Οι αυγόφετες είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Θρεπτικές, οικονομικές και πεντανόστιμες, αποτελούν ιδανική λύση όχι μόνο για πρωινό, αλλά και για δεκατιανό σνακ ή ακόμη και για ένα ελαφρύ βραδινό. Με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, φτιάχνεται ένα φαγητό που συνδυάζει νοστιμιά, απλότητα και… παιδικές αναμνήσεις!
Υλικά
Βούτυρο για το τηγάνισμα
Μπαγιάτικο ψωμί ή φέτες του τοστ
2-3 αυγά (ανάλογα με το πόσες φέτες θέλετε να τηγανίσετε)
1 κούπα γάλα
Εκτέλεση
- Αν χρησιμοποιήσετε ψωμί, κόψτε το σε μέτριες φέτες.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα.
- Σε τηγάνι, λιώστε μια κουταλιά σούπας βούτυρο και αφήστε το να ζεσταθεί.
- Βουτήξτε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα, ώστε να μουσκέψουν καλά.
- Βάλτε τις στο τηγάνι και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Επαναλάβετε για όλες τις φέτες, προσθέτοντας κάθε φορά λίγο βούτυρο για καλύτερο αποτέλεσμα.
Μικρά μυστικά για πιο νόστιμες αυγόφετες
- Το μπαγιάτικο ψωμί είναι ιδανικό γιατί απορροφά καλύτερα το μείγμα αυγού-γάλακτος.
- Το βούτυρο δίνει πιο πλούσια γεύση και τραγανή υφή.
- Αν θέλετε να τις κάνετε γλυκές, πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη ή προσθέστε μέλι, μαρμελάδα ή ακόμα και κανέλα.
- Για μια πιο αλμυρή εκδοχή, μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τυρί, αλλαντικά ή ακόμα και λίγη φέτα.
Οι αυγόφετες είναι το πιάτο που ενώνει την απλότητα με την απόλαυση. Με ελάχιστο χρόνο και κόπο, δημιουργείτε ένα σπιτικό φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Και φυσικά, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα.







