεβού στον Μανταμάδο!!

 

Προηγουμενο αρθρο

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ: Μουσική παράσταση στο Ιερό του Μέσου

Επομενο αρθρο

Φόβος για τα “παιχνίδια” στο Αιγαίο: Η νέα επιθετική στάση της Τουρκίας, οι ροές και τα pushbacks