Χαράλαμπος Αθανασίου “Ο κόσμος θέλει λύσεις”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δικαίως το τελευταίο διάστημα το όνομα του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου βρίσκεται στη δημοσιότητα. Μέχρι σήμερα έχει συνδυάσει το όνομά του με μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και με άλλα  που έχουν δρομολογηθεί. Σήμερα μιλά στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ   για την επιτακτική ανάγκη ενότητας όλων προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη ενώ τονίζει ότι πρέπει να τεθεί ένας οργανωτικός πυλώνας για το μέλλον του τόπου.

 Με αφορμή τα εγκαίνια της πύλης στην Πέτρα πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό το μεγάλο έργο , τι δυσκολίες υπήρξαν και κατά πόσο θα μπορέσει να υπάρξει και πύλη στο Πλωμάρι;

Χ. Α. Το έργο της Πύλης εισόδου στην Πέτρα ήταν ένας διακαής πόθος των κατοίκων του Βορειοδυτικού νησιού και ένα προσωπικό μου στοίχημα. Από το 2012 στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου ήμουν προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να ολοκληρώσουμε το έργο αν και τα προβλήματα που ανέκυψαν ήταν, πραγματικά, πολύ μεγάλα.

Δεν ήταν μόνο τα γραφειοκρατικά που δυσκόλευαν τις διαδικασίες, αλλά ήταν και ο αρνητισμός, ελάχιστων, ευτυχώς παραγόντων της Λέσβου που δεν επιθυμούσαν να πραγματοποιηθεί το έργο αυτό, για προσωπικούς τους, κυρίως, λόγους.

Αποδείξαμε στην πράξη ότι όταν πασχίζουμε για το κοινό καλό και έχουμε σύμπνοια μεταξύ μας , τότε μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Ένα από αυτά ήταν και η Πύλη και θέλω να ευχαριστήσω και σήμερα τον νυν και τον τέως Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κο Ζαμτράκη και κο Κορδώνη, τη Λιμενική Επιτροπή, το Επιμελητήριο Λέσβου, την οικογένεια Νικολαΐδη για το σημαντικό ποσό που προσέφερε και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το όνειρο των κατοίκων της περιοχής.

Αυτό είναι που μου δίνει δύναμη. Να μπορείς να σφίξεις το χέρι σε έναν κάτοικο, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου χωριού της Λέσβου, επειδή τον βοήθησες. Αυτό μένει στο τέλος. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη λογική μερικών που ακόμα και την τελευταία στιγμή, την παραμονή των εγκαινίων, αποπειράθηκαν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες μας, διαδίδοντες ότι το έργο είναι παράνομο. Όμως, η αθρόα προσέλευση του κόσμου και το χαμόγελο στα χείλη τους ήταν η μεγαλύτερη απάντηση σε αυτούς.ath4

Βέβαια, η Πύλη για να εκπληρώσει τον προορισμό της πρέπει να έχει και συνέχεια, γιατί δεν μπορεί από μόνη της να φέρει αποτέλεσμα. Θεωρώ όμως ότι μπήκε το μεγαλύτερο θεμέλιο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όσο για το Πλωμάρι εάν ήσασταν στα εγκαίνια θα ακούγατε ότι δήλωσα ότι εκεί θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Πύλη και θα είμαι αρωγός και σε αυτή την προσπάθεια μαζί με τους συνεργάτες μου, αλλά και όλους τους φορείς.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι όσοι υπηρετούμε το λαό είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και όχι για να δημιουργούμε προβλήματα. Ο κόσμος θέλει λύσεις και εμείς πρέπει να τηρήσουμε το καθήκον μας, που είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και η βελτίωση της οικονομίας, ειδικά των ασθενέστερων.

