Από τον Λεπέτυμνο… στα ράφια μας: Νέα σοδειά Bio-Αρώνια!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Σε λίγες ημέρες ο Γιώργος Καριοφύλλης βάζει στα ράφια των καταστημάτων τη φρέσκια μαρμελάδα του από αρώνια του που έχει ήδη φανατικούς θαυμαστές. Από τον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου ο αγαπημένος μας φίλος με τα χέρια του έναν έναν τον καρπό του θαυματουργού φυτού και μας υπενθυμίζει ότι η νεανική επιχειρηματικότητα θέλει τόλμη και συνέπεια!

Εμείς επιμένουμε να στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα παρουσιάζοντας τα μέσα από τις στήλες μας γιατί είναι αγνά ποιοτικά και ενισχύουν την οικονομία του τόπου. Δοκιμάστε φρέσκια αρώνια με τις σαλάτες σας, τα ψητά κρέατα και πειραματιστείτε να τη βάλετε σε σάλτσες κάθε είδους.

Όσο για τη μαρμελάδα ,την προτιμάμε να την τρώμε με το…..κουτάλι!

 

Ο Γιώργος Καριοφύλλης έκανε το όραμά του πραγματικότητα όταν τελείωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο κι αποφάσισε να επιστρέψει στα πατρογονικά του εδάφη και να ξεκινήσει αυτό που είχε όνειρο από μικρός: μια φάρμα με διάφορα είδη ζώων, όπως ελάφια, αγριοπρόβατα, κατσικάκια νάνους, παγώνια, φασιανούς κλπ.

Το όραμα ξεκίνησε το 2013, όπου έγιναν οι πρώτες εγκαταστάσεις, αγοράστηκαν τα πρώτα ζώα, αλλά ξεκίνησε και η καλλιέργεια της αρώνιας. Η αρώνια ανήκει σ’ ένα από τα θρεπτικότερα φυτά, τα λεγόμενα “superfoods” και κατέχει την πρώτη θέση στη διεθνή κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών!

Ο καρπός της αρώνιας επεξεργάζεται στη φάρμα και υπάρχει διαθέσιμος σε μορφή μαρμελάδας, αποξηραμένου καρπού, νωπού ή κατεψυγμένου (ανάλογα την εποχή) και τσαγιού. Προς το παρόν βέβαια, γιατί κάθε χρόνο εμπλουτίζεται η φάρμα με ένα επιπλέον προϊόν από τον καρπό της αρώνιας.

“Στη φάρμα Καριοφύλλη μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα διάφορα ζώα που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, να τα ταΐσετε αλλά και να μάθετε τις συνήθειές τους (αναπαραγωγή, πως ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, διατροφή), κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον για τους μεγάλους αλλά κυρίως για τα παιδιά. Αυτός είναι και ένας λόγος που επισκέπτονται τη φάρμα μας σχολεία αλλά και σύλλογοι!

Φεύγοντας μπορεί να πάρει κάποιος μαζί του από τη φάρμα φρέσκα αυγουλάκια, αγνό μέλι αλλά και προϊόντα Bio Aronia Lesvos!”

Προηγουμενο αρθρο

Που πάνε οι πέτρες όταν…γεράσουν? Μικρά κομμάτια ιστορίας στα σκουπίδια

Επομενο αρθρο

Θύμησες από τον καφενέ της κυρα Ρήνης στον Άγιο Δημήτριο…