Antony και Carla: «Το νησί αυτό έγινε η αρχή της κοινής μας ζωής»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Δεν ήταν λίγα τα ζευγάρια της ομογένειας φέτος που επέλεξαν τη Λέσβο για να δώσουν τους γαμήλιους όρκους τους και να τελέσουν τους γάμους τους  σε κάποιο από τα ειδυλλιακά τοπία της.

Στο Μόλυβο, τη Συκαμιά, το Πλωμάρι, το Σίγρι και σε άλλα σημεία τόσο γραφικά όσο και ατμοσφαιρικά  νέα ζευγάρια από όλα τα μέρη του πλανήτη έφτασαν στη Λέσβο μαζί με τους συγγενείς τους για να συνδέσουν το χαρμόσυνο γεγονός με τον τόπο.

Συναντήσαμε τον Antony και την Carla που επέλεξαν τη Σκάλα Συκαμνιάς για να σφραγίσουν την κοινή τους ζωή και μιλήσαμε μαζί τους  για το πώς διοργάνωσαν κι έφεραν εις πέρας  έναν γάμο με 100 προσκεκλημένους  και μάλιστα με  τους 50 περίπου από αυτούς να έχουν έρθει από την Αυστραλία όπου  βρίσκεται η οικογένεια  Αntony και από την Αργεντινή και την Ιταλία που κρατάνε οι ρίζες της Carla .

Αυτό το καλοκαίρι  η Λέσβος έγινε ένας wedding destination ακόμη και αν συνολικά ο τουρισμός του νησιού δεν είχε σημαντικές αυξήσεις. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να επενδύσουμε σε αυτό το τουριστικό κομμάτι που είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο;

 

Ο Antony επέλεξε τη Συκαμιά

O πατέρας του Antony έχει καταγωγή από το νησί .Όταν το επισκέφθηκαν πριν από 8 περίπου χρόνια, ο ίδιος μαγεύτηκε από το τοπίο της  Σκάλας Συκαμνιάς και το γραφικό εκκλησάκι της Παναγιάς Γοργόνας πάνω στο κύμα της θάλασσας. Από τότε, στην άκρη του μυαλού του υπήρχε αυτή τη ιδέα για τον μελλοντικό του γάμο. Μέσα στα χρόνια και γνωρίζοντας την Carla άρχισαν να κουβεντιάζουν για το πού θα ήταν το ιδανικό μέρος για να ενώσουν τις ζωές τους και να δώσουν τους όρκους τους.

Το ότι θα βρίσκονταν και οι δυο οικογένειες σε ένα ελληνικό νησί κάνοντας ταυτόχρονα και διακοπές μαζί με την θρησκευτική τελετή  σε ένα γραφικό εκκλησάκι ήταν και για τους δύο μια θαυμάσια ιδέα. Έτσι θέλοντας να οργανώσουν  το ταξίδι  μπήκαν στο διαδίκτυο κάνοντας μια αρχική έρευνα.Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν απογοητευτικές.

Χιλιάδες φωτογραφίες και άρθρα για το μεταναστευτικό  τους έκαναν να σκεφτούν σοβαρά αν ήταν η καλύτερη ιδέα να επιλέξουν έναν προορισμό που έβγαζε τέτοια «μαυρίλα», όμως στις δεύτερες σκέψεις τους και αφού βρήκαν την εταιρεία LESVOS ΒAGS  που τους έδωσε τόσο τη σιγουριά ενός επιτυχημένου και ταυτόχρονα οργανωμένου γάμου  όσο και τις σωστές πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί πάντα σε σχέση με το μεταναστευτικό, αποφάσισαν  να στηρίξουν τον τόπο και να σταθούν μπροστά στην επιθυμία τους να παντρευτούν στην Παναγιά Γοργόνα.

