ΑΝΕΛ για ευρωεκλογές : «Μια ισότιμη Ευρώπη αλληλεγγύης και συνεργασίας»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Τη Μυτιλήνη επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης , συνοδευόμενος από τον υεπέυθυνο Περιφέρειας Β. Αιγαίου των ΑΝΕΛ Νίκο Σέρεσλη και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Κάτια Πουλάκη, δικηγόρο, από την Αθήνα και Κωνσταντίνο Σαράντη, που δραστηριοποιείται στην ιδιωτική ξενόγλωσση εκπαίδευση, από τη γειτονική Χίο.

Η αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ περιόδευσε στην αγορά της πόλης , ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε το Πλωμάρι.

Το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου, παρουσιάζοντας τις γενικές θέσεις του κινήματος για τις Ευρωεκλογές και τους δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές. Ο Περιφερειάρχης Αιγαίου των ΑΝΕΛ Νίκος Σέρεσλης, τόνισε στο χαιρετισμό του πως αυτές οι εκλογές θα ήταν καλύτερα αν διεξάγονταν σε διαφορετικό χρόνο από τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση , καθώς «το πολιτικό κριτήριο θα πρέπει να υποχωρεί μπροστά στην ανάγκη ανάδειξης τοπικών αρχόντων, που να είναι γνωστοί για τις ικανότητες τους στην Τ.Α. και όχι για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις».

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σγουρίδης, η απόφαση των ΑΝΕΛ ήταν να αφήσουν τα μέλη τους ανεξάρτητα να ενταχθούν σε όποιο σχηματισμό επιθυμούσαν οι ίδιοι, με την προτροπή να αναδειχθούν από τις εκλογές οι καλύτεροι, οι οποίοι θα συνεργαστούν στη συνέχεια μεταξύ τους για το καλό της περιοχής τους.

Για τις ευρωεκλογές, ο κ. Σγουρίδης είπε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ξεκάθαρες θέσεις και τις έχουν καταθέσει στο δημόσιο διάλογο εδώ και αρκετό καιρό.

«Οι Έλληνες βρίσκονται μπροστά σε τρεις προκλήσεις αυτές τις εκλογές : την ανάδειξη των τοπικών τους αρχόντων, ποια Ευρώπη θέλουν και τις προκλήσεις από τη γειτονική Τουρκία, απέναντι στις οποίες οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι.

Ωστόσο ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια-επιγραμματικά- στις γενικές θέσεις των ΑΝΕΛ για τις επικείμενες ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις για το προσφυγικό παίρνονται μεροληπτικά, εφόσον οι πρόσφυγες εγκλωβίζονται στα σημεία εισόδου μετά το κλείσιμο των συνόρων.

«Πρέπει να υπάρξει αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη και όχι μονομερώς στη χώρα μας, είπε.

Όσον αφορά στο εμπόριο, σημείωσε πως θα πρέπει να θεσπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια εμπορική ρήτρα, η οποία θα οδηγήσει στη σύγκλιση των φτωχών και των πλούσιων κρατών-μελών.

«Οραματιζόμαστε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, είπε, αρνούμενοι τις λογικές που την έχουν μετατρέψει σε όχημα των ισχυρών κρατών, οδηγώντας στην απομόνωση τα πιο αδύναμα κράτη.

Συνειδητά, δεν συμμετείχαμε σε κανένα κομματικό σχηματισμό, μείναμε ανεξάρτητοι εκ πεποιθήσεως. Αγωνιζόμαστε για την Ε.Ε. των εθνών κρατών, πρεσβεύοντας στη διατήρηση της σημαίας και των παραδόσεων καθενός από τα μέλη», είπε ο κ. Σγουρίδης συνοψίζοντας το γενικό πνεύμα των ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής.

Προηγουμενο αρθρο

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του Νίκου Σερεσλή: «Χρειάζεται διαφοροποιημένο σχέδιο δράσης για το αστικό περιβάλλον από αυτό των αγροτικών περιοχών»

Επομενο αρθρο

Λευτέρης Κοτσώνης: “Η ευκαιρία είναι μοναδική για το Βόρειο Αιγαίο και δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη”