«Ζητάμε  ψήφο αυτοδυναμίας  για να δώσουμε σταθερότητα στην Ελλάδα…»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Γιώργος Πάλλης, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 

Τον Γιώργο Πάλλη τον βλέπουμε τα τελευταία δέκα χρόνια στην πολιτική σκηνή του τόπου. Μεγαλωμένος σε περιβάλλον όπου η πολιτική ήταν στάση ζωής, εξαιτίας της ενασχόλησης του πατέρα του με τα κοινά ως Δήμαρχος Μυτιλήνης, με  την επιστροφή του πίσω στην επαρχία μετά από την περίοδο των σπουδών του θεώρησε δεδομένη την παρουσία του στην ενεργό πολιτική δράση. Έχει την εμπειρία μιας προεκλογικής διαδικασίας τόσο με την υποψηφιότητα του ως υποψήφιος βουλευτής άλλα και ως  εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, όπου με τη συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο του τόπου, έδωσε τις φρέσκες ιδέες του  σε έναν πολιτικά γερασμένο τόπο. Σήμερα διεκδικεί την ψήφο των ενεργών πολιτών του νησιού προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να μπορέσει ηχηρά να διακυβερνήσει τη χώρα χωρίς  τρικλοποδιές ….

 

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;

Γ.Π: Διότι όλοι εμείς  οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουμε τον αγώνα απαλλαγής της χώρας από το παλιό κατεστημένο παράλληλα με τον αγώνα κατά της λιτότητας.   Ας μην ξεχνάμε τους επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μιας διακυβέρνησης όπου χαρακτηρίστηκε τόσο από την σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και από ένα απίστευτο εξωτερικό και εσωτερικό πόλεμο με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα και βέβαια όλη την κατάσταση που επακολούθησε.  Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθώ και στην επιλογή κάποιων τέως συντρόφων μας να αποχωρήσουν από το κόμμα αλλά και τη δική μας δημοκρατική ευαισθησία να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας με δεδομένη τη συμφωνία αλλά και την αναγκαιότητα να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση η χώρα  ώστε να διοικήσει τα επόμενα χρόνια.  Αυτό που ζητάμε λοιπόν εμείς από τον ελληνικό λαό είναι η ψήφος αυτοδυναμίας προκειμένου να καταφέρουμε να  δώσουμε τη σταθερότητα που χρειάζεται ο ελληνικός λαός.  Θεωρώ λοιπόν ότι εγώ αλλά και η μεγαλύτερη πλειοψηφία των συντρόφων μου δεν θα μπορούσαμε να απέχουμε από αυτή τη μάχη. Μια μάχη για το μέλλον της κοινωνίας μας, μια μάχη για προοδευτική κυβέρνηση, μια μάχη κατά της διαφθοράς και μια μάχη υπέρ της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης.  Η καθοριστική δηλαδή μάχη που θα διώξει το παλιό κατεστημένο που έχει φορτώσει τα τελευταία 40 χρόνια τη χώρα μας με τόσα δεινά.

Γιατί να εμπιστευτεί κάποιος έναν νέο υποψήφιο σε ηλικία;

Γ.Π: Θα αντιστρέψω το ερώτημά σας και θα ρωτήσω εγώ τους συμπολίτες γιατί θα πρέπει να εμπιστευτούν όλους αυτούς που είναι οι υπεύθυνοι για τη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα; Άλλωστε η ενασχόληση μου με την πολιτική τα τελευταία 10 χρόνια αλλά και η συνέπεια που έχουμε όλοι στον συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνεργασία και την εμπειρία   που αποκομίσαμε, κάνει  ξεκάθαρο ότι το δίλλημα είναι ποιον  να επιλέξουμε για  πρωθυπουργό: έναν νέο άνθρωπο όπως ο Αλέξης Τσίπρας ή τον γνωστό σε όλους μας και εκπρόσωπο του παλιού κατεστημένου Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Το δίλλημα λοιπόν  είναι ξεκάθαρο. Οι ψηφοφόροι  θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε ανθρώπους με οράματα,  σε ανθρώπους που θέλουν το δίκαιο των συμπολιτών τους ή να επιλέξουν εκείνους που μας  εξαπατούσαν τόσα χρόνια.

