Δ. Νατσιός από τη Λέσβο: «Δεν θα επιτρέψουμε να αφανίσουν την κτηνοτροφία! – Να μας πείσουν με στοιχεία ότι τα μέτρα που εξήγγειλαν αρκούν»

Επαφές με κτηνοτρόφους και αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό πραγματοποίησε κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, την Δευτέρα 27 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής, κ. Τάσο Οικονομόπουλο.

Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ συνομίλησε με τους κτηνοτρόφους που αγωνιούν για τη σφαγή των ζώων τους και για το οικονομικό πλήγμα που υφίστανται, «χωρίς διέξοδο, λόγω της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης», όπως τόνισε.

«Ο στόχος τους ξέρουμε πολύ καλά, είναι να θανατωθούν όλα τα ζώα και να αφανιστεί η κτηνοτροφία του νησιού της Λέσβου, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε» δήλωσε ο Δημήτρης Νατσιός.

Ο Δημήτρης Νατσιός κατήγγειλε την κυβερνητική εγκατάλειψη και την έλλειψη σχεδίου για τη Λέσβο τόσο ως προς την προστασία του πρωτογενούς τομέα,  όσο και του ανθρώπινου πληθυσμού από την μεγάλη επιδημία του αφθώδους.

«Το χειρότερο, είναι ότι δεν υπάρχει ίχνος πρόληψης για την υγειονομική ταφή. Με τα προϊόντα σε αποσύνθεση που ρίχνονται παντού στη φύση, ο αφθώδης εξακολουθεί και διασπείρεται μολύνοντας όλο και περισσότερα ζώα. Μια υγειονομική βόμβα! Τα μέτρα που λαμβάνονται θα πρέπει να μας πείσει η κυβέρνηση με επιδημιολογικά δεδομένα ότι περιορίζουν, αντί να επεκτείνουν το πρόβλημα μέχρις ότου η κτηνοτροφία της Λέσβου να αφανιστεί .

Η κυβέρνηση αρκέστηκε στο να τιμωρήσει το τρίτο σε κτηνοτροφική παραγωγή νομό της χώρας, με καθολική καραντίνα και μαζικές σφαγές χωρίς αντανακλαστικά και χωρίς απαντήσεις στην τοπική κοινωνία που βιώνει συνθήκες Σπιναλόγκας, κλαίοντας για τα χιλιάδες ζώα που θανατώνονται» δήλωσε ο Πρόεδρος της Νίκης.

Ο Δημήτρης Νατσιός και ο Τάσος Οικονομόπουλος έδωσαν επίσης το παρόν στη λειτουργία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο που εχθές, Κυριακή των Μυροφόρων γιόρτασε με λαμπρότητα την τοπική εορτή του Ταξιάρχη με πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ συναντήθηκε στη συνέχεια με την Πρόεδρο της Πελόπης Μαρία Κιαχαγιά, και ακολούθησε επίσκεψή του σε εκτροφή όπου έχουν θανατωθεί ζώα. Τέλος ο Δημήτρης Νατσιός επισκέφθηκε τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Αγίας Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