Για τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό στην Λέσβο έχετε να μας πείτε κάποια πράγματα;

Χ. Α. Δεν γνωρίζω εάν είσαστε γνώστες των έργων που εκτελούνται τελευταία στο νησί. Σκοπός μας, ως Κυβέρνηση, είναι η συνεχής ανάπτυξη, που θα δώσει μία διαφορετική νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, αυτά που μπορώ να σας αναφέρω, καθώς συμμετέχω στην προσπάθεια ολοκλήρωσής τους, είναι τα εξής:

 • Η διάνοιξη της οδικής αρτηρίας Σιγρίου-Καλλονής
 • Η διάνοιξη της οδικής αρτηρίας Καλλονής-Μήθυμνας
 • Οι δύο νέες πτέρυγες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
 • Η αγορά αξονικού-μαγνητικού τομογράφου
 • Η δημοπράτηση του λιμανιού του ΣΙγρίου
 • Η ασφαλτόστρωση της οδού Αγιάσου-Μεγαλοχωρίου
 • Τα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης στην Αγία Παρασκευή-Αγιάσο και Πολιχνίτο, όπως και το θέμα του φράγματος του Τσικνιά
 • Η προστασία του Καστανιώνα της Αγιάσου
 • Η κατασκευή ιχθυόσκαλας
 • Το Γήπεδο της Μυτιλήνης, όπου πληρεί τις διαδικασίες για αγώνες της superleague
 • Η αποκατάσταση μνημείων, όπως το κάστρο Μυτιλήνης

Όλα αυτά μαζί με πολλές κεντρικές αρτηρίες, οδικά έργα και παρακάμψεις  είναι έργα που έχουν κόστος γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ και που με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξουν όλη την εικόνα της Λέσβου συνολικά.

Σκεφτείτε σε μερικά χρόνια πώς θα μπορεί ένας επισκέπτης από το Σίγρι να φθάσει στη πόλη της Μυτιλήνης σε μικρό χρονικό διάστημα, πώς οι τουρίστες θα μπορούν να εισέρχονται και από τις άλλες πύλες του νησιού, πόσο θα αναπτυχθούν αυτές οι περιοχές και τι νοσοκομειακή περίθαλψη θα έχουν οι πολίτες  με την ολοκλήρωση των έργων.

Είναι μία ριζική αλλαγή του χάρτη της Λέσβου, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη όλου του νησιού.

Το ίδιο θέλω να πραγματοποιηθεί και στη Λήμνο και στον Αι Στράτη, που ανήκουν στο νομό μας και πολλές φορές ξεχνάτε να τα αναφέρετε στα ΜΜΕ της Μυτιλήνης.

 Πώς κρίνετε τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο Δήμο Λέσβου;

Χ. Α. Μπορώ να πω ότι για τη Νέα Δημοκρατία τα αποτελέσματα ήταν καλά, καθώς οι περισσότερες Περιφέρειες κερδήθηκαν, ενώ πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα πλέον έχουν Δημάρχους που εκλέχθηκαν με τη Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια, θα πρέπει κανείς να υπολογίσει το κόστος, που υφιστάμεθα, λόγω της αναγκαίας δημοσιονομικής πολιτικής που έπρεπε να ακολουθήσουμε για την ανόρθωση της χώρας.

Εμείς δεν μπορούμε να λαϊκίζουμε και να υποσχόμαστε, οδηγώντας την Ελλάδα ακόμη πιο χαμηλά.

Αντίθετα αυτή η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός της Αντώνης Σαμαράς  έχουν θέσει τη λύση των μεγάλων προβλημάτων σε πρώτο επίπεδο, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα κάναμε πολιτική ευχολογίων,  οδηγώντας την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Έτσι, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο Σύριζα με τις τόσες πολλές υποσχέσεις, με τον στείρο αρνητισμό, με την Ελλάδα να έχει την πιο δύσκολη οικονομική πολιτική και όμως δεν μπόρεσε να κάνει μία νίκη που θα οδηγούσε την Ελλάδα σε Εθνικές Εκλογές. Αυτό αποδεικνύει πως ο κόσμος στηρίζει το πρόγραμμά μας, αλλά και ότι δεν έχει η αξιωματική αντιπολίτευση την λύση για να πείσει τους Έλληνες.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι μία Περιφέρεια με έντονο εθνικό ενδιαφέρον στην οποία η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μία μεγάλη νίκη με επικεφαλής την κ. Καλογήρου. Αναμένουμε με αγωνία τη δικαίωσή της από το ΣΤΕ για να μπορέσει να πάρει την θέση που της αξίζει, καθώς ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του λαού του Βορείου Αιγαίου.

Θέλω να πω και κάτι ακόμη για αυτό το θέμα: Οι εκλογές κερδίζονται με αγώνες, επιχειρήματα, προτάσεις και οργάνωση. Ο Σύριζα κατέφυγε στα δικαστήρια μετά το αποτέλεσμα, δείγμα του ότι τον ενδιαφέρει μόνο η εξουσία. Τα ίδια βέβαια αντιμετωπίζουμε και σε καθημερινή βάση με την εκλογολογία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν έχουν πρόταση, βλέπουν οι ίδιοι ότι η Ελλάδα σιγά σιγά αναπτύσσεται, πατά γερά στα πόδια της και με επιτυχία εξέρχεται από την κρίση. Αντίθετα, ο κ. Γιακαλής, επέδειξε υψηλό πολιτικό ήθος.

‘Όσο για τον Δήμο Λέσβου, δυστυχώς η στήριξη που δώσαμε στον κο Ξύδα, αν και για εμάς ήταν η καλύτερη, δεν απέδωσε λόγω, κυρίως, του ελάχιστου προεκλογικού χρόνου που είχε για να γνωρίσουν οι κάτοικοι τον ίδιο και τις απόψεις του για το δήμο.ath2

Στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου είπατε ότι θα είστε αρωγός συνεργασίας με το νέο Δήμαρχο αν και στηρίξατε τον κο Ξύδα. Υποδηλώνει αυτό μία πρόσκληση στον κύριο Γαληνό για επιστροφή στη ΝΔ;

Χ. Α. Η στήριξή μου στον κο Ξύδα ήταν δεδομένη. Το γεγονός  ότι επιθυμώ να βοηθήσω τον τόπο μου, δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσω κάποιον που δεν ανήκει στον χώρο μου ή δεν τον στήριξα στις εκλογές.

Ο Σπύρος Γαληνός είναι ο νέος Δήμαρχος και από την πρώτη στιγμή είπα θα τον βοηθήσω. Το ίδιο άλλωστε έκανα και με τον προηγούμενο Δήμαρχο και Περιφερειάρχη, με τους οποίους είχα άριστη συνεργασία, αν και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.  Όμως ήταν άνθρωποι, που αγαπούσαν και αγαπούν τον τόπο και αυτό μας ένωνε. Ο νέος Δήμαρχος θα έχει τη στήριξη μου για το καλό του δήμου μας.

Ο κόσμος θέλει λύσεις. Θέλει υπεύθυνους ανθρώπους και συγκεκριμένες πολιτικές. Πρέπει εμείς ως Λέσβιοι πρώτα από όλα να είμαστε ενωμένοι και συγχρόνως να θέσουμε σε έναν οργανωτικό πυλώνα το μέλλον της Λέσβου. Να ιεραρχήσουμε τους στόχους και να τους υλοποιούμε βήμα-βήμα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ενότητας, σεβασμού στον συνάνθρωπο και σχεδιασμού ενός προγράμματος για την Λέσβο. Σε μία τέτοια χρονική στιγμή δεν υπήρχε περίπτωση να μην στηρίξω κανέναν από τους εκλεγμένους φορείς. Άλλωστε τους έδωσε την ψήφο του ο Λεσβιακός λαός και εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που θα δώσουμε το παρόν στο μέλλον των νησιών μας.

Η στήριξή μου στο νέο Δήμαρχο δεν πραγματοποιείται για την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία. Η παράταξή μας στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζει τα 40 έτη της, από την δημιουργία της. Θεωρώ όσοι υπήρξαν μέλη της και αντιλαμβάνονται την θέση τους στην παράταξη, δύνανται να επιστρέψουν με προϋποθέσεις βέβαια, τις οποίες θα θέσουν ο Πρόεδρος και τα κομματικά όργανα.

Θα χαιρόμουν πολύ αν έβλεπα άξια στελέχη μας, που «πρόσκαιρα» απομακρύνθηκαν από το κόμμα να επέστρεφαν με σκοπό την συσπείρωση και ενδυνάμωση του. Σε καμία των περιπτώσεων βέβαια δεν θα ήθελα άτομα που με την συμπεριφορά τους έχουν βλάψει τη Νέα Δημοκρατία, ακόμη και αν έτυχαν ικανής αποδοχής από το εκλογικό σώμα.

Ο Κος Ξύδας άφησε αιχμές για την τοπική οργάνωση της ΝΔ. Πώς το σχολιάζετε;

Χ. Α. Ο Φώτης Ξύδας στηρίχθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ας μην παραβλέπουμε ότι οι εκλογές οι αυτοδιοικητικές επηρεάζονται τόσο από τις προσωπικές επαφές όσο και από τις φιλικές, κοινωνικές, οικογενειακές σχέσεις.

Ο Σπύρος Γαληνός προετοίμαζε πάνω από ένα χρόνο τη συμμετοχή του στις εκλογές και είχε κλείσει εδώ και καιρό το ψηφοδέλτιό του, με ικανούς υποψήφιους.

Η προσπάθεια και η στήριξη που είχε ο Ξύδας ήταν μεγάλη και αυτό φάνηκε στο γεγονός ότι στον Α γύρο ήταν δεύτερος με μικρή διαφορά.

Είναι αλήθεια όμως ότι ένα μέρος της Νέας Δημοκρατίας δεν τον στήριξε για διαφορετικούς λόγους, που πάντως είναι σεβαστοί.

Η ΝΟΔΕ στήριξε τον κ. Ξύδα και πολλά στελέχη της εντάχθηκαν στον συνδυασμό του. Υπήρξαν, βέβαια, και μεμονωμένα άτομα, που είχαν άλλη άποψη. Σεβαστή.

Είσαστε αρωγός σε μεγάλα και σημαντικά έργα κυρίως αθλητικού χαρακτήρα. Ήδη  με τη δική σας βοήθεια σήμερα ο Ταρλάς έχει μετατραπεί σε ένα γήπεδο ευρωπαικών προδιαγραφών. Τι γίνεται όμως με το κολυμβητήριο  που έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό σε ένα νησί με παράδοση ναυταθλητική και πολλούς πρωταθλητές να έχουν μείνει πίσω; Όπως  ακούμε θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο χρόνια για να είμαστε σε θέση να έχουμε κολυμβητήριο. Πραγματικά αυτό για ένα τόσο μεγάλο νησί είναι κατάντια.

Χ. Α. Το Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης είναι ένα στολίδι.  Ένα στολίδι, προσφορά στον Λεσβιακό αθλητισμό. Δεν θα πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό. Όπως είπατε ο ναυταθλητισμός χρόνια αποτελεί την ταυτότητά μας στο κομμάτι του αθλητισμού.

Επισκέφτηκα το ΝΟΜ και όπως δήλωσα θα συμβάλλω να πραγματοποιηθεί ένα Κολυμβητήριο για να μπορούν οι αθλητές να το χρησιμοποιήσουν. Σύντομα θα έχουμε νέα σχετικά με την δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου και πρέπει στο θέμα αυτό να συνεργασθούμε με το Δήμο.

Μαζί με αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα άλλα γήπεδα, όπως και τα άλλα αθλήματα. Ο στίβος, η καλαθοσφαίριση και η πετοσφαίριση που έχουν μεγάλες επιτυχίες οι αθλητές μας είναι κομμάτια που πρέπει να τα δούμε μαζί και να μπορέσουμε να αναδείξουμε τους πρωταθλητές μας.

Μην αγνοούμε και τις ομάδες πετοσφαίρισης της Λήμνου, όπως και τους αθλητές στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών από το νησί που μας έχουν κάνει περήφανους. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μνεία και στα τρία νησιά που αποτελούν το νομό μας.

Για όλα θέλει μελέτη, οργάνωση, σύμπνοια και πρόγραμμα. Αν τα έχουμε αυτά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Μιλήσαμε για την κατάντια του ναυταθλητισμού αλλά και  η ακτοπλοΐα στο νησί, μας έχει φέρει σε άσχημα  επίπεδα. Οι καταγγελίες στην εφημερίδα για την έλλειψη δρομολογίων αλλά και για τα ακριβά ναύλα είναι καθημερινές. Φτάσαμε στο σημείο για να πάμε στη Βόρεια Ελλάδα να πρέπει να ταξιδέψουμε  μέσω Τουρκίας και αυτό όπως καταλαβαίνετε ο πολίτης το εισπράττει ως τιμωρία ως εγκατάλειψη. Τι σκοπεύετε  να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση; 

Χ. Α. Για την ακτοπλοΐα στο νησί, όπως και στο Βόρειο Αιγαίο πρέπει να γνωρίζετε ότι το καλοκαίρι συναντήθηκα με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον κ. Βαρβιτσιώτη και θέσαμε επί τάπητος το θέμα για να λυθεί άμεσα.

Όπως γνωρίζετε πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση διημερίδα, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και από όσο γνωρίζω πλέον θα υπάρξει σύγχρονο καράβι, που θα λύσει το πρόβλημα αυτό.

Η λύση του προβλήματος θα δώσει επιτέλους μετά από χρόνια σταθερότητα στα νησιά μας, καθώς θα γνωρίζουν αν και πότε θα υπάρχουν δρομολόγια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

 

 

Πληροφορήθηκα ότι φέτος στη Λήμνο και στη Λέσβο είχαμε πολλές ακυρώσεις σε ξενοδοχεία, όπως και πολλοί παραγωγοί δεν μπόρεσαν να εξάγουν τα προϊόντα τους στο χρονικό διάστημα που ήθελαν, καθώς οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις των πλοίων ήταν πολλές.

Το βασικό θέμα είναι ότι με την επίλυση του ακτοπλοϊκού με ένα σύγχρονο καράβι δείχνουμε ως Κυβέρνηση ότι θέλαμε τη λύση και το πραγματοποιήσαμε.

Μας προξενούν έντονο προβληματισμό οι απόψεις ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται κατά των αποφάσεων του ΥΕΝ. Τόσο καιρό υποτίθεται ότι η ακτοπλοΐα έχει πρόβλημα και ο κόσμος ήθελε σύγχρονα καράβια για τη μεταφορά του από και προς Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα που λύνεται το πρόβλημα θα πάμε πάλι πίσω; Αποδεικνύεται ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, είτε δεν θέλουν να βρεθεί λύση.

Μας δίνει δύναμη το να δεχόμαστε συγχαρητήρια από τους κατοίκους των νησιών μας, που πλέον θα μπορούν να γνωρίζουν ότι έχουν σύγχρονο καράβι για την μεταφορά τους, οι επιχειρηματίες για τα προϊόντα τους και οι Δήμοι για το τουριστικό κομμάτι.ath 5

Πρόσφατα  συναντηθήκατε με την τρόικα όπου μεταφέρατε στους  συνομιλητές σας  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός στην καθημερινότητά του με  τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται.  Κατά τη γνώμη σας οι Ευρωπαίοι είναι σε θέση να αντιληφθούν  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες;

Χ. Α. Οι Ευρωπαίοι έχουν αλλάξει κατά πολύ την στάση τους έναντι της Ελλάδος. Το γεγονός  ότι η Ελλάδα έβγαλε δημοσιονομικό πλεόνασμα και βγήκε στις αγορές είναι δείγμα της σοβαρής προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Κυβέρνηση και του ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο.

