Άγγελος Ρέντουλας: Το ελαιόλαδο, η τελειότερη σάλτσα

“Ναι, τόσο λάδι στην ντοματοσαλάτα. Και λίγο αλάτι αφράτο, καθαρό, των βράχων. Τίποτα άλλο, μινιμαλισμός. Η γεύση αυτή επιδιορθώνει τη διάθεση. Το ελαιόλαδο, η τελειότερη σάλτσα.”
— Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης του Γαστρονόμου

Τα λόγια αυτά δεν είναι απλώς ένας γευστικός στοχασμός, αλλά η καταγραφή ενός ανθρώπου που έχει γευτεί “χιλιόμετρα” γεύσεων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο Άγγελος Ρέντουλας, με την πολύχρονη εμπειρία και το εκλεπτυσμένο αισθητήριο, γνωρίζει όσο λίγοι την ουσία της ποιότητας και τις πραγματικές τάσεις της ελληνικής γαστρονομίας.

Μια ώριμη τομάτα, λίγο αλάτι των βράχων και γενναιόδωρο παρθένο ελαιόλαδο. Τίποτα περιττό. Η απόλυτη αρμονία. Η Ελλάδα στο πιάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