Ευχάριστα νέα για τον τουρισμό της Λέσβου, καθώς η TUI Airline ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου προς τη Μυτιλήνη για την τουριστική περίοδο του 2027.
Την είδηση γνωστοποίησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς, επισημαίνοντας τη θετική αυτή εξέλιξη για τη σύνδεση του νησιού με τη βρετανική αγορά.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που δημοσιοποίησε, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 4 Απριλίου 2027, με ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης στις 19:25, και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή.
Από τις 5 Μαΐου 2027 θα προστεθεί και δεύτερη εβδομαδιαία πτήση, κάθε Τετάρτη, με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στις 19:20.
Η νέα αεροπορική σύνδεση δημιουργεί πρόσθετες δυνατότητες για την προσέλκυση Βρετανών επισκεπτών στη Λέσβο, ενισχύοντας την προσβασιμότητα του νησιού από μία σημαντική ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.
Ο Λευτέρης Καραμπλιάς υποδέχθηκε την ανακοίνωση με ιδιαίτερη ικανοποίηση, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο προβληματισμού για τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής χρονιάς.
«Κι εκεί που πάμε να απογοητευτούμε από τα αποτελέσματα της χρονιάς, έρχεται μια τέτοια είδηση να μας εκπλήξει ευχάριστα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.
Η προσθήκη των δύο εβδομαδιαίων πτήσεων από το Gatwick αποτελεί μια νέα προοπτική για την τουριστική περίοδο του 2027, με την τοπική αγορά να προσβλέπει στην ενίσχυση των αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.







