Αναβολή εκδίκασης της έφεσης του γυναικοκτόνου για μείωση της ποινής-Πορεία αύριο για την Ερατώ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Για τις 15 Δεκεμβρίου πήρε αναβολή η εκδίκαση της έφεσης που ζήτησε ο δολοφόνος της Ερατώς με την οποία ζητά μείωση της ποινής του. Ο γυναικοκτόνος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου τον Νοέμβρη του 2019. Το δικαστήριο τότε είχε απορρίψει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της «εν βρασμώ» ψυχικής κατάστασης. .

Η 24χρονη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στις 24 Μαΐου 2019, όταν αφού έσπασε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού της εισέβαλε στο σπίτι της και την πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα, ενώ η κόρη τους κοιμόνταν στο διπλανό δωμάτιο.

Να σημειώσουμε πως η Ερατώ είχε χωρίσει με τον δολοφόνο της, είχε βρει την δύναμη να απομακρυνθεί από τον κακοποιητή της παρόλα αυτά εκείνος την καταδίωξε και την σκότωσε εν ψυχρώ.

Από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο συγκλονίζει η παρουσία της μητέρα της δολοφονημένης Ερατώς, Ελένης, που ζήτησε να παραμείνει η ποινή των ισοβίων χωρίς ελαφρυντικά που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον δράστη.

Φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες βρέθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το Δικαστήριο της Μυτιλήνης για την Ερατώ ενώ αύριο 6 το απόγευμα καλούν σε πορεία στην πλατεία Σαπφούς.

Προηγουμενο αρθρο

Οι Φίλοι της Ιστορικής Μνήμης- www.fimpod.gr Η λεσβιακή ιστορία έχει τη δική της ιστοσελίδα

Επομενο αρθρο

Μια αγκαλά από τη Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας