Search

Ανοίγει τα φτερά της η VOLOTEA από και προς τη Λέσβο. Ο Lazaro Ros στη Μυτιλήνη

Με έδρα της την Βαρκελώνη και με αναπτυξιακούς ρυθμούς που…πετάνε, η τρίτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανά αριθμό επιβατών, άνοιξε και επισήμως τον εναέριο δρόμο της προς και από την Μυτιλήνη. Με αφορμή τη νέα αυτή σύνδεση με την Αθήνα,  η οποία ξεκίνησε στις 27 Μαΐου, η Volotea, που πετά φέτος συνολικά σε 12 ελληνικά αεροδρόμια πραγματοποίησε χθες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα VIP του “Οδυσσέας Ελύτης”. 

«Πετώντας με επιτυχία στην Ελλάδα από το 2012, έχουμε τώρα την δυνατότητα να πετάμε από ακόμη ένα ελληνικό αεροδρόμιο και συνδέουμε την Μυτιλήνη με την Αθήνα, με σημαντικό αριθμό πτήσεων. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι  που συνεχίζεται η ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά, και ελπίζουμε ότι όλο και περισσότεροι επιβάτες φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν στην πολύ όμορφη Λέσβο», είπε ο Lazaro Ros, Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της Volotea.

 

IMG_3829

Τον Lazaro Ros συνόδευσε από την Αθήνα κλιμάκιο του Διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, με επικεφαλής την διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου: “Έχουμε την χαρά και την τιμή να τους βλέπουμε να επεκτείνονται καθώς είναι μια εταιρία ιδιαίτερα δυναμική, ταχύτατα αναπτυσσόμενη και ήταν πολύ σημαντικό που είχαμε την ψήφο εμπιστοσύνη τους και για την ελληνική αγορά και για το νησί της Λέσβου σε μια απαιτητική και κρίσιμη περίοδο και αναφέρομαι βέβαια στο προσφυγικό πρόβλημα” τόνισε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, ενώ επανέλαβε την δέσμευσή της ελληνικής πλευράς να υποστηρίξει τη νέα εταιρία αναπτυξιακά της σχέδια καθώς αναφέρθηκε επίσης και στα μεγέθη της κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας για το 2014 και 2015 όπου παρατηρήθηκαν διψήφιες αυξήσεις.

SONY DSC

IMG_3906

 

Τον Lazaro Ros καλωσόρισαν οι Αντιδήμαρχοι Λέσβου Στρατής Τζιμής και Κώστας Αστυρακάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λέσβου Γιώργος Εγγλέζος που δήλωσαν την πρόθεση τους να στηρίξουν την εταιρεία ώστε να εδραιωθεί στην γραμμή Μυτιλήνης – Αθήνας ενώ συγκεκριμένα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς πρότεινε συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα χαμηλού κόστους μεταφοράς αλλά και διαμονής στα καταλύματα του νησιού για συνδέσεις με το εξωτερικό.

“Η Volotea  ξεκίνησε πρόσφατα το δρομολόγιο Μυτιλήνη- Αθήνα το οποίο ξεκίνησε στις 27 Μαΐου, προσφέροντας φέτος Τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή  110 πτήσεις  13.750 θέσεις”.Αυτή τη στιγμή η εταιρία μας έχει μεταφέρει περισσότερους από 366.000 επιβάτες στην Ελλάδα , κυρίως από την Ιταλία, με πτήσεις σε 12 ελληνικά αεροδρόμια: Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος”,είπε ο Lazaro Ros που τόνισε την επιθυμία της εταιρίας να παραμείνει η γραμμή στη Λέσβο.

“Ο σχεδιασμός μας φέτος είναι οι πτήσεις μας να πραγματοποιούνται μέχρι το Σεπτέμβριο. Έχουμε ήδη κάνει αυτόν τον προγραμματισμό, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της αγοράς, μπορεί να αποφασίσουμε να τις επεκτείνουμε. Είναι η πρώτη μας χρονιά εδώ. Ελπίζω να υπάρξει ενδιαφέρον και να μπορέσουμε να επεκταθούμε” ενώ πρόσθεσε πως “όταν γίνει ο σχεδιασμός για τη σύνδεση ευρωπαϊκών πόλεων με ελληνικά νησιά η εταιρία θα εξετάσει και τη δυνατότητα η Λέσβος να είναι ένα από αυτά».

 

IMG_3853

Η εταιρία

Το 2015, η Volotea μετέφερε 2,5 εκατομμύρια  επιβάτες  και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός για το 2016 θα κυμανθεί μεταξύ 3,3  εκατομμυρίων, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 35%-40%. Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει  να έχει μεταφέρει συνολικά 10 εκατομμύρια  επιβάτες έως το τέλος του έτους.

Από την ίδρυσή της τον Απρίλιο του 2012 έως σήμερα, η Volotea  έχει μεταφέρει  περισσότερους από 7 εκατομμύρια  επιβάτες στην Ευρώπη, και το 2015,  μετέφερε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια  επιβάτες.  Το 2016, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει περισσότερε από 38.000 πτήσεις σε 196 δρομολόγια που συνδέουν 72 μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Τσεχία, Κροατία, Ισραήλ, Αλβανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Στόλος

 

Ο στόλος της  Volotea, της ευρωπαϊκής εταιρείας που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους  στην Ευρώπη,εταιρείας αποτελείται από 19 Boieng 717, με διαρρύθμιση  125 καθισμάτων οικονομικής θέσης και από τα τέλη Μαΐου 2016 διαθέτει και 4. Και οι δύο τύποι αεροσκαφών  είναι γνωστοί  για την άνεση και την αξιοπιστία τους. Η Volotea προσφέρει πτυσσόμενες θέσεις οι οποίες είναι κατά 5% πιο ευρύχωρες από το μέσο όρο, με απόσταση περίπου 30’’ των σειρών μεταξύ τους. Στους πρώτους μήνες  του 2016, η Εταιρεία εμπλούτισε με τέσσερα Airbus A319 το στόλο της, ο οποίος  συμπληρώνεται  από 19 Boeing 717. Αυτή η στρατηγική  απόφαση θα επιτρέψει στην εταιρεία  να αυξήσει την επιβατική χωρητικότητά της κατά 20% αυξάνοντας  τις θέσεις στα αεροσκάφη της, από 125 σε 150. Η ικανότητα  του Α319 σε ότι αφορά  τη διάρκεια πτήσης, θα επιτρέψει επίσης στην εταιρεία να εξυπηρετήσει δρομολόγια σε μεγαλύτερες αποστάσεις και, ως αποτέλεσμα, να διεισδύσει σε νέες αγορές.

Οι προορισμοί

Από την Αθήνα, η Volotea πετά φέτος σε 6 προορισμούς: Μπάρι, Μύκονος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο και Βενετία.  H Volotea συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εκπληρώνει τους στρατηγικούς στόχους της. Η εταιρεία, η οποία  το 2012 είχε δύο βάσεις (Βενετία και Νάντη) έφτασε τις επτά το 2015 (Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας και Βερόνα) και μόλις εγκαινίασε  την 8η βάση της στην Τουλούζη το  Μάρτιο του 2016.  Έτσι  το 2016, η χαμηλού κόστους εταιρεία  θα εξυπηρετεί τρεις χώρες (Πορτογαλία, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο) επιπροσθέτως στις 10 χώρες που εξυπηρέτησε πέρυσι (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ισραήλ, Αλβανία και Μολδαβία) προσφέροντας συνολικά περισσότερες από 38.000  πτήσεις με 196 δρομολόγια σε 72 πόλεις και σε 13 χώρες.Το 2017 η εταιρεία θα εγκαινιάσει την 9η βάση της στη Γένοβα.

aviones

Διακρίσεις

Στις 21 Οκτωβρίου 2015, η Volotea διακρίθηκε  με το βραβείο του Best Client Service  για το 2015 στην κατηγορία των αεροπορικών εταιρειών. Σε ότι αφορά την Ποιότητα των Υπηρεσιών, η Volotea πέτυχε την υψηλότερη αξιολόγηση από όσες εταιρείες  αξιολογήθηκαν, με 8.58/10, επίδοση που την τοποθετεί στην κορυφή  της κατηγορίας  των αεροπορικών εταιρειών.