«Από την 28η Οκτωβρίου 1940 στις 4 Μαΐου 1941. Όψεις της κοινωνίας της Λέσβου κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940 – 1941»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

 

Το «κιρκινέτσι» οργανώνει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορική επέτειο της έναρξης του αντιφασιστικού και πατριωτικού αγώνα των Ελλήνων, με ομιλητή τον διδάκτορα του πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρη Μάντζαρη

 

Ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι», οργανώνει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιόσκι, εκδήλωση αφιερωμένη στα 83 χρόνια από την έναρξη του αντιφασιστικού και πατριωτικού αγώνα των Ελλήνων στις 28 Οκτωβρίου 1940, με θέμα «Από την 28η Οκτωβρίου 1940 στις 4 Μαΐου 1941. Όψεις της κοινωνίας της Λέσβου κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940 – 1941».

Ομιλητής ο Δημήτρης Μάντζαρης, Διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Της εισήγησης του κ. Μάντζαρη θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση αυτή όπως και οι άλλες που προηγήθηκαν εντάσσονται στο πρόγραμμα «Γιορτές παλιάς πόλης» που οργανώνει φέτος το φθινόπωρο το «Κιρκινέτσι». Με τις εκδηλώσεις αυτές που θα γίνει προσπάθεια να καθιερωθούν, ο σύλλογος θέλει να συστήσει την παλιά πόλη, τις μοναδικές της ομορφιές και την ιστορία της σε παλιούς και νέους κατοίκους της Μυτιλήνης και στους επισκέπτες της. Αλλά και να αναδείξει τις ανάγκες των κατοίκων του ιστορικού κέντρου της πόλης.

 

Προηγουμενο αρθρο

Ένα συλλογικό έργο ταξιδεύει από τη Λέσβο στην Ισπανία

Επομενο αρθρο

Τα «μπουχλίδικα» παστά τρώγονται ιδανικά στη Λέσβο