Αν δεν είχαμε υπογράψει το 2009 το μνημόνιο με τους πιο επαχθείς όρους, ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Όμως από το 2012 που ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς η κατεύθυνση ήταν μία. Να αλλάξει ριζικά η άποψη των Ευρωπαίων για την Ελλάδα και επιτέλους να προχωρήσουμε δημιουργικά.

Τα εμπόδια και οι δυσκολίες ήταν πολλές και δεν είναι εύκολο και για εμάς να επιβάλουμε φόρους και έκτακτες εισφορές. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο Ελληνικός λαός.

Πλέον, πιστεύω ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα περίοδο. Μία περίοδο ανάπτυξης και σοβαρής και υπεύθυνης αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα μας επιτρέψει να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία και αξιοπρέπεια.

Τέλος, θέλω να θυμίσω στους πολίτες, ότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες και ότι δυστυχώς πολιτικές της δεκαετίας του 1980 τους έκαναν να αισθάνονται ότι έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Αυτά δυστυχώς τα πληρώνουμε σήμερα και γόνιμο είναι να αναλογισθεί  ο κόσμος την αξία του Ευρωπαίου πολίτη, τα πλεονεκτήματα που του δίνονται, αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει.

Κύριε Υπουργέ, αν υποθέσουμε ότι αύριο προκηρύσσονται εθνικές εκλογές εσείς τι  θα κάνετε;

 

Χ. Α. Πρώτα από όλα δεν θα έχουμε σύντομα εθνικές εκλογές. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ως υπεύθυνος πολιτικός πάνω από όλα θέλει ό,τι αρχίζει να το τελειώνει. Άρα εκλογές θα έχουμε στο τέλος της τετραετίας, εκτός αν οι συνάδελφοι δεν συμφωνήσουν στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, πράγμα που δεν το πιστεύω. Τελικά, θα προστατευθεί ο θεσμός του Προέδρου και η συνταγματική τάξη.

Επίσης, εγώ προσωπικά θα φρόντιζα μέχρι την τελευταία στιγμή να προωθήσω τα έργα που αναμένονται να πραγματοποιηθούν στα νησιά μας και όλα τα νομοθετήματα που θα δώσουν άλλη πνοή στον κλάδο μας.

Θέλω να σας τονίσω ότι είμαι Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να έχω Υφυπουργό , οπότε αντιλαμβάνεσθε ότι όλα τα νομοθετήματα περνάνε από εμένα και για μένα η θέση αυτή είναι λειτούργημα και όχι αυτοσκοπός.ath 7

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε όταν επισκέπτομαι το νησί, πράγμα που το  επιδιώκω συχνά, φροντίζω πως θα συμβάλλω στην προώθηση των προβλημάτων μας άμεσα. Θα μπορούσα να είμαι σε κάποια άλλη θέση με μεγαλύτερη βοήθεια και χρόνο. Η ανάθεση από τον πρωθυπουργό όμως της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ύψιστη τιμή για μένα και αποτελεί πρόκληση, όπως και καθήκον να λύσουμε πολλά από τα ζητήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα.

Τέλος, μέχρι να γίνουν οι εκλογές και όποτε πραγματοποιηθούν να γνωρίζουν οι βουλευτές, οι φορείς εκλεγμένοι και μη, αλλά και οι κάτοικοι των τριών νησιών που απαρτίζουν το Νομό μας, ότι θα είμαι δίπλα τους σε όλα τα προβλήματα και ότι μόνο ενωμένοι οι Λέσβιοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά για τον τόπο μας, αλλά και να προσφέρουμε στην Ελλάδα τιμώντας την Ιστορία και τις παραδόσεις μας.

 

Προηγουμενο αρθρο

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Ακράσι, Αμπελικό και Νεοχώρι Λέσβου  

Επομενο αρθρο

Τι βλέπεις, κοιτάζοντας τον καθρέφτη;