Χωρίς προβλήματα στην κυκλοφορία ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο λιμάνι

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

 

Ομαλά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην προκυμαία Μυτιλήνης, μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης στην Προκυμαία Μυτιλήνης από τη ΔΕΥΑΜ, σήμερα το πρωί.

Το έργο, που θα αλλάξει σημαντικά την ποιότητα του πόσιμου νερού, εντάσσεται στο μεγάλο έργο της «Αντικατάστασης Αγωγών Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της πόλης της Μυτιλήνης», που αναλογεί περί τα 16 χιλιόμετρα τοποθέτησης νέων, σύγχρονων αγωγών και έχει προϋπολογισμό 1.600.000Ε.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από την οδό Αλκαίου, στο ύψος της Μεγάλης Βρετάνιας, με κατεύθυνση την πλατεία Σαπφούς. Όπως μας είπε ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΛ Παρασκευάς Φυντανής : «Το νέο δίκτυο θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο, παλιό αμιαντοσωλήνα που βρίσκεται στην προβλήτα του λιμανιού και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της οδού Π. Κουντουριώτη. Πρακτικά, δηλαδή, αφού ολοκληρωθεί η τοποθέτηση στο σημείο συμβολής της Αλκαίου με την Κουντουριώτη, θα συνεχίσει κατά μήκος μέχρι το Blue Sea και θα φτάσει έως την οδό Αργύρη Εφταλιώτη, όπου θα τερματίσει.

Παρά τους αρχικούς φόβους για τυχόν ταλαιπωρία του κόσμου, η πρώτη μέρα έδειξε ότι τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά. Το έργο θεωρείται επιβεβλημένο και καθώς δεν μπορούσε να τύχει περαιτέρω αναβολής ή καθυστέρησης έπρεπε να ξεκινήσει άμεσα», είπε ο κ. Φυντανής.

Να σημειωθεί ότι η εργολαβία αφορά μόνο σε αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης και όχι αποχέτευσης, οπότε η ΔΕΥΑΛ βεβαιώνει ότι από πλευράς της θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν το ταχύτερο και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου.

 

Για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες, έχουν προβλεφθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην προκυμαία Μυτιλήνης , οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της τροχαίας του κεντρικού λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που έχει και την ευθύνη της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη ζώνη εργασιών, η διέλευση βαρέων οχημάτων απαγορεύεται και οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν παρακαμπτήριες οδούς ώστε να προσεγγίζουν το λιμάνι και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του λιμεναρχείου

 

Προηγουμενο αρθρο

O Κώστας Κατσαρός τολμάει για το Βόρειο Αιγαίο μαζί με τον Παναγιώτη Χριστόφα

Επομενο αρθρο

Mastic Tear: Η ιστορία του πιο πολύτιμου δακρύου σε ένα βίντεο