Search

Ένας Λέσβιος στα ντεφιλέ της CHANEL

Άλεξ Ντιβανήςmake up artist

Ο Άλεξ Ντιβανής είναι ένας νέος άνθρωπος με θετική ενέργεια που θέλει να χαίρεται την κάθε στιγμή της ζωής. Απλός και ιδιαίτερα προσιτός, αλλά μεγάλης εμβέλειας επαγγελματίας και καλλιτέχνης, που έχει καταγωγή από τη Μυτιλήνη μιας και ο πατέρας του είναι Μυτιληνιός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία όπου οι γονείς του είχαν εγκατασταθεί ως μετανάστες και σύντομα το ταλέντο του, αλλά και οι καλλιτεχνικές του αναζητήσεις σε συνδυασμό με την αγάπη του για την ομορφιά και τον κόσμο της μόδας, τον οδήγησαν στο να σπουδάσει επαγγελματικό μακιγιάζ.

Αμέσως διακρίθηκε για το ταλέντο του και για τις πρωτοποριακές, έξυπνες ιδέες του, πράγμα που επιβεβαιώθηκε περίτρανα με την επιλογή του από τον οίκο CHANELσαν ένας από τους 10 Global Makeup Artists της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που οι υποψηφιότητες άγγιζαν το εντυπωσιακό νούμερο των 4.700 υποψηφίων. Από τότε ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα για τον Άλεξ στο χώρο της ομορφιάς και των ντε φιλέ που τον κατατάσσει σήμερα ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα των επαγγελματιών μακιγιέρ σε όλον τον κόσμο.

12

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ είχε τη χαρά να συνομιλήσει από κοντά με τον Άλεξ και να μας πει πράγματα για τη ζωή του, για τη δουλειά του, αλλά και για τη σχέση του με την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μυτιλήνη.

 

  • «Πάντα είχα μια εμμονή με την ομορφιά. Χωρίς τα μάτια μου δεν θα μπορούσα να ζήσω. Ονειρεύομαι τα οράματά μου για τη ζωή και μπορώ να μεταφράσω μια ιδέα από την σύλληψη ως την γέννησή της. Έχω ζήσει και εργαστεί στην Ευρώπη σαν makeupartist στο χώρο της μόδας και της βιομηχανίας της διαφήμισης με μια σφοδρή επιθυμία για το στυλ και με  στυλιστική άποψη που με διακρίνει πάντα».  

 

 Άλεξ, μίλησέ μας για τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες.

Α. Ν. Το επάγγελμά μου είναι μακιγιέρ ή όπως συνηθίζω να λέω στα αγγλικά “makeupartist”. Έχω σπουδάσει  μακιγιάζ για 2 χρόνια στο Σύδνεϋ και παράλληλα παρακολουθούσα κάθε 2 μήνες μαθήματα και σεμινάρια στο τμήμα σχεδίασης της  CHANEL στο Παρίσι, όπου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου θεωρώ μεγάλη μου τιμή το ότι δούλεψα μαζί με τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή KarlLargerfeldκαι τον επίσης διάσιμο makeupcreatorPeterPhillips. Εργάζομαι στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς, τόσο με μοντέλα όσο και με καλλιτέχνες του κινηματογράφου, της μουσικής και της ShowBiz γενικότερα. Για 15 χρόνια έχω δουλέψει στον οίκο μόδας CHANEL σαν Global Make up Artist στα ντε φιλέ του οίκου, μακιγιάροντας τα μοντέλα για τις διάφορες επιδείξεις σε πολλά μέρη του κόσμου. Έχω δουλέψει στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στη Νέα Υόρκη, στην Ισπανία, στην Κίνα, στην Ιαπωνία και σε πολλά άλλα μέρη όπου γίνονταν μεγάλες διοργανώσεις. Παράλληλα, έχω μακιγιάρει κατά καιρούς και μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως η Beyonce, η NicoleKidman, η MirandaKerrκαι πολλές άλλες κυρίες.

Στη δουλειά μου δίνω το μέγιστο που μπορώ να δώσω, γιατί πιστεύω πως αν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν το βλέπεις σαν επάγγελμα αλλά σαν ευχαρίστηση. Φιλοσοφία μου επίσης είναι πως όλες οι γυναίκες είναι όμορφες και η δουλειά η δική μου είναι να αναδείξω και να βγάλω προς τα έξω αυτήν την ομορφιά, λαμβάνοντας υπόψη το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας.

