Ασημένια Μήλιου: “Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται γιατί έτσι είναι φτιαγμένοι”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Όταν είπα στους δικούς μου ανθρώπους ότι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, το πρώτο που με ρώτησαν ήταν που βρήκα το κουράγιο να «εκτεθώ», όταν ο περισσότερος κόσμος απέχει από τα κοινά, αμφισβητώντας όλους τους πολιτικούς.

Η απάντησή μου ήταν απλή :  «Θέλω να ασχοληθώ με το Δήμο μου, όχι με την πολιτική!».

Σκεπτόμενη, λοιπόν, πως αν μετά τα όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, εξακολουθώ να κάθομαι αμέριμνη στο σπίτι μου, να απαξιώνω γενικώς και αορίστως τους άλλους που ασχολούνται και να μην κάνω τίποτα, σε τι θα είμαι χρήσιμη για τον τόπο μου;

Δεν έχω αυταπάτες, κι εγώ στους απογοητευμένους ανήκω, σε κείνους που δεν τους χαρίστηκε τίποτα, που παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν, αλλά έχουν ακόμη αξίες και ιδανικά που δεν τα παζαρεύουν, έχουν πράγματα να δώσουν μα μέχρι τώρα σκεφτόντουσαν  με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται οι περισσότεροι «να βγάλει άλλος τα κάστανα από τη φωτιά». Βολικό δεν είναι;

Ο κόσμος έχει θυμώσει, έχει απογοητευτεί πολύ, το βλέπεις καθημερινά αυτό. Δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια. Έχει δίκιο. Το να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον απ’ αυτό που μας σερβίρεται ως «υποχρεωτικό μενού» είναι δικαίωμα όλων μας, μα και υποχρέωση.

Δεν ζω σε γυάλα! Θεωρώ όμως πως η γενίκευση είναι εξ ‘ορισμού μια λανθασμένη λογική. Δεν είναι όλοι ίδιοι! Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, γιατί έτσι είναι φτιαγμένοι.

Θα είμαι ειλικρινής, ξεκαθαρίζω εξ αρχής πως από μέρους μου δεν υφίσταται καμία πρόθεση να μπω ενεργά στην πολιτική. Δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες, μα ούτε και καταβολές εξάλλου. Νομίζω πως το χω αποδείξει.

Υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει να θες να βοηθήσεις τη μικρή κοινωνία που σε περιβάλλει, τη γειτονιά σου, το χωριό, την πόλη σου. Να κάνεις δυο πράγματα να διευκολύνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων. Δεν ονειροπολείς να σώσεις τη χώρα ή τον κόσμο ολάκερο, για μένα η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου.

Αυτό που διεκδικώ δεν είναι η ψήφος, αλλά να περάσει η πόλη και τα χωριά στα χέρια όλων μας. Είναι δική μας υπόθεση ο τόπος που μένουμε!

Η εκλογή μου δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο η συμμετοχή μου στον αγώνα που δίνει η «Επανεκκίνηση» με επικεφαλής τον Κώστα Αστυρακάκη.

 

Η μεγάλη μου επιθυμία για να ξαναζωντανέψουν τα χωριά. Μόνος του ένας δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά έχει απόλυτη γνώση για τα προβλήματα της περιοχής που ζει.

Ξέρει από την… λακκούβα που μπορεί να έχει ο παρακάτω δρόμος, μέχρι το ποιοι άνθρωποι που ζουν δίπλα ή απέναντί του αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μπορεί πρώτα απ’ όλα να μεταφέρει το πρόβλημα. Παράλληλα να προτείνει λύση και να πιέσει για την υλοποίησή της. Αυτά τα απλά και μικρά, κάνουν τη διαφορά.

 

Eίμαι απλά ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να μιλήσει, να εκφράσει τη γνώμη του, να τη δημοσιοποιήσει, εκεί που οι περισσότεροι θα σιωπούσαν…. Να είσαι έντιμος κι ας κάνεις λάθη. Σημασία έχει να προσπαθείς, να μη το βάζεις κάτω. Να πέφτεις, μα να σηκώνεσαι δυνατότερος. Να πεισμώσεις, να μην τα παρατάς.

Να πιάνεις το νήμα από την αρχή…

Προηγουμενο αρθρο

Κολυμβητήριο Θέρμα: Μπαίνει στη φάση της κατασκευής

Επομενο αρθρο

Τριήμερο για σούσι lovers στη Μυτιλήνη με τον Καζ-BEJA 17/18/19 Μαΐου