Άσκηση «Δια Πυρός» στην Αμαλή: Σε ετοιμότητα οι φορείς για τις πυρκαγιές

Στην περιοχή της Αμαλής πραγματοποιήθηκε σήμερα η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με την ονομασία «Δια Πυρός», στο πλαίσιο της προετοιμασίας των υπηρεσιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Στην άσκηση συμμετείχαν ο Δήμος Μυτιλήνης και οι συναρμόδιοι φορείς, με στόχο τη δοκιμή του επιχειρησιακού σχεδιασμού, τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και την αξιολόγηση της ετοιμότητας σε συνθήκες που προσομοιάζουν σε πραγματικό περιστατικό δασικής πυρκαγιάς.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος με ανάρτησή του στάθηκε στη σημασία της πρόληψης, της σωστής προετοιμασίας και της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία.

Η επιλογή της Αμαλής έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με έντονο φυσικό περιβάλλον, όπου η προστασία από τις πυρκαγιές αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για το δάσος, τους οικισμούς, τις καλλιέργειες και την ανθρώπινη ζωή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι τα σημαντικότερα εργαλεία απέναντι στον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών. Η συνεργασία των υπηρεσιών, η άμεση ανταπόκριση και η σωστή επικοινωνία την ώρα της κρίσης μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη αυξημένης προσοχής από τους πολίτες κατά τους θερινούς μήνες. Η προστασία του τόπου δεν είναι μόνο υπόθεση των υπηρεσιών, αλλά και ζήτημα ατομικής ευθύνης, επαγρύπνησης και καθημερινής συμπεριφοράς.

Η άσκηση «Δια Πυρός» λειτούργησε ως ένα ουσιαστικό τεστ ετοιμότητας, αλλά και ως υπενθύμιση ότι η μάχη απέναντι στις πυρκαγιές ξεκινά πολύ πριν εμφανιστεί η πρώτη φλόγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