Search

Αποστολή στη Βρίσα: Δώρα κι ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο για τους ξεχασμένους κατοίκους

 

Με χριστουγεννιάτικα δώρα αλλά κι ένα δέντρο που θα στολιστεί στη μέση του κατεστραμμένου από τον φονικό σεισμό, χωριού της Βρίσας οι εκπρόσωποι της «Griechenlandhilfe» θυμούνται τις μερικές δεκάδες κατοίκων που επιμένουν να ζουν στο χωριό “φάντασμα”.

Λούτρινα αρκουδάκια κρασί αλλά και μικρά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα θα μοιραστούν χέρι με χέρι σε κάθε κάτοικο ως μήνυμα για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η δραστήρια συντοπίτισσά μας Φεβρωνία Κανταρτζή προσπαθώντας για ακόμη μια φορά να βοηθήσει εκείνους που το έχουν ανάγκη και μαζί με τον εκπρόσωπο της «Griechenlandhilfe» κο Erwin Schrümpf σκέφτηκαν ότι αυτές οι ημέρες είναι για να θυμόμαστε εκείνους που το σύστημα ξεχνάει…Όπως στην περίπτωσή μας τους κατοίκους της Βρίσας που ακόμη επιμένουν να περιμένουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο χωριό τους.

Θυμίζουμε ότι η «Griechenlandhilfe» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2012 και σημαίνει «Βοήθεια προς την Ελλάδα». H οργάνωση προμηθεύει ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως παιδικές τροφές και πάνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς προκειμένου να ανακουφίσει όσο το δυνατόν τις αφόρητες συνθήκες τoυ κοινωνικού συστήματος και της υγειονομικής περίθαλψης. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι Έλληνες καλούνται να αντιμετωπίσουν την ανεργία, η όποια συχνά οδηγεί σε έλλειψη κοινωνικής ασφάλισης και παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Το ιστορικό της βοήθειας προς τους Έλληνες.

Το καλοκαίρι του 2012 ο αυστριακός Erwin Schrümpf παρακολούθησε από το σπίτι του στo Σάλτσμπουργκ ένα ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση και την οδυνηρή κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων. Ένα μήνα μετά, ο Erwin, που ποτέ του ως εκείνη τη στιγμή δεν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, έκανε το πρώτο του ταξίδι στην Αθήνα με ένα βαν, μεταφέροντας φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό που κατάφερε να συγκεντρώσει από δωρεές στην πατρίδα του. Σήμερα, 100 ταξίδια μετά ο αυστριακός που σηκώθηκε από τον καναπέ για να βοηθήσει έναν λαό τον οποίο γνώριζε ελάχιστα, είναι η απόδειξη πως όσα σύνορα κι αν κλείσουν η αλληλεγγύη θα παραμείνει το μοναδικό και πιο ισχυρό μας όπλο.

Και η δραστήρια Φεβρωνία Κανταρτζή

Μαζί με τη Φεβρωνία Κανταρτζή,η οποία είναι ο σύνδεσμός του στο νησί και η ίδια έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο αθόρυβα και με συνέπεια, παρέδωσαν στο Βοστάνειο ιατροφαρμακευτική βοήθεια και ιατρικά μηχανήματα ενώ για άλλη μια φορά στάθηκαν στο πλευρό οικογενειών που έχουν ανάγκη. O σκοπός της Griechenlandhilfe είναι να στηρίξει προσφέροντας τακτικά ιατρικά αγαθά και προμήθειες στα ελληνικά νοσοκομεία και σε κοινωνικά ιατρεία που φροντίζουν άτομα χωρίς ασφάλεια υγείας. Χάρη στην γενναιοδωρία των υποστηρικτών μας, τόνοι ιατρικών αγαθών έχουν παραδοθεί σε νοσοκομεία, παιδικά ιδρύματα και σε κοινωνικές υπηρεσίες. Εξαιτίας της αβέβαιης κατάστασης στην Ελλάδα, είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με νέα έργα και προκλήσεις. Για αυτό το λόγο, η οργάνωσή μας συνεργάζεται τακτικά και με άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (π.χ. Παιδικά Χώρια SOS, Ιατροί του Κόσμου).