Crème Brûlée με Μούσμουλο από τη σεφ Μαρία Καζάνη

Ένα εκλεπτυσμένο γλυκό με άρωμα Λέσβου και twist ελληνικής εποχικότητας

Η crème brûlée με μούσμουλο της σεφ Μαρίας Καζάνη είναι η απόδειξη πως η κλασική γαλλική ζαχαροπλαστική μπορεί να αποκτήσει ελληνικό χαρακτήρα και εποχική ταυτότητα. Με βάση την πλούσια κρέμα και τις αρωματικές νότες από τζίντζερ, κάρδαμο και εκχύλισμα βανίλιας, η συνταγή απογειώνεται με την προσθήκη φρέσκου μούσμουλου, ενός φρούτου που συναντάμε άφθονα στη Λέσβο και σε πολλά νησιά του Αιγαίου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
  • 260 γρ. κρόκοι αυγών
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 γρ. κάρδαμο, τριμμένο
  • 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. μούσμουλα (καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια)
  • ζάχαρη κρυσταλλική για καραμέλωμα

Εκτέλεση βήμα-βήμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα και προετοιμάζουμε 8 σκεύη crème brûlée.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα με τα μπαχαρικά και μέρος της ζάχαρης σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσει.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη άχνη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  4. Πολτοποιούμε τα μούσμουλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Ενώνουμε τα υλικά, γεμίζουμε τα σκεύη και τα ψήνουμε σε μπεν μαρί στον φούρνο για 50–60 λεπτά.
  6. Αφού κρυώσουν τελείως, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καραμελώνουμε με καμινέτο.

Σερβίρετε ιδανικά με φρούτα εποχής ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