Η LESVOS BAGS ανέλαβε όλες  τις διαδικασίες του γάμου τους, από τον στολισμό – που ήταν εντυπωσιακός γιατί είχε ναυτικό θέμα και κάλυπτε όλη τη διαδρομή προς την εκκλησία – ως το τραπέζι του γάμου και όλα τα διαδικαστικά που απαιτεί ένα μεγάλο πάρτι γάμου. Έτσι στο ζευγάρι δόθηκε η ευκαιρία να περάσει καλά και να κάνει διακοπές και πριν την τελετή χωρίς να έχει το άγχος της προετοιμασίας.  Έχοντας την ευκαιρία να ταξιδέψουν και με το ιστιοπλοϊκό σκάφος “IMERTI” της  Αlternative Sailing  www.alternativesailing.gr   κατάφεραν με την παρέα τους αλλά και τους συγγενείς τους να γνωρίσουν και να δουν τη Λέσβο με άλλα μάτια.

«Υπέροχες παραλίες,υπέροχοι άνθρωποι και καταπληκτικό φαγητό», μας λέει η Carla  που πριν  έρθει στη Λέσβο  επισκέφθηκε τη Σαντορίνη για να ζήσει  το πιο «ελληνικό  ηλιοβασίλεμα» . «Σίγουρα η Σαντορίνη είναι ένας ωραίος προορισμός, αλλά η Λέσβος είναι τόσο ιδιαίτερη που έγινε για μας αλλά και την οικογένειά μας ένας τόπος που θα επιλέξουμε ξανά για τις διακοπές μας. Το ότι το νησί έχει κρατήσει τον  παραδοσιακό χαρακτήρα του, αυτό φαίνεται και στους ανθρώπου ς αλλά και στις γεύσεις του .Τίποτα  δεν είναι  δήθεν σε αυτό που σου προσφέρεται απλόχερα  από πολύ απλούς ανθρώπους. Για μας η Λέσβος είναι πλέον το σήμα κατατεθέν  μας  και είναι η αρχή της κοινής μας ζωής με τον Antony», μας λέει η Carla που θεωρεί ότι το νησί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει  από τα υπόλοιπα που επιλέγονται ως wedding destinations.

«Όλα ήταν υπέροχα», συνεχίζει ο Antony «και βέβαια θα πρέπει εδώ  να ευχαριστήσω  την εταιρεία LESVOS BAGS και τους ανθρώπους της  που στάθηκαν δίπλα μας σαν να ήμασταν οικογένεια και  μας παρείχαν  υψηλές προδιαγραφές  σε όλα ,καθώς και τον Αντώνη Βοντέλα που μας παρείχε την καλύτερη φιλοξενία στο Βlue sky Hotel στην Πέτρα»

 

Και τα βαφτίσια !

Πράσινο, φιλόξενο και φτηνό  νησί θεωρούν και οι δυο πλευρές της οικογένειας του ζευγαριού  τη Λέσβο την οποία και θα προτείνουν ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους τους  τόσο για τις διακοπές ,όσο και για τους γάμους των παιδιών τους .

Η Carla χιουμοριστικά μας λέει ότι έβαλε πέντε κιλά από το νόστιμο φαΐ που έφαγε  σε όλα τα παραδοσιακά εστιατόρια του νησιού!

«Η επόμενη συνάντηση μας με τους ανθρώπους που γνωρίσαμε θα είναι στα βαφτίσια του παιδιού μας» λέει η Carla κρατώντας μέσα στο χέρι  της ,το χέρι του συντρόφου της. «Τότε θα φροντίσουμε να φέρουμε ακόμη περισσότερους φίλους μας  μαζί ,γιατί αγαπήσαμε τον τόπο και τους ανθρώπους της και θεωρούμε ότι η ομογένεια είναι η μοναδική που μπορεί να βοηθήσει το νησί να εκτοξευθεί τουριστικά» !

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

“Δέκα δευτερόλεπτα”: Ο φωτογραφικός φακός του Βασίλη Καζάζη στα ερείπια της Βρίσας

Επομενο αρθρο

Ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς τα παιδιά της Βρίσας!