Ποιες ήταν μέχρι τώρα οι σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα σου ή ποιες ήταν οι καλύτερες εμπειρίες που είχες;

Α. Ν. Σίγουρα θεωρώ ότι η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν επιλέχτηκαμεταξύ των10 για το globalteamτης CHANEL.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια είχα την τύχη και τη χαρά να ζήσω πολλές υπέροχες εμπειρίες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που έκανα μακιγιάζ στο ντε φιλέ της  CHANEL στο Παρίσι, όπως και τη φοβερή και ανεπανάληπτη εμπειρία που είχα όταν επισκέφτηκα το διαμέρισμα της γυναίκας – μύθος CocoChanelεπίσης στο Παρίσι. Για μένα η CocoChanelυπήρξε πάντοτε πρότυπο και πηγή έμπνευσης, καθώς ήταν μια δυναμική, μοντέρνα και επαναστατική για την εποχή της προσωπικότητα που ελευθέρωσε τη γυναίκα από ταμπού και προκαταλήψεις.

Σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου υπήρξε και το ταξίδι μου στην Κίνα, όπου σε 13 μέρες κάναμε επιδείξεις σε 13 πόλεις. Εκεί είδα πόσο δύσκολες και αντίξοες μπορούν να γίνουν οι απαιτήσεις της δουλειάς, μέτρησα τα όριά μου και τις δυνάμεις μου και ήταν ένα τεστ για τον εαυτό μου ώστε να αξιολογήσω τις δυνατότητές μου και τι μπορώ να αποδώσω.

Με τι ασχολείσαι το τελευταίο διάστημα και ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Α. Ν. Παρ’ όλο που το τελευταίο διάστημα κάνω ένα διάλλειμα από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες και υποχρεώσεις, είμαι πάντα σε επαφή γιατί τη δουλειά μου την αγαπώ υπερβολικά και φυσικά θα ανταποκριθώ σε οποιαδήποτε πρόσκληση της Chanel για ένα μεγάλο ντε φιλέ. Επίσης για όσο διάστημα παραμείνω στο νησί, για οικογενειακούς λόγους, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω και αγαπώ.

Μέσα στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να δουλέψω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα με τον καλλιτεχνικό κόσμο της. Έχω πολλές ιδέες που θα μπορούσα και θα ήθελα να φέρω στο συγκεκριμένο χώρο ενώ πιστεύω συγχρόνως πως θα μπορούσα κι εγώ να μάθω πολλά από εκείνους.

 

photo-10 copy 2

Ποια είναι η σχέση σου με το νησί και τι είναι εκείνο που σου αρέσει ή που δεν σου αρέσει από την Ελλάδα;

Α. Ν. Ο πατέρας μου είναι Μυτιληνιός και από το 1986 που επέστρεψε στη Μυτιλήνη ζει μόνιμα εδώ. Από τότε έρχομαι κι εγώ για διακοπές κι έχω αναπτύξει πολύ ισχυρούς δεσμούς και με το νησί και με τους ανθρώπους του. Τη Λέσβο την αγαπώ. Η θάλασσα, η αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα παραδοσιακά χωριά, τα μοναστήρια και γενικά η φύση και το τοπίο με κάνουν να νιώθω πολύ όμορφα και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη δουλειά μου. Στη Μυτιλήνη μου αρέσει πολύ ότι όλα είναι κοντά, έχεις άμεση πρόσβαση και ακόμη κι αν κάνεις έναν περίπατο μόνος σου, σε λίγη ώρα θα βρεθείς με παρέα. Επίσης με ξετρελαίνει το φαγητό, που φτιάχνεται από αγνά και ποιοτικά υλικά και γεύεσαι πραγματικά τα αρώματα της γης και της θάλασσας του τόπου. Μου αρέσει που κάνεις κάθε μέρα τα ίδια σχεδόν πράγματα, αλλά νιώθεις ευχαριστημένος, σε αντίθεση με τις μεγαλουπόλεις που ενώ έχεις πολλές επιλογές, πάντα νιώθεις ανικανοποίητος. Αντίθετα, εκείνο που με στεναχωρεί μερικές φορές είναι το κουτσομπολιό και τα πικρόχολα σχόλια, καθώς και η έλλειψη σεβασμού μεταξύ των ανθρώπων.

Πιστεύω ότι το νησί είναι ένας πανέμορφος προορισμός, γι’ αυτό και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους και τους γνωστούς μου που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ως προς την Ελλάδα γενικότερα, αυτό που μου αρέσει είναι ότι οι Έλληνες είναι αυθόρμητοι, ξέρουν να ζουν, ξέρουν να διασκεδάζουν (παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν), είναι πιο χαλαροί και πιο άμεσοι. Στην Ελλάδα δεν αισθάνεσαι ξένος ή απομονωμένος. Ο κόσμος είναι πιο πρόθυμος να σε αγκαλιάσει και να σε εντάξει στον κοινωνικό του περίγυρο.

Τον Άλεξ θα τον βρείτε στο διαδύκτιο:

instagram  ALEXDIVANISMAKEUP

Facebook Alex Divanis

site www.alexdivanis.com