 

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα αναγκαστεί ο κος Τσίπρας να ζητήσει κάποιες συνεργασίες με άλλα κόμματα με τα οποία  όμως υπάρχει πολιτική διάσταση.  Ποια είναι η θέση σας για αυτό το ζήτημα;

 

Γ.Π: Λέμε ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους, ισχυρή ψήφο. Ψήφο αυτοδυναμίας δηλαδή. Και αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία  – αν χρειαστεί- θα είναι η απεύθυνσή μας σε άλλους πολιτικούς χώρους με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, ούτως ώστε η επόμενη κυβέρνηση  να είναι σταθερή, με προοπτική, ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμα  της και να απεμπλακεί από τα μνημόνια  αλλά και από την πολιτική  της λιτότητας. Εκεί  θα κριθούν οι υπόλοιποι κομματικοί  σχηματισμοί. Στο αν δηλαδή πραγματικά επιθυμούν το καλό του τόπου ή αν θα συνεχίσουν με την τακτική των μικροπολιτικών συμφερόντων  το οποίο βέβαια είναι για αυτούς, πάνω από το συμφέρον των απλών πολιτών.  Προφανέστατα σε μια τέτοια λογική είναι  και η ΝΔ των Μεϊμαράκη- Σαμαρά. Αλλά και πολλά  βαρίδια των άλλων κομμάτων που δεν μπορούν σήμερα να αποτελέσουν ειλικρινείς συμμάχους  με τον ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής που δεν τον αφήνουν να  εφαρμόσει. Παρόλα αυτά,  την τελευταία λέξη την έχουν οι συμπολίτες μας με την εντολή που θα δώσουν στη βουλή ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες για τη νέα κυβέρνηση.

 

Μέσα σε αυτή την συρρικνωμένη προεκλογική  περίοδο  και μέσα στα χιλιάδες προβλήματα που ταλανίζουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό,  ποιο ήταν το κλίμα που αποκομίσατε μέσα από την προεκλογική  σας εκστρατεία;

Γ.Π: Αυτό που ακούς στα χωριά και στην πόλη  είναι μια κατανοητή δυσαρέσκεια για πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει γρηγορότερα αλλά παράλληλα και η κατανόηση για την σκληρή μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο 7μηνο και τον πόλεμο που δεχθήκαμε μέσα και έξω από τη χώρα.  Παράλληλα  οι περισσότεροι των ψηφοφόρων  τονίζουν την αναγκαιότητα  να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Το ρεύμα νίκης είναι εμφανές και πρέπει να αποτυπωθεί ως ισχυρή εντολή στην κάλπη προκειμένου να αποφύγουμε τρικλοποδιές.

 

Κλείνοντας τη συνέντευξή μας θα θέλαμε την άποψή σας για το προσφυγικό, το οποίο  πλέον θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε συντονισμένα διότι είναι ένα φαινόμενο με το οποίο θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε από δω και πέρα..

 

 

Γ.Π: Θα επικαλεστώ τις δηλώσεις Θάνου- Μουζάλα οι οποίοι δήλωσαν  πως ότι έγινε το τελευταίο διάστημα  ήταν αποτέλεσμα  όλου του προγράμματος που είχε σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Θέλω να υπενθυμίσω ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ζήτημα μικροπολιτικής αλλά ένα φαινόμενο παγκόσμιο και τέτοιου πλέον μεγέθους που δεν θα πρέπει από κανέναν να γίνει  αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης όπως επιχείρησαν και επιχειρούν,  σπεκουλάροντας , άνθρωποι της δεξιάς οι οποίοι  το μόνο που μπορούν με ειλικρίνεια να πράξουν είναι να παραδεχθούν την αποτυχία της πολιτικής που  προσυπέγραψαν  τα προηγούμενα χρόνια με τους συνεταίρους της δεξιάς στην Ε.Ε.  Δυστυχώς για αυτούς που καταπατούν και τη συνθήκη της Γενεύης η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει εθνική ταυτότητα. Αν κάτι οφείλουμε να πούμε για το προσφυγικό ζήτημα είναι τα συγχαρητήρια μας  στο λεσβιακό λαό που ακόμα και σε μια περίοδο έντασης του προσφυγικού ζητήματος ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Αξίζουν την ειλικρινή συμπαράστασή μας όλοι οι εθελοντές,  οι εργαζόμενοι στις οργανώσεις και  στο Δήμο Λέσβου,  οι Λιμενικοί, που με αυταπάρνηση εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται σήμερα για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας. Εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος για τον λεσβιακό λαό που έδωσε και συνεχίζει να δίνει μαθήματα φιλοξενίας σε όλη την Ευρώπη.

 

 

Ποιος είναι ο Γιώργος Πάλλης

Ο Γιώργος Πάλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1979. Πήγε σχολείο στη Μυτιλήνη, όπου και τέλειωσε το Λύκειο. Το 1998 πήγε στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, όπου σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στον ελληνικό σύλλογο φοιτητών της Κραϊόβα. Επέστρεψε στη Μυτιλήνη το 2004 και από τότε εργάζεται ως φαρμακοποιός.
Από το 2007 είναι μέλος του Συνασπισμού στη Λέσβο. Δραστηριοποιείται στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες οργανώσεις. Παράλληλα  είναι  και  δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λέσβου.

Προηγουμενο αρθρο

Δήλωση του Δημήτρη  Χαλκιώτη για τις εκλογές

Επομενο αρθρο

ΓΚΑΛΟΠ:Εσείς τι θα ψηφίσετε την Κυριακή